Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
U rijalitiju bez cigareta, alkohola i ružnih reči - Ćemo vredjao Miloša
19.02.2011.
Izvor: Alo!

U rijalitiju bez cigareta, alkohola i ružnih reči - Ćemo vredjao Miloša
Zbrka.com

Modro oko Miloša Bojanića bi moglo da bude tek početak krvoprolića u „Dvoru“ zato što je RRA donela odluku da zabrani cigarete i alkohol u rijalitijima.

Ovo bi ukratko moglo da se izvuče kao epilog jučerašnje sednice RRA, koja je hitno održana zbog eskalacije sukoba u rijaliti programima, a na kojoj je kao jedno od glavnih upozorenja emiterima bilo to da treba da zabrane konzumiranje alkoholnih pića i cigareta učesnicima.

Mrka lica, teške optužbe i veliki broj diskusija su, kako „Alo!“ saznaje, obeležili sednicu na kojoj su se našli predstavnici televizijskih kuća i članovi saveta RRA.

Nakon puna tri sata iscrpljujuće rasprave donet je zaključak da se glavni uzrok agresivnog ponašanja pojedinaca krije upravo u cirkanju i pušenju, pa će tako ubuduće dvorani morati da se odreknu svojih omiljenih poroka.
Potpredsednica kompanije „Pink“ Tanja Vojtehovski kaže za „Alo!“ da namera emitera nije bila da krši zakon, kao i da će sve eventualne vulgarnosti u rijalitiju cenzurisati, kao što su to činili i do sada.

- Nama svakako nije bila namera da kršimo zakon. Mi smo komercijalni emiter, koji posluje po principima svih komercijalnih televizija iz Evrope i sveta, i računamo da imamo razumevanje RRA.

Kada je reč o „Dvoru“, cenzurisaćemo sve vulgarnosti, što smo i do sada radili - rekla je Tanja Vojtehovski. Psiholog Aleksandra Janković smatra da je uredba RRA u suprotnosti sa kodeksom o ponašanju emitera i da će samo izazvati kontraefekat.

- Ova odluka je eutanazija za zabranu. RRA se ponaša krajnje licemerno. Kao, zabrana ne postoji, a u stvari ne dozvoljava ništa što čini jedan rijaliti. Kada je reč o upotrebi alkohola, milim da nije napravljena razlika između njegove upotrebe i zloupotrebe.

Cigarete i konzumiranje male količine alkoholnih pića dovodi do smirivanja tenzije dok njihov nedostatak dovodi do podizanja agresije, pa je tako logično očekivati da će biti još većih svađa kao posledica ovakve odluke - objašnjava Aleksandra, koja ima zanimljiv predlog kada je reč o rijaliti programima.

- Mislim da bi bilo jako dobro da onaj RTS, čiju pretplatu redovno plaćamo, napravi „vladin rijaliti“, gde bi političari, poslanici, bili učesnici, pa da vidimo kako bi oni reagovali bez alkohola, cigareta, ali i psihoaktivnih supstanci. To bi bilo zanimljivo videti, pogotovo što neki od njih imaju jako čudno ponašanje i deluju previše veselo u odnosu na ostale građane Srbije - završava Jankovićeva..

Ćemo podivljao i vređao Braćalu!

Izgleda da Amelu Ćemalu ni infuzija nije pomogla da se smiri i nauči da iskulira „moć“ Miloša Bojanića da iritira sve oko sebe, pa je tako opet naseo na provokacije i zamalo, kao i Firči, pogodio Braćalu flašom!

Naime, pevač je svojim provokacijama doveo Ćemu do ivice nervnog sloma, kada je uzeo flašu i gađao o sto, a onda se i popeo na njega i krenuo da urla na sve.

- Vidiš kakvo si go*no, džukelčino jedna! Da bog da dobio i na drugo oko, pa te ja žalio! Pazi se da ne padneš kad izađeš! Vaško smrdljiva! Vaško zgažena! Napravi meni batine kao što si hteo Ivanu Gavriloviću, a onda ćemo se terati, Bojaniću, na sudu! Ti si gladan, ti treba da dobiješ i ovu nagradu! Tebi je duša gladna! Sav svoj honorar ću ti dati jer si jadan i bedan! - vikao je histerično mladi pevač dok se ostatak dvorana sklanjao od stola da ne nadrlja u paketu sa Milošem.

- Ja glupljeg čoveka od Ćeme nisam video! On je ravan Firčiju, čak možda i gori. Doživeo je takav stres od mržnje i napao čoveka koji mu otac može biti! - odgovarao je Braćala.

RRA uvodi cenzuru!

Kao posebno intrigantan detalj u saopštenju RRA nakon sednice, ističe se stavka kojom ovaj organ traži od Narodne skupštine punomoćje da uređuje program elektronskih medija:

„RRA je rešio da zatraži da Narodna skupština izmeni zakon po kome bi dobili mogućnost da izriču direktne finansijske sankcije za prekršaje zakona za čije sprovođenje ima ovlašćenja, ali ono što je najintrigantnije je da su zatražili čak i ovlašćenje da mogu da nalože privremenu ili trajnu zabranu emitovanja pojedinih emisija“, stoji u saopštenju.

Postavlja se pitanje da li se na ovaj način RRA preporučuje za glavnog i odgovornog urednika elektronskih medija, posebno ako se ima u vidu da je ovde reč o jednoj komercijalnoj televiziji. Isto tako, zanimljivo je da se „Dvor“ emituje u pet zemalja, a jedino se u Srbiji oglasila RRA sa primedbama.

Nema više vređanja u „Dvoru“!

Osim odluke da se u „Dvoru“ zabrani konzumiranje alkohola i cigareta, koja je izazvala najviše polemika, savet RRA je upozorio „Pink“ da ubuduće mora zvučnim signalom da sakrije celu rečenicu koja sadrži uvredu ili psovku, a ne samo jednu reč.

- Obaveza je da zvučnim signalom sakriju celu rečenicu u kojoj je izgovorena psovka ili uvreda, a ne samo deo reči, jednu ili dve reči kao dosad. Pored oznake „18“, emiteri od sada treba telepom da naglase da program koji sledi može ugroziti decu i omladinu i da isto obaveštenje emituju u kajronima na svakih pet minuta. Uz to, Savet je u skladu sa svojim ovlašćenjima doneo odluku da se protiv TV „Pink“ pokrene prekršajni postupak - stoji u saopštenju RRA.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Porodila se Jelena Karleuša
Porodila se Jelena Karleuša
Play - Senzacija na EP - Srbija razbila svetske prvake (video)
Senzacija na EP - Srbija razbila svetske prvake (video)
Play - 15 miliona evra za Exit
15 miliona evra za Exit
Play - Farma - Bebi Dol komirana
Farma - Bebi Dol komirana
Play - Za Karleušin koncert prodato 50 ulaznica
Za Karleušin koncert prodato 50 ulaznica
Play - Vesna Ćeranić - Tužićemo Raku
Vesna Ćeranić - Tužićemo Raku
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt