Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Rusija pobedila na Evropesmi
25.05.2008.
Izvor: Press Online

Rusija pobedila na Evropesmi
Zbrka.com

Ruski pevač Dima Bilan sa pesmom „Biliv" pobednik je 53. takmičenja za „Pesmu Evrovizije", Jelena Tomašević zauzela šesto mesto

Pobednici... Mađarski virtuoz na violini Edvin Marton, ruski pevač Dima Bilan, i čuveni klizač Jevgenij Plušenko

Ruski pevač Dima Bilan sa pesmom „Biliv" pobednik je 53. takmičenja za „Pesmu Evrovizije", koja je sinoć održana u „Beogradskoj areni". Rus, koji je i pre finala važio za glavnog favorita, osvojio je 272 boda, ispred grčke pevačice Kalomire (230) i Ukrajinke Ani Lorak (218), dok je srpska pevačica Jelena Tomašević zauzela šesto mesto (160 bodova).

Sa Dimom Bilanom, koji je Rusiji doneo prvu pobedu u istoriji „Evrosonga" nastupili su višestruki dobitnik zlatnih medalja u umetničkom klizanju Jevgenij Plušenko i mađarski virtuoz na violini Edvin Marton. Iako Jelena nije uspela da ponovi prošlogodišnji uspeh, Beograd, glavni grad muzičke Evrope, sinoć je goreo „evrovizijskim" plamenom, a Srbija je još jednom „pečatirala potvrdu na tvrdnju da je organizovala najbolji festival u njenoj istoriji. Predstavnici 25 zemalja borili su se za pobedu jedni protiv drugih, protiv kladioničarskih prognoza, protiv brojnih lobija (od kojih je sovjetski ove godine bio najjači), a za slavu koja, barem u muzičkom svetu - vodi u besmrtnost.

Na otvaranju finalne večeri nastupila je prošlogodišnja pobednica Marija Šerifović, koja je pesmom „Molitva" i omogućila Srbiji da bude domaćin najvećeg evropskog muzičkog takmičenja. Program su izuzetno vodili pevač i kompozitor Željko Joksimović i voditeljka RTS-a Jovana Janković, a početak glasanja proglasio je Vlade Divac bacanjem košarkaške lopte u publiku. Tokom glasanja publici se predstavio i Goran Bregović sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane".

U toku finalne večeri „Pesme Evrovizije" ispred Skupštine grada Beograda bio je organizovan direktan prenos takmičenja na ekranu dimenzija pet puta sedam metara, koji je vodila novinarka RTS-a Dušica Spasić, a nakon proglašenja pobednika priređena su tri vatrometa i to sa Kalemegdana, Brankovog mosta i sa Palate Srbije.

DIMA BILAN - BIOGRAFIJA

Viktor Belan alijas Dima Bilan rođen je 1982. godine u Republici Karačajevo-Čerkesiji, na granici sa Gruzijom, živeo je šest godina u Tatarstanu, a potom se sa porodicom preselio u Republiku Kabardino-Balkarija. Još u školi počeo je da učestvuje na muzičkim festivalima i upisao se u muzičku školu, a nakon mature doselio se u Moskvu, gde je upisao muzičku akademiju Gnesin. Prva njegova pesma koja je emitovana na radio talasima bila je „Bum", posle čega su usledili uspesi na muzičkim festivalima i hitovi „Noćni huligan", „Ti, samo ti", „Volim samo tebe" i drugi.

Danas je Bilan „vlasnik" nagrade MTV za najboljeg pevača 2007., a odmah je iza teniserke Marije Šarapove na listi najtraženijih i najplaćenijih reklamnih lica u Rusiji.

U PUBLICI KARL BILT

Među brojnim poznatim gostima u „Areni" našli su se i Karl Bilt, švedski političar i diplomata i bivši visoki predstavnik za BiH, potom šef BIA Rade Bulatović, pevač Vlado Georgiev, NJKV prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević...

Fakti

Klonovi „Evrovizije" uskoro će se pojaviti na Bliskom Istoku i u Severnoj Africi, kojima su prodata prava na stvaranje sopstvenog konkursa, a takođe se vode pregovori i sa SAD

U finalu su glasale sve 43 zemlje učesnice „Evrovizije", a broj očekivanih glasova bio je oko 10 miliona

Naredni „Evrosong" trebalo bi da bude održan u Moskvi od 12. do 16. maja 2009.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Marko Jarić i Adrijana Lima dobili ćerkicu
Marko Jarić i Adrijana Lima dobili ćerkicu
Play - Nikolina Pišek ostala bez tangi
Nikolina Pišek ostala bez tangi
Play - Emotion tuži Macu
Emotion tuži Macu
Play - VB 2009 - Protiv Dragice 10.000 Crnogoraca
VB 2009 - Protiv Dragice 10.000 Crnogoraca
Play - Izbor najgore odevenih javnih ličnosti u Srbiji
Izbor najgore odevenih javnih ličnosti u Srbiji
Play - Dragana Mirković - Na suvo
Dragana Mirković - Na suvo
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt