Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Rat srpskih zvezda na Fejsbuku
11.04.2010.
Izvor: Press Online

Rat srpskih zvezda na Fejsbuku
Zbrka.com

I mnoge slavne ličnosti zavisne su od „Fejsbuka", koji im služi za komunikaciju sa fanovima, ali i za žestoke obračune sa kolegama, kao što je to bio sukob Jelene Karleuše i Seke Aleksić.

Novine su postale prevaziđeno sredstvo za prepucavanja na estradi. Pevačice su pronašle novi način da jedna drugoj poruče šta im je na srcu, a to je „Fejsbuk".

Ova društvena mreža postala je prava arena za okršaje estradih zvezda, koje ne štede uvrede jedna na račun druge. Začetnice ovog „sporta" bile su upravo one iz samog vrha džet-seta, a prvi veći „Fejsbuk" rat pokrenula je Jelena Karleuša, što je kasnije preraslo u pravi okršaj između nje i Seke Aleksić, koja je kasnije, navodno, Jeleninu majku nazvala mamom prasicom. Sve je dospelo i u novine i preraslo u pravi medijski rat, ali je onda Aleksićeva izjavila da to nema nikakve veze s njom i da je ona svoj profil ugasila nekoliko meseci pre incidenta, već da je neko zloupotrebio njeno ime. Trenutno najaktuelnija „Fejsbuk" afera odigrava se na relaciji Tanja Savić - Rada Manojlović - Slavica Ćukteraš.

Celu zbrku započela je Rada Manojlović kada je na profilu prokomentarisala Tanjino žvakanje žvake u emisiji „Narod pita" kao „kućno nevaspitanje". Iako je malo ko mogao da poveruje da bi se Rada bavila takvim stvarima i većina bila uverena da je reč o još jednoj zloupotrebi i lažnom profilu, Tanja je otkrila da joj je mlađa koleginica priznala „zločin".

- Mislila sam na početku da to nije istina, ali onda mi je Rada sama nedavno priznala da je to napisala. Oprostila sam joj, ali je pala u mojim očima, jer to što je napisala vređa moje ljudsko dostojanstvo - kaže Tanja.

Da bi stvar postala još komplikovanija, na Radu se nadovezala Tanjina bivša drugarica i koleginica Slavica Ćukteraš sa komentarom „ciganska posla".

Lažni profili

- Što se tiče Slavice, od nje sam to i očekivala. Ali neću da dajem komentar na to, jer mi moj ego i dostojanstvo ne dozvoljavaju da tumačim tuđe navode - poručila je Tanja.

Poseban problem među poznatima su lažni „Fejsbuk" profili, koje mnogi zloupotrebljavaju, pa čak se preko njih bave i prevarama. I u ovoj „sferi" Tanja Savić je bila žrtva tako što je neko u njeno ime tražio novčanu pozajmicu, ali je pevačica brzo reagovala i apelovala na ljude da ne daju nikakav novac.

Žrtva lažnih profila je i mlada glumica Bojana Ordinačev.

- Nemam profil na „Fejsbuku". Znam da postoji, ali ga nisam ja otvorila. Čujem da se mnogi vređaju što im ne odgovaram na poruke, ali to je zato što je reč o lažnom profilu - kaže Bojana.

Slične probleme imali su najbolji srpski plivač Milorad Čavić, Anabela Đogani i Dara Bubamara. Međutim, Karolina Gočeva je sama napravila profil pod lažnim imenom i kada su je prijatelji upitali zašto je to uradila, ona je rekla da joj je tako bilo zanimljivije da se dopisuje s ljudima na internetu.

I srpske zvezde podlegle su „Fejsbuk" groznici. Glumac Branislav Lečić smatra da je „Fejsbuk" zanimljiv način komunikacije, a njegovu listu prijatelja čine Dragoljub Đuričić, Srđan Dragojević, Ljubinka Klarić, Ana Nikolić i Marija Šerifović, Sergej Trifunović...

- „Fejsbuk" je veoma zanimljiva stvar, ali pošto nemam mnogo vremena da svakodnevno provodim na sajtu, imam saradnika koji zajedno sa mnom vodi moju stranicu. On me o svemu izveštava, mada planiram da uskoro sam preuzmem brigu o profilu. Dopisujem se sa prijateljima, fanovima i veoma mi se sviđa taj vid komunikacije - otkriva Branislav Lečić.

Prema njegovim rečima, „Fejsbuk" mu se dopada zbog mogućnosti komentarisanja.

- Odgovaram i na pitanja koja dobijam od nepoznatih osoba, naravno ne na ona koja su nepristojna ili zadiru u moju privatnost. Najčešće mi postavljaju pitanja u vezi sa različitim stvarima vezanim za kulturu, moju glumačku profesiju, ali i za moje političke stavove.

Popularni voditelj i muzičar Ognjen Amidžić jedan je od retkih koji profil na popularnom sajtu koristi prevashodno u poslovne svrhe.

- Među prvima sam postavio svoj profil na „Fejsbuku". Ovaj sajt mi mnogo pomaže u vezi sa poslom, pošto putem njega ostvarujem određene kontakte. Zbog toga ga i proveravam jednom dnevno. Nekoliko puta sam gasio svoj profil, ali sam se uvek vraćao. Imam 5.000 prijatelja, koliko je i limit - kaže Amidžić i dodaje da dobija mnogo dobrih sugestija, koje potom može da primeni.

Kičić: Gubljenje vremena

Mlada pevačica Nataša Kojić kaže da ima profil na „Fejsbuku", ali da je prebukiran „frendovima", pa će otvoriti novi.

- „Fejsbuk" mi je vrlo interesantan. Otvorila sam profil iz čiste radoznalosti, a tu sam pronašla mnogo prijatelja s kojima dugo nisam bila u kontaktu - otkriva Taša.

Taša otkriva joj na profil često stižu ljubavne poruke, ali da nikad ne bi bila u vezi sa nekim s kim se dopisivala na internetu.

S druge strane, Gordan Kičić nezainteresovan je za ovakve vidove druženja i komunikacije.

- Nisam otvorio profil na „Fejsbuku". Takav vid komuniciranja sa ljudima mi ne deluje zanimljivo. To je gubljenje vremena. Slobodno vreme može mnogo bolje da se iskoristi. Jednostavno, nije mi privlačno - jasan je Kičić.

„VIPer" stecište džet-seta

Nova društvena mreža namenjena poznatim ličnostima je „VIPer", koja okuplja stotinak zvezda koje obaveštavaju svoje obožavaoce gde su i šta rade slanjem SMS-a bilo gde se nalazili. Jedna od prvih članova ove mreže, pevačica Nataša Bekvalac, obavestila je svoje obožavaoce da je uz pomoć kreatora Mladena Barona kupila nov nameštaj za stan, ali i proširila svoju porodicu: „Usvojila sam napuštenog zlatnog retrivera iz novosadske kafilerije pa mojoj pudlici više nije dosadno."

Ukoliko želite da se družite sa poznatim ličnostima, kao i da u svakom trenutku znate gde su, šta misle i rade, od sada vas samo klik mišem deli od toga. Naime, na adresi www.viper.co.rs postavljena jedinstvena društvena mreža na srpskom jeziku koja okuplja veliki broj poznatih ličnosti iz sveta estrade, sporta, glume i javnog života i njihove obožavaoce.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - VB 2009 - Dragici napisali -govno- na krevetu
VB 2009 - Dragici napisali -govno- na krevetu
Play - Operacija Trijumf - Adnanove ljubavi
Operacija Trijumf - Adnanove ljubavi
Play - Brena - hrvatska ikona
Brena - hrvatska ikona
Play - Festival u Jazu - Live Fest
Festival u Jazu - Live Fest
Play - VB 2009 - Dragica zaista izbačena
VB 2009 - Dragica zaista izbačena
Play - Ivan Bosiljčić kupuje stan
Ivan Bosiljčić kupuje stan
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt