Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Rivalke - Ja tebe Nastom ti mene kravom
30.11.2010.
Izvor: Press Online

Rivalke - Ja tebe Nastom ti mene kravom
Zbrka.com

Od Lepe Lukić i Silvane Armenulić, preko Cece i Dragane Mirković, pa do Karleuše i Seke traju estradna rivalstva, koja su često režirana iz pi-ar timova pevačica.

Luda Nasto, piskavi transvestitu, pušačice kriminalcima, debela domaća životinjo... samo su neki od nadimaka kojima se časte pevačice na estradi. Poslednji napad na relaciji JK i Ceca koji je skrenuo pažnju javnosti podsetio je da je sukoba oduvek bilo.

Osim prozivki, vređanja, pa čak i tuča, svaku generaciju obeležio je tihi rat koji je postojao između rivalki na sceni koje su u tom momentu, po pravilu, bile najveće zvezde.

Danas je to rivalitet koji postoji između Seke i Karleuše koje koriste svaku priliku da žestoko opale jedna po drugoj. U prošloj deceniji publika se delila na one koji slušaju Draganu Mirković i Cecu Ražnatović, a pre toga su najljuće rivalke bile Lepa Brena i Vesna Zmijanac. A neki i danas pamte nadmetanje između pokojne Silvane Armenulić i Lepe Lukić.

Režirani sukobi

Da li su to stvarno rivalstva ili su u pitanju veštačke tvorevine i jeftini marketinški trikovi koji dolaze iz kuhinja službi za odnose sa javnošću raznih pevačica kako bi se o njima pričalo i kako bi na sebe skretale pažnju? - od Fejsbuka pa do otvorenih pisama.

Seka za Press objašnjava da se između Karleuše i nje ne vodi nikakav rat i da ona na nju uopšte ne može da gleda kao na rivala.

- Ko ratuje? Taj navodni rat prave mediji. Najpre, ne bavim se nebitnim likovima i osobama koje nisu moj nivo i intelekt - kaže Seka.

Rivalstvo koje je postojalo između Dragane Mirković i Cece, koja je bila glavna konkurencija lučetu iz Kasidola devedesetih godina, danas više ne postoji, a pevačice su tek nedavno o tome progovorile javno.

- To što nikada nismo bile u bliskim odnosima rezultat je našeg različitog životnog puta. Drugačiji smo tipovi ličnosti, ali nikada nismo bile u sukobu. Jednostavno nismo kontaktirale sve do pre godinu dana, kada mi je zazvonio telefon, a s druge strane čuo se glas: Zdravo, Dragana, Ceca ovde! Rekla je da sam velika kao osoba, kao i da sam žena koja u sebi nema ni trunke sujete i održala je predivan monolog posle koga je kod mene dobila ogroman plus - ispričala je Dragana.

Ceca je navela da nikada nije prokomentarisala Karleušu u negativnom kontekstu.

- Ja sam žena koja je sebe ostvarila na estradi i nemam potrebu nikome da zavidim, jer ne postoji neko ko je uradio nešto više od mene. Tako su pokušavali na početku karijere da me posvađaju sa Draganom Mirković, ali ni jedna ni druga nije dozvolila da to mediji urade. Mi smo u sjajnim odnosima i čujemo se. Kada su se dešavale nekakve prozivke od strane mojih koleginica, nikada im nisam uputila odgovor, niti mi to pada na pamet - izjavila je ona.

Vesna Zmijanac je nedavno rekla da između Brene i nje nikada nije ni bilo sukoba ali da su obe imale koristi od prašine koja se dizala oko navodnog utrkivanja koja je od njih dve bolja.

- Mediji su to radili umesto nas i to vrlo uspešno. I njoj i meni je to pomoglo u karijerama. Danas smo u odličnim odnosima - priznala je Vesna.

Svađe joj obeležile karijeru

Zoran Bašanović, estradni menadžer koji je radio sa Draganom Mirković i Jelenom Karleušom, objasnio je mehanizam po kojem se stvaraju sukobi na estradi.

- Ona je koristila svaku priliku da hvali Cecu i ponižava Draganu, a posle dve godine se najstrašnije okrenula protiv Cece - objasnio je Bašanović.

Jelena Karleuša se do sada sukobljavala sa mnogim koleginicama na estradi. Ako se njeno ime i reč „rivalstvo" ili reč „svađa" ukucaju na pretraživaču Gugl, izaći će najviše rezultata, pa se slobodno može reći da se samo poslužila dobrim receptom koji su mnogo godina pre nje otkrile starije koleginice - da se karijera dobrim delom gradi na lažnom rivalstvu i tako stiče medijska pažnja.

Prvi srpski estradni rat

Rivalstvo Lepe Lukić sa Silvanom Armenulić bilo je prvo marketinški režirano rivalstvo. Sedamdesetih godina je po jugoslovenskoj štampi kružila priča o sukobu između njih dve, jer su obe važile za odlične i popularne pevačice. Napravile su karijere na izvornoj muzici i pojavljivale su se u serijama i filmovima, pa su i očekivano jedna drugoj bile konkurencija.

- Novinari su provalili da je to dobra fora, mi nismo imale ništa protiv i ta priča se razvijala. A nas dve se nikada nismo posvađale, a takođe nijednu ružnu reč nismo rekle jedna o drugoj - rekla je Lepa.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Hoću da budem Seka Jeca Ceca
Hoću da budem Seka Jeca Ceca
Play - Bata Živojinović - Sergeju ne jedi go*na
Bata Živojinović - Sergeju ne jedi go*na
Play - Dragan Marinković Maca u bolnici
Dragan Marinković Maca u bolnici
Play - Karleuša - Ceca i Palma su stoka
Karleuša - Ceca i Palma su stoka
Play - Jelena Karleuša - Oskara prepuštam Seki i Radi
Jelena Karleuša - Oskara prepuštam Seki i Radi
Play - Marko Đurovski će zavesti Sandru
Marko Đurovski će zavesti Sandru
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt