Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Rebrači produžen pritvor - Minđuše plaćala 300 000
10.04.2010.
Izvor: Press Online

Rebrači produžen pritvor - Minđuše plaćala 300 000
Zbrka.com

Od 67 miliona dinara skupljenih u Fondu za borbu protiv raka, Rebrača na sebe potrošila 12 miliona! Kupovala skupocene parfeme, haljine i cipele, plaćala kafanske cehove, a čak 300.000 dala za minđuše!?! 25 miliona prebacila „konsultantima", od čega pet miliona svojoj modnoj agenciji „K models", a četiri miliona na račun bebisiterke Mirjane Hristić!

Na računu Fonda za borbu protiv raka dojke koji je osnovala Katarina Rebrača, od ukupno 67 miliona koliko je uplaćeno od osnivanja, maja 2006. do aprila ove godine, neposredno pred njeno hapšenje bilo je svega oko 300.000 dinara! Kako Press saznaje, Rebrača, koja je uhapšena u sredu, najveći deo novca spiskala je na lične potrebe - čak 12 miliona je potrošila na skupocene parfeme, odeću, obuću, putovanja, a samo na minđuše potrošila je 300.000 dinara!

Sagovornici Pressa iz policije kažu da je u istrazi sakupljeno „mnogo čvrstih dokaza" da je Katarina Rebrača zloupotrebila pare koje su donatori iz cele Srbije uplaćivali za borbu protiv raka.

- Rebrača je čak 12 miliona dinara direktno sa računa fonda potrošila na parfeme, šminku i kozmetiku, kupovala je skupocene cipele, a samo račun za minđuše iznosi čak 300.000 dinara! Sa računa fonda plaćala je i avionske karte za manekenke iz svoje agencije, kao i putne troškove bivšem mužu Igoru Đuriću i ćerki. Velike pare je potrošila i na kafanske račune u prestižnim beogradskim restoranima, na masaže, firmirane haljine.... Našli smo račune iz „Madere", „Balaševića", „Ke pase"... - nabraja naš sagovornik.

Bebisiterki četiri miliona

Kako saznajemo, Rebrača je čak 25 miliona dinara sa računa fonda prebacila privatnim firmama i agencijama na ime navodnih konsalting usluga!

- Uplatila je 5.184.000 dinara na račun svoje modne agencije „K models", zatim 3.972.000 na račun firme „Bumerang", koja je registrovana na Mirjanu Hristić, inače njenu bebisiterku!

Oko 6.800.000 dinara uplaćeno je firmi „Top imidž" koji se vodi na Slađanu Mironiju, pa 837.000 „Impakt konsaltingu" Tatjane Babac...

Konačno, oko dva miliona dinara je otišlo na račun „Centra za kreativno domaćinstvo" čiji je osnivač njena majka Sandrina Bogunović, koja je takođe uhapšena - kaže izvor Pressa iz MUP-a Srbije, i dodaje da je potrošnju ostalih para Rebrača pravdala „troškovima organizovanja dobrotvornih akcija i opremom poslovnog prostora".

Naš sagovornik dodaje da je tokom dosadašnje istrage utvrđeno da ona nije ni imala nameru da krajnjim korisnicima, bolnicama i zdravstvenim centrima, isplati novac.

- U trenutku kada je, po ugovoru, trebalo da isplati tri miliona dinara Fondu B92, na računu je imala više od tog iznosa. Ona jednostavno ni jedan jedini dinar donatora nije dala pravim korisnicima! - tvrdi naš izvor iz policije.

Jedan od većih donatora Fonda Katarine Rebrače, direktor „Klasa" Momir Lazić, kaže za Press da ga je veoma iznenadila vest da je uhapšena.

- Radio sam sa Katarininim fondom, ali nikad nismo proveravali da li je naš novac odlazio tamo čemu je bio namenjen. Nije mi ni palo na pamet da bi on mogao da se koristi u drugu svrhu.

Pošto smo naše radnice slali na preglede dojke, bez reči smo pristali da pomognemo. Ovo je za mene šok i od sada ćemo biti obazriviji, ili ćemo tražiti od humanitarnih organizacija da nam dostave potvrdu da su novac uplatili na račune medicinskih ustanova.

Ne znam tačno koliko smo para dali, ali smo nedavno dogovorili da se na račun tog fonda uplati 100.000 dinara - priča Lazić.

Građanima uzela 1,28 miliona

Pored velikih donatorskih preduzeća, 106.000 građana je preko uplatnica koje su dobijali uz račun „Infostana" uplatilo u Rebračin fond 1.280.000 dinara. I te pare su proneverene. U „Infostanu" kažu da su ovu akciju obustavili.

- Policija je došla u kontrolu pre njenog hapšenja i rekli su nam da obustavimo distribuiranje uplatnica dok se ne završi istraga. Ona me je posle toga zvala i pitala šta se događa. Ja sam joj odgovorio da mi je tako naloženo iz policije. Inače, ja nju nikada nisam sreo... - kaže za Press generalni direktor JKP „Infostan" Darko Berberović.

Katarini Rebrači i trima saradnicama pritvor do mesec dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do mesec dana Katarini Rebrači (37) i trima njenim saradnicama i pokrenuo istragu proitiv njih zbog sumnje da su u poslednje četiri godine protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, sa računa Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" namenjenog prevenciji raka dojke.

Pored Rebrače, pritvor je sinoć odredjen njenoj majci Sandrini Bogunović (60) kao odgovornom licu agencije "Centar za kreativno domaćinstvo", predstavnici agencije "Top imidž" Mirjani Hristić (52) i Sladjani Mironiji (46), izjavila je Tanjugu portaprol suda Dušica Ristić.

Osumnjičenoj Tatjani Babac (38), kanadskoj državljanki, nije odredjen pritvor, ali joj je izečena mera napuštanja boravišta i oduzimanje putne isprave, dodala je Ristićeva.

Istražni sudija je posle saslušanja odredio pritvor zbog opasnosti da bi mogle da utiču na svedoke u toku istrage, kazala je Ristićeva.

Istraga će protiv njih biti sprovedena zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotrebe službenog položaja, dodala je ona.

One se sumnjiče da su od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojile novčana sredstva u iznosu od 37 miliona dinara, koja su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", uplatili donatori radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke.

Rebrača je Fond osnovala u maju 2006 godine, a njegove aktivnosti su započete već u septembru te godine i za kratko vreme je postigao sve svoje kratkoročne ciljeve, navedeno je na sajtu ove nevladine organizacije.

Osnovni cilj osnivanja Fonda je borba protiv raka dojke u Srbiji.

Preti američkim državljanstvom

Katarina Rebrača se, kako saznajemo, na saslušanju u policiji posle hapšenja uglavnom pozivala na to da ima američko državljanstvo.

- Sve vreme je negirala da je kriva i tvrdila je da su joj drugi smestili hapšenje. I nekoliko puta je rekla da je ona i državljanin SAD i da joj mi ne možemo ništa! Pretila je da će pozvati ambasadora i da ćemo morati da je pustimo! - priča naš sagovornik iz policije.

U Ambasadi SAD u Beogradu juče nisu želeli da komentarišu slučaj „Rebrača", sem da su za njeno hapšenje čuli iz medija.

Oštetili i kikindu

Katarina Rebrača i njena majka Sandrina Bogunović oštetile su i budžet opštine Kikinda za 20.000 evra. Naime, za vreme vladavine radikala u Kikindi Sandrina Bogunović potpisala je ugovor o saradnji opštine Kikinda i „Centra za kreativno domaćinstvo" o zajedničkoj realizaciji projekta promovisanja nacionalne kulturne baštine.

Ovaj ugovor nikad nije ispoštovan, a vlast u Kikindi je pokrenula tužbu protiv majke Katarine Rebrače.

Seka: Moj fond stalno kontrolišu

Folk pevačica Seka Aleksić, koja je pre dve godine osnovala humanitarnu organizaciju „Svetlana Seka Aleksić - Deci s ljubavlju" u Sremskoj Mitrovici, šokirana je vešću da je Katarina Rebrača uhapšena zbog pronevere.

- Moju organizaciju redovno kontrolišu razne inspekcije i to posle svake organizovane akcije, pa se postavlja pitanje ako svakog proveravaju kao mene, kako je moguće da im se potkrala ovakva greška?!

Moja prednost je ta što u moj fond jedino ja uplaćujem novac i za to plaćam porez. Jednom sam samo organizovala koncert u Mitrovici sa desetak kolega, a prikupljenih osam hiljada evra već sutradan je uplaćeno bolesnoj devojčici. Veoma sam ponosna na sve što sam do sada uradila - rekla je Seka za Press.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Đole Đogani - Anabela hoće reklamu
Đole Đogani - Anabela hoće reklamu
Play - Goca Tržan tetovažom na guzi zahvalila baki i mami
Goca Tržan tetovažom na guzi zahvalila baki i mami
Play - Mani se Vendi i muvaj Jelenu i Jasminu
Mani se Vendi i muvaj Jelenu i Jasminu
Play - Brega i Severina snimaju film
Brega i Severina snimaju film
Play - Kaja sa novim dečkom
Kaja sa novim dečkom
Play - Seka u poseti Velji Iliću
Seka u poseti Velji Iliću
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt