Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Srpski glumci neodlučni
22.01.2008.
Izvor: Press Online

Srpski glumci neodlučni
Zbrka.com

I dok se u Holivudu širi podrška borcima protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, srpski glumci nisu jedinstveni po ovom pitanju. Dok jedni najavljuju da će stati rame uz rame sa svojim slavnim kolegama, drugi smatraju da je holivudska podrška licemerna i zakasnela. Stav Mirjane Karanović, koja smatra da je holivudska podrška „sprdnja i foliranje, te da „Kosovom treba da se bave političari, a ne glumci, deli i Velimir Bata Živojinović.

- Spali smo na te grane da nas brane Amerikanci od Amerikanaca - kaže Bata za Press, i dodaje: - Ne znam što bismo se mi glumci organizovali i nije mi jasno zašto to neko hoće. Postoji Vlada i Ministarstva koja bi trebalo o tome da odlučuju, a ne glumci. Jeste plemenito što su se svetski glumci okupili u borbi protiv nezavisnosti Kosova, ali to nema nikakvog efekta. Da se uključi Švarceneger, to bi ipak bilo drugačije - smatra Živojinović.

Još jedan doajen srpskog glumišta, Bora Todorović, ne misli da treba podržati akciju glumaca koji protestuju protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

- Ne bih podržao nikakvu akciju tih američkih glumaca. Iako sam podržao LDP, moj stav o Kosovu je samo moja lična stvar i neću ga iznositi u javnosti. A vi ne možete da sami zaključujete stvari dok vam ja ne kažem - ljutito je odbrusio Bora Todorović.

Glumac i upravnik Ateljea 212 Svetozar Cvetković bio je jedan od rodonačelnika ideje o protestu putem bilborda, na kojima zajedno sa kolegama podržava mirno rešenje kosovskog pitanja.

- Postoji akcija koju smo već organizovali. Bilbordi su po celom gradu i ne verujem da će se ovde napraviti neka druga akcija. Bojim se da smo samo doprineli većem publicitetu. U Americi su stalno antiratne kampanje protiv mešanja njihove vlade u sukobe i to podržavaju poznate ličnosti. Mislim da taj protest neće dati nikakav efekat - navodi Cvetković za Press.

Sergej Trifunović: Ta akcija ima težinu!

- Mi smo u Beogradu već napravili sličnu akciju. Kada protest podrže osobe kao što su Džordž Kluni, Šeron Stoun i ostali, onda to ima težinu. Ponosan sam jer sam član Udruženja filmskih glumaca Amerike. Nadam se da će taj protest imati efekta.

Katarina Radivojević: Radujem se zbog podrške

- Svakako se radujem što su doprinos našoj borbi dala tako velika glumačka imena. Ne znam koji Srbin koji u sebi ima išta ljudsko može da bude ravnodušan i ne podrži akciju za očuvanje dela naše teritorije.

Ljiljana Blagojević: Svim srcem i dušom!

Akciju podržavam svim srcem i dušom. Da sam nekim slučajem tamo negde rođena i da imam poziciju i privilegiju da me ceo svet zna, kao što zna Klunija, Henksa, Stounovu i ostale holivudske glumce koji su stali u zaštitu ugroženih, i ja bih smatrala svojom obavezom uključivanje u ovakvu akciju. Naša glumačka profesija pored estetike mora podržavati i etiku i suprotstaviti se delu otimanja teritorije državi Srbiji.

Zbrka.com


Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Seksi cice i tanga gaćice
Seksi cice i tanga gaćice
Play - Lepa Lukić tukla Đusa i Nemanju po zadnjici
Lepa Lukić tukla Đusa i Nemanju po zadnjici
Play - Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić u Tunisu
Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić u Tunisu
Play - Sanja Marinković - Reklamiram, pa šta?
Sanja Marinković - Reklamiram, pa šta?
Play - VB VIP 2010 - Era i Lepa pravdu traže na sudu
VB VIP 2010 - Era i Lepa pravdu traže na sudu
Play - Ceca i Lidija na optužnici
Ceca i Lidija na optužnici
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt