Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Vojska sprečila koncerte
09.07.2008.
Izvor: Press Online

Vojska sprečila koncerte
Zbrka.com

Srpska vojska zatvorila je juče prilaze koncertnom prostoru „Rok bastion" na Petrovaradinskoj tvrđavi

Vojska Srbije zatvorila je juče prilaze „Rok bastionu" na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na ulaz u koncertni prostor, koji je otvoren pre nekoliko dana i gde su do sada nastupili bendovi „Atomsko sklonište" i „Status kvo", postavljeni su rampa i straža.

Na tom prostoru su, inače, bile planirane još mnogobrojne svirke domaćih i stranih bendova i promocija mladih, neafirmisanih sastava, ali je sada sve dovedeno u pitanje.

- Došlo je prekjuče desetak pripadnika Vojne policije, drsko su mi rekli da sam „uzurpirao" vojni objekat i da se do utorka u podne iselim ili će me oni prisilno izbaciti - kaže Milan Džudović, zakupac ovog prostora.

- Rečeno nam je da se selimo sa ove lokacije iako imamo uredan ugovor sa Muzejom grada da se do kraja leta na ovom delu tvrđave svakog vikenda održavaju rok svirke - veli Milana Nenin, portparol manifestacije „Rok bastion".

Zakupci prostora ne osporavaju da je ovo prostor bivšeg vojnog poligona, ali kažu da su hangari već godinama prazni. Uz to, prostor je bio zapušten, zarastao u korov, pun otpada...

- Kako nas niko nije ometao dok smo raščišćavali i sređivali teren, nego sada kada smo ga očistili? Sada se neko setio da mu treba ovaj prostor - ogorčen je Džudović.

Jedan od organizatora ovih koncerata Maksa Ćatović takođe je nezadovoljan postupkom vojske, ali očekuje da se neće sve završiti zatvaranjem scene i prekidom rok koncerata.

- Mi smo sklopili ugovor sa Muzejom grada i očistili prostor koji vojska nije tri godine očistila niti koristila. U vojsci ne spore da je objekat napušten pre tri godine, ne spore da je Muzej grada Novog Sada uputio pismo Vladi Srbije i ministarstvu vojnom i da je tražio da mu se taj prostor dodeli. Ovog trenutka to je državni objekat koji niko, naravno sem nas, ne koristi. Sada čekamo odgovor ministarstva vojnog i nadamo se da će sve ostati ovako kao do sada dok se formalno-pravno ne reši ovaj spor. Mi, bar do sada, nismo dobili nikakvu pismenu odluku ili sudsko rešenje da treba da se iselimo sa ovog prostora - kaže Maksa Ćatović.

Ćatoviću je juče po podne stiglo obaveštenje iz Ministarstva vojske da se nadaju pozitivnom rešenju za obe strane i da je predmet preuzeo načelnik Uprave za infrastrukturu Vojske Srbije Goran Dimić.

Međutim, ukoliko rampa i straže ostanu, od rok koncerata, koji su ugovoreni do kraja letnje sezone svakih 15 dana - neće biti ništa!

Da sa ugovorom o zakupu zemljišta ipak nešto nije u redu govori i to što novo rukovodstvo Muzeja grada kaže da nema nikakve veze sa potpisanim ugovorom, ali i da ne želi bilo koga da ošteti.

- Taj ugovor samo šteti ugledu muzeja i on je sporan jer nama vojska nikada nije predala taj prostor u vlasništvo. Verovatno će sada uslediti spor, koji nama baš i neće ići u prilog - kaže za Press Vesna Nedeljković-Angelovski, direktor Muzeja grada.

Novinar Pressa juče nije uspeo da čuje i drugu stranu, jer u Vojsci Srbije nikako nismo mogli da stupimo u vezu sa potpukovnikom Draganom Zaklanom, koji je u novosadskom garnizonu zadužen za odnose sa medijima.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Ceca - Nisam trudna
Ceca - Nisam trudna
Play - Godišnji horoskop najslavnije srpkinje - Ceca trudna u 2010?
Godišnji horoskop najslavnije srpkinje - Ceca trudna u 2010?
Play - Maradona, Kusturica i Nele Karajlić na sceni
Maradona, Kusturica i Nele Karajlić na sceni
Play - Madona zapalila Beograd
Madona zapalila Beograd
Play - Zorana - Masturbiram šest puta dnevno
Zorana - Masturbiram šest puta dnevno
Play - Hrvati prete Oliveru Mandiću
Hrvati prete Oliveru Mandiću
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt