Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Sergej Trifunović - Policajac
24.12.2008.
Izvor: Blic Online

Sergej Trifunović - Policajac
Zbrka.com

Do sada smo jednog od naših najboljih glumaca, Sergeja Trifunovića, gledali u mnogim različitim ulogama, ali nikada u ulozi policajca. Naime, tokom svoje bogate karijere, Sergej se više puta našao u ulozi momka s druge strane zakona, a u debitantskom filmu Momčila - Mome Mrdakovića „Mamroš”, Trifunović prvi put igra čuvara zakona.

Podsetimo, u filmu „Stršljen”, Trifunović je briljirao ulogom albanskog teroriste Miljaima. Film „Bure baruta” obeležio je ulogom dečka koji je oteo autobus s ljudima koje je uzeo kao taoce. Potom, u filmu „Ubistvo s predumišljajem”, Sergej je igrao Krsmana Jakšića, partizanskog oficira koji konfiskuje imovinu jedne beogradske buržoaske porodice. Dalje, u filmu Lija Tamahorija „Next”, Sergej igra teroristu Vajta…

U filmu „Mamaroš” Trifunović se u ulozi policajca pojavljuje u dva navrata. Prvi put kada Mara (Mira Banjac) i Pera (njen sin Bogdan Diklić) protestuju zbog gradnje nekog tržnog centra…

Scena je sledeća: Na zelenu travu spusti se nešto i poklopi je. To je gajba za pivo na koje staju izlizane ženske cipele. One pripadaju Mari koja pokušava da ponudi letak jednom prolazniku i počinje da se obraća prisutnima s molbom da potpišu peticiju protiv gradnje nekog tržnog centra… Sa njom je i njen sin Pera. U jednom trenutku, začuo se zvuk motorole…

- Dobar dan, jesmo li uredno prijavili protestni skup? - upita policajac (Sergej Trifunović).

Pera i Mara gledaju zbunjeno.

- Je l’ ovo letak? Je l’ imate specijalnu dozvolu MUP-a? Nemate… Za ovo sleduje do četrnaest dana u zatvoru ili novčana kazna u iznosu od… Kako strane, tako domaće valute, cirkaaa - priča policajac.

- Samo ovoliko… - kaže Pera.

- Svako prema svoji mogućnostima… i ne treba se stideti svog siromaštva. Demonstrirajte, samo tiše. Je l’ jasno? - upita policajac.

Film je smešten u vreme bombardovanja, a druga scena u kojoj se Sergej pojavljuje je kada je jedna zgrada pogođena… Pera ide niz usku, mračnu ulicu. Na raskrsnici skrene u susednu ulicu i ugleda posledice bombardovanja. Bolničari kleče oko nekoliko ranjenika koji leže nasred ulice.

- Raziđi se, bre, kad govorim! Je l’ kašikom da skupljam kada ponovo udare? Alo! - viknu policajac na Peru i nastavi: - Čekaj, čekaj, brajko, znamo li se mi od negde? Od Beograda do Njujorka

Autobigrafska priča reditelja Momčila - Mome Mrdakovića, film „Mamaroš”, smeštena je u vreme bombardovanja. Pera Ilić (Bogdan Diklić), Mara Ilić (Mira Banjac), Perina večita ljubav (Anita Mančić), Sima staklorezac (Goran Radaković), policajac (Sergej Trifunović), sestre komšinice (Žiža Stojanović i Tatjana Beljakov)… bore se protiv bombi, svako na svoj način.

Pera dobija zelenu kartu za useljenje u Ameriku, ali njegova majka ne može da dobije dozvolu da mu se pridruži. Posle niza nesvakidašnjih dešavanja Pera i Mara dobijaju vize te odlaze u Njujork. Međutim, njihov početak u tuđini podseća na one dane koje su ostavili kod kuće… U filmu bi trebalo da zaigra i Sigorni Viver.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Madona u Srbiji, Hrvatskoj ili Crnj Gori ?
Madona u Srbiji, Hrvatskoj ili Crnj Gori ?
Play - Aca Lukas - Ostavite Cecu na miru
Aca Lukas - Ostavite Cecu na miru
Play - A od čika zube - Aspirin
A od čika zube - Aspirin
Play - Veridba - Nikola Rađen i Ana Kokić
Veridba - Nikola Rađen i Ana Kokić
Play - Novi šou - Farma od 1. septembra na Pinku
Novi šou - Farma od 1. septembra na Pinku
Play - Aleksandra Bursać vara dečka sa kolegom
Aleksandra Bursać vara dečka sa kolegom
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt