Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Trubačka afera potresa Guču
09.12.2010.
Izvor: Press Online

Trubačka afera potresa Guču
Zbrka.com

Slobodan Jolović, predsednik SO Lučani, optužio organizatora sabora Adama Tadića da je nenamenski raspoređivao ogroman profit od trubačke smotre,

Predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović, koji je i prvi čovek saborskog odbora za najveću trubačku manifestaciju u Guči, optužio je direktora Centra za kulturu u Guči Adama Tadića „da je finansijskim transakcijama" veliki novac ustupio raznim agencijama „pod sumnjivim okolnostima".

Jolović je svog bliskog saradnika Tadića optužio i da je raznim lobiranjima pokušavao da spreči donošenje odluke Skupštine opštine Lučani da se organizacija Sabora trubača u Guči ubuduće stavi pod kontrolu najviših organa lokalne samouprave. Do sada je glavni organizator Sabora trubača bio Centar za kulturu u Guči.

U dužem saopštenju za javnost Jolović je naveo da je upravo zbog stalnih sumnji u moguće finansijske i organizacione manipulacije predložio da se Sabor trubača u Guči stavi pod kontrolu lokalne samouprave.

- Na samu najavu da se sabor uokviri u legalne tokove, usledilo je lobiranje odbornika skupštine da ne glasaju za takvu odluku. Lobirali su oni čiji su lični interesi osujećeni, o čemu su odbornici spremni da otvoreno govore. Pretnje odbornicima da se odluka ne izglasa bile su upućene od strane nekih poslodavaca, a zbog političkog pritiska koji je na njih vršen, ima osnova za krivičnu prijavu - navodi Jolović, ne precizirajući o kojim poslodavcima je reč, niti ko je vršio „političke pritiske".

Podsećajući da je pre pet godina Skupština opštine donela odluku o osnivanju četiri ustanove u okviru centra za kulturu - turizam, kulturu sport i sabor, Jolović kaže da se Tadić oglušio o tu odluku.

- Tadić je forsirao sabor, ali tako da su finansijske transakcije vredne čak i preko sto hiljada evra godišnje, umesto u budžet opštine, ustupane raznim agencijama pod sumnjivim okolnostima. Za taj novac mogli smo da zaposlimo desetak mladih obrazovanih ljudi koji bi znatno unapredili delatnost Centra za kulturu - naveo je Jolović.

Izmene u organizaciji sabora i sve glasnije priče o sukobu Jolovića i Tadića dovele su i do talasanja u lokalnom odboru SPS-a, čiji su članovi Jolović i Tadić. Ovo potvrđuje i sam Jolović, koji svog partijskog kolegu Tadića, koji je i lider lokalnih socijalista, optužuje i za „podmetanje nogu" u stranci.

Direktor Centra za kulturu Adam Tadić rekao nam je juče u telefonskom razgovoru da „zbog velikog broja obaveza" nije u mogućnosti da detaljno komentariše optužbe Jolovića.

- Zgranut sam svim onim što je u saopštenju navedeno. Mogu samo reći da je on bolestan čovek - rekao nam je Tadić, koji je negirao glasine da je nedavno došlo i do fizičkog obračuna sa Jolovićem.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Seka traži nove pesme preko oglasa
Seka traži nove pesme preko oglasa
Play - Sekin humanitarni fond
Sekin humanitarni fond
Play - Seka humanitarka
Seka humanitarka
Play - Za Karleušin koncert prodato 50 ulaznica
Za Karleušin koncert prodato 50 ulaznica
Play - Nikola 357 napisao pesmu za Cecu
Nikola 357 napisao pesmu za Cecu
Play - Seka pevala Tadiću i Palmi
Seka pevala Tadiću i Palmi
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt