Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Selo gori a baba se češlja - Kraj serije
30.04.2010.
Izvor: Press Online

Selo gori a baba se češlja - Kraj serije
Zbrka.com

Kultna serija „Selo gori, a baba se češlja", koja se sa ogromnim uspehom prikazuje na RTS-u, i ove sezone je sa prosečnim rejtingom 35 i šerom 70 odsto ubedljivo najgledanija serija i najgledaniji TV program na medijskoj sceni Srbije.

Sa 88 epizoda, koliko će serija ukupno imati, „Selo gori..." će biti i najveća TV serija nacionalne televizije svih vremena. To je bio povod da razgovaramo sa Radošem Bajićem, scenaristom i rediteljem, koji u montaži završava dve epizode, koje će 1. i 8. maja kao poslednje u ovom delu prikazivanja biti emitovane na RTS-u.

Na pitanje kako postiže da njegova serija već tri godine bude najgledanija, Radoš odgovara da taj uspeh nije samo njegov.

- To je rezultat i uspeh svih mojih kolega glumaca koji su angažovani u našem projektu, kao i moje izvanredne ekipe filmskih radnika koje je pre tri godine okupio izvršni producent „Kontrast studio".

Svakako, to je pre svih uspeh RTS-a, koji mi je pre četiri godine ukazao poverenje i prihvatio moj projekat. Danas, posle svih nagrada i priznanja koje je „Selo gori..." dobilo, sa gledanošću koja nije zabeležena nigde u Evropi, svi možemo biti zadovoljni, a pogotovo naši gledaoci koje nismo izneverili.

Poslednji, četvrti ciklus serije snimate od avgusta 2009. Najavili ste konačan kraj serije, u šta mnogi ne veruju očekujući da će Petlovac nastaviti svoj život. Kakvi su vam planovi?

- Posle četiri godine rada, radosti i muka, moja ekipa će biti na terenu samo do 15. jula, kada ćemo jednom velikom feštom, sa svim našim glumcima, partnerima, sponzorima i prijateljima, objaviti konačni kraj snimanja serije i proslaviti tradicionalnu poslednju klapu.

Tada će se porodica „Selo gori..." definitivno razići, neće biti lako, ali je moja odluka definitivna. Međutim, naša verna publika će se i dalje družiti sa junacima koje je zavolela, tako što će početkom septembra početi repriza 67 epizoda, svaki dan, uključujući i subotu i nedelju.

Polovinom novembra nastaviće se prikazivanje još 21 nove premijerne epizode ovog ciklusa, sve do aprila 2011, kada je konačni rastanak.

Najavili ste da su neke televizije i producenti iz Slovenije pokazali interesovanje da snimaju svoju verziju serijala. Da li je to tačno?

- Da. Još pre godinu dana javila mi se uspešna producentska kuća „Perfo" iz Ljubljane, koja je tamo producent njihove najbolje i najgledanije TV serije. Bio sam iznenađen kada su izjavili da žele da produciraju svoju verziju „Selo gori...".

U prvi mah mi se učinilo da to ne bi bio dobar posao zbog činjenice da je „Selo gori..." previše srpska priča. Međutim, nakon moja dva boravka u Sloveniji i sagledavanja svih sličnosti, od mentaliteta pa do prirodnih resursa, pejzaža i krajolika, promenio sam mišljenje. Ovih dana su me obavestili da njihove pripreme za realizaciju idu dobro, tako da očekujem da se ova zamisao ostvari.

U javnosti se govori o imenovanju novog generalnog direktora RTS-a. Aleksandar Tijanić izjavljuje da još nije doneo odluku da li će konkurisati za novi mandat. Da li Radašin misli da Tijanić treba da ostane direktor RTS-a?

- To misle i Radašin i Radoš Bajić. Tijanić je od RTS-a napravio moderan Javni servis, koji je po svojim rezultatima respektabilan u regionu i u Evropi. Vratio je dostojanstvo nacionalne televizije.

Istovremeno, prvi je koji je snažno podržao igrani televizijski program u vremenu kada nam je kinematografija u velikoj krizi. Kroz našu i druge veoma uspešne serije na RTS-u, omogućio je profesionalni i umetnički angažman i posao stotinama, hiljadama filmskih radnika, glumaca i drugih umetničkih profesija, što ne smatram beznačajnim. To je važno društveno i socijalno pitanje.

Kakvi su vaši planovi posle „Selo gori..."?

- Plan mi je da jedno duže vreme ne radim ništa. Da se odmorim i posvetim svojoj porodici i mojim unukama. Uspeh i rezultat „Selo gori..." me veoma obavezuje i nameće mi odgovornost koju prevashodno osećam prema publici - da moj sledeći projekt takođe bude na istim etičkim i globalnim osnovama, da bude istinit, verodostojan i pošten.

I da se zalaže da srpski narod bude još bolji i još lepši. U mom poslu se ne živi od stare slave, uvek sve moramo ponovo i iz početka

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Severina - Za 3 pesme 50 000 maraka
Severina - Za 3 pesme 50 000 maraka
Play - Seka humanitarka
Seka humanitarka
Play - Ana Ivanović u FHM-u
Ana Ivanović u FHM-u
Play - Bilja Obradović se povredila u Italiji
Bilja Obradović se povredila u Italiji
Play - Evrovizija - bruka ili ?
Evrovizija - bruka ili ?
Play - Bojanić traži oproštaj od Jevreja
Bojanić traži oproštaj od Jevreja
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt