Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Vlado Georgijev - Novi album
03.05.2008.
Izvor: Blic Online

Vlado Georgijev - Novi album
Zbrka.com

Dugoočekivani novi album pop kantautora Vlade Georgieva uskoro će se naći u prodaji. Vlado je na njemu ugostio velike muzičke zvezde, a u razgovoru za „Blic“ Georgiev priča o muzici, porodici, religiji i „borbi sa vetrenjačama“. Vlado je, naime, član Upravnog odbora SOKOJ-a...

O Vladi Georgievu, jednom od naših najpopularnijih pevača, često se ima utisak da se sve zna. Rođen je u Herceg Novom, otud romantično-morski mediteranski zvuk preovlađuje u njegovim pesmama.

On je avanturista koji voli jedrenje i brze motore, voli skupe i brze automobile, nije oženjen, vlasnik je firme „VGart“ koja se bavi marketingom i dizajnom, kao i rentiranjem tehničke opreme za koncerte, vlasnik je odličnog tonskog studija u kojem već duže od dve godine priprema novi album...

Rado je viđen gost na ekskluzivnim zabavama prestižnih kompanija u Srbiji, član je Upravnog odbora SOKOJ-a i veliki je borac za autorska prava, priča se da je kupio malu jahtu za uživanje na Jadranskom moru ovog leta...

No, Vlado zapravo veoma retko komunicira s novinarima i još ređe daje intervjue. Ali kako je povod novi album, Vlado nam je rado izašao u susret...

- Album će izaći uskoro... nadam se. U završnoj sam fazi. Jeste se poprilično odužilo, ali mi je sada veoma drago što ga nisam izdao ranije. To, ipak, ne bi bio taj album. U stalnom kontaktu sam sa gitaristom Dominikom Milerom (Miler je gitarista slavnog Stinga, prim. aut.). Nakon njegovog gostovanja na mom albumu nastavili smo da se družimo. Čak sam režirao i producirao spot za njegovu numeru „Meeting point“ - priča Vlado kojem su prijali uskršnji praznici.

- Jesam religiozan i postim, Bogu hvala pa je tako. Bilo bi bolje da je malo više mladog sveta okrenuto duhovnosti i Hristu. Naravno, na jedan iskren i normalan način. Oni koji ne poznaju tematiku, često mistifikuju Crkvu i tako dovode sebe i druge u zabludu - priča Vlado koji je poznat i kao veliki avanturista. Da podsetimo, Vlado je svakodnevno pisao reportaže za „Blic“ dok je motorom obilazio Evropu, a potom se upustio i u prilično težak poduhvat - osvajanje nekih od vrhova Himalaja.

- Da li se spremam za neko novo putovanje? Svakako. Još uvek ne znam gde ću, ali negde svakako hoću - priča Vlado kojeg osim muzike raduje i bliskost sa porodicom.

- Raduje me proleće. Radujem se odlasku na more, vožnji motora, krstarenju Jadranom... Svakako, Vladana i Staša, ćerkice mog brata Gileta, nešto su posebno. Toliko su božanstvene da sa punim pravom mogu reći da sam ponosan stric - iskren je Vlado kojeg ovih dana očekuju i brojni koncerti širom Srbije.

- Sviraću 6. maja, na Đurđevdan, u Sremskim Karlovcima, 7. maja u Loznici, dan kasnije u Kragujevcu, a 10. maja u Inđiji. Videćemo se na nekom od koncerata - zaključuje popularni Barba. U jeku je politička kampanja, izbori su uskoro, a mnoge stranke u kampanjama se oslanjaju na podršku javnih ličnosti. Pitamo Vladu da li će on učestvovati u nečijoj kampanji?

- Ne. Zašto bih to radio? Politika je nešto u čemu nikada ne učestvujem. Ne zanima me - jasan je Georgiev.

SOKOJ posluje u skladu sa zakonom

U toku je veliki sukob između RTS-a i SOKOJ-a oko autorskih prava i neisplaćenih naknada za autore čija su se dela emitovala na javnom servisu. Georgiev je kao član Upravnog odbora SOKOJ-a upućen u sve pojedinosti.

- Ne bih to nazvao sukobom. SOKOJ apsolutno posluje u skladu sa zakonom, a po pitanju RTS-a je, rekao bih, i više nego tolerantan. Istina je da RTS i RTV ne plaćaju ono što su u obavezi.

Nedavno, 23. aprila u Budimpešti je donesena evropska rezolucija kojom se ponovo apeluje na Vladu Srbije da se problem reši u najkraćem roku i da RTS i RTV počnu da poštuju intelektualnu svojinu. CISAC (Evropska organizacija za zaštitu autorskih prava) je dao punu podršku SOKOJ-u u nastojanju da autori budu adekvatno zaštićeni i da dobiju ono što im pripada. Dakle, o tome će se dalje baviti sud i Evropa - kaže Vlado.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Ana Nikolić ucenjivala RTS
Ana Nikolić ucenjivala RTS
Play - Cyber rat Breninih i Cecinih fanova
Cyber rat Breninih i Cecinih fanova
Play - Marija Šerifović - Nisam verovala da je Ksenija mrtva
Marija Šerifović - Nisam verovala da je Ksenija mrtva
Play - Slađana Pejić - glumica, voditeljka, pevačica
Slađana Pejić - glumica, voditeljka, pevačica
Play - Milica našla novog dečka
Milica našla novog dečka
Play - Iva Štrljić i Biljana Ivković hoće na Foks
Iva Štrljić i Biljana Ivković hoće na Foks
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt