Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
U2 u Zagrebu - Vrhunski muzički doživljaj
10.08.2009.
Izvor: Blic

U2 u Zagrebu - Vrhunski muzički doživljaj
Zbrka.com

Čuvena irska rok grupa U2 održala je sinoć dvosatni koncert u Zagrebu pred 63.000 posetilaca, priredivši na maksimirskom stadionu vrhunski vizuelno-muzički doživljaj.

Na prvom od dva zagrebačka koncerta, irska četvorka (Adam Klejton, Bono Voks, Leri Malen i Edž) promovisala je svoj novi, 12. album, ali je publiku počastila i svojim hitovima iz osamdesetih godina. U2 u Zagrebu nastupaju u sklopu turneje "360 stepeni", koju su započeli pre pet nedelja u Barseloni, a kojom predstavljaju svoj novi album.

U2 koncert u Zagrebu 2009Za sinoćnji i večerašnji koncert U2 u Zagrebu, prodato je više od 120.000 ulaznica, a iako su ranije tvrdili da su koncerti rasprodati, organizatori su danas u prodaju pustili dodatne ulaznice.

Hrvatski glavni grad je bio pod opsadom mladih ljudi koji su u velikom broju stigli u Zagreb iz drugih krajeva Hrvatske, ali i iz drugih zemalja i koji su u popodnevnim satima krenuli prema stadionu.

Najveći fanovi ove irske grupe čekali su od da prvi uđu na stadion kako bi zauzeli što bolja mesta. Današnji koncert organizovan je zbog velikog interesovanja publike. Cene karata bile su od 250 do 1.000 kuna (34 do 136 evra).

Hrvatski ogranak nevladine organizacije Amnesti internešenel najavio je uoči koncerta da će na nastupima grupe U2 u Zagrebu obeležiti početak svog učešća u globalnoj kampanji AI za ekonomska, socijalna i kulturna prava.

Dugoročna kampanja AI pod motom "Zahtevamo dostojanstvo! Više prava, manje siromaštva!" ima za cilj okončanje globalnog siromaštva priznanjem i zaštitom prava siromašnih, a njom će se od vlada, država i korporacija tražiti vođstvo, odgovornost i transparentnost, navode u AI, kao i da će centralni deo zahteva kampanje biti usvajanje i sprovođenje zakona, politika i praksi koje mogu okončati nemaštinu, obespravljenost i nesigurnost.

Jedna od prvih aktivnosti za ostvarenje ciljeva Kampanje biće akcija za potpisivanje i ratifikaciju Dodatnog protokola uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima.

AI Hrvatska pozvao je posetioce dva zagrebačka koncerta grupe U2 da dođu do štandova njihovog udruženja potpišu peticiju za Dodatni protokol, koja će 24. septembra ove godine u UN biti predata predstavnicima svih država.

U2 koncert u Zagrebu 2009

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - VB VIP 2010 - Pao prvi sex?
VB VIP 2010 - Pao prvi sex?
Play - Dvor - Takmičari napadnuti, Joca plakao za devojkom
Dvor - Takmičari napadnuti, Joca plakao za devojkom
Play - Indira Radić pevala u praznom klubu
Indira Radić pevala u praznom klubu
Play - Džunior Džek - Asocijacija na Srbiju su mi lepe devojke
Džunior Džek - Asocijacija na Srbiju su mi lepe devojke
Play - Madona medju djetićima
Madona medju djetićima
Play - Jelena Karleuša - Ceca je simbol kiča
Jelena Karleuša - Ceca je simbol kiča
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt