Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Ranjeni Orao - Film
17.01.2009.
Izvor: Blic Online

Ranjeni Orao - Film
Zbrka.com

Domaća serija „Ranjeni orao” (sedamnaest epizoda), čije je prikazivanje završeno u četvrtak na RTS 1, izazvala je veliko interesovanje kod gledalaca. Reditelj Zdravko Šotra je uradio sveobuhvatnu adaptaciju popularnog romana Milice Jakovljević, poznatije kao Mir Jam, a serija je potukla apsolutno sve rekorde gledanosti i dokazala da kod publike uvek dobro prolaze melodrame sa srećnim završetkom. Zbog toga se već planira i igrani film od snimljenog materijala.

- Treba dobro ispitati i razmotriti situaciju na tržištu, dogovoriti se sa producentima i naći dobrog distributera. Materijala za igrani film imamo i nije nikakav problem izmontirati film i prikazati ga do proleća. Voleo bih da to uradimo. Inače, u praksi se obično prvo napravi film pa se nakon eksploatacije istog prikazuje serija. S obzirom na to da se sada obeležava pet decenija postojanja RTS, televizija je žurila da u tom periodu prikaže seriju, pa nismo imali šansu da prvo napravimo film - kaže reditelj Zdravko Šotra za „Blic”.

Glavna lik ove sentimentalne priče je mlada pravnica Anđelka Bojanić koja se udaje za kolegu Tomu Đurovića. Međutim, nije sve tako bajno kako se u prvi mah čini, jer ona krije veliku tajnu - svoju prvu ljubav. Anđelku Bojanić tumači Sloboda Mićalović, njenog supruga, ponosnog Crnogorca Tomu Đurovića igra Vojin Ćetković, a Anđelkinu prvu ljubav, razmaženog i lažljivog bogataškog sina Gojka, Nenad Jezdić.

Lik avijatičara Nenada Aleksića, koji iznenada doživljava nesreću, dočarava Ivan Bosiljčić, dok njegovog ujaka Uglješu tumači Dragan Nikolić. Anđelkinu tetu, profesorku Nadeždu Todorović igra Nela Mihailović, a njenu najbolju prijateljicu i Gojkovu suprugu Vukicu, Nataša Ninković. U liku zaljubljenog trgovca Safeta pojavljuje se Marinko Madžgalj, a njegove sestre igraju Katarina Janković i Jana Milosavljević. Danica Maksimović i Danijela Štajnfeld u „Ranjenom orlu” tumače gazdaricu Savetu i njenu kćerku Donku.

Kako smo nezvanično saznali, na RTS postoji interesovanje za ekranizaciju još jednog dela Mir Jam. Koji roman će biti interesantan i da li će i ovog puta za adaptaciju scenarija i režiju biti zadužen Zdravko Šotra, ostaje da se vidi.

Popularno lako štivo

Iako „Ranjeni orao” važi za jedno od najčitanijih srpskih lakih štiva, ovo je njegova tek druga televizijska ekranizacija. Naime, 1977. godine snimljena je TV drama u režiji Soje Jovanović, u kojoj je glavnu ulogu tumačila Jelisaveta - Seka Sablić. Pored nje, pojavili su se i Bora Todorović, Ružica Sokić, Feđa Stojanović, Renata Ulmanski, Petar Božović, Tatjana Beljakova... Već tri sezone ljubitelji pozorišta, tačnije „Ateljea 212”, mogu da pogledaju predstavu „Ranjeni orao” u režiji Alise Stojanović.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - VB 2009 - Kiki i Mirjana napustile kuću
VB 2009 - Kiki i Mirjana napustile kuću
Play - Miloš Bojanić - Prebio bih Firčija da nismo bili u Dvoru
Miloš Bojanić - Prebio bih Firčija da nismo bili u Dvoru
Play - Maja i Miloš izleteli sa Dvora zbog govora mržnje
Maja i Miloš izleteli sa Dvora zbog govora mržnje
Play - Đani Ćurčić - Nemam gde da živim
Đani Ćurčić - Nemam gde da živim
Play - Karleuša - Ceca i Palma su stoka
Karleuša - Ceca i Palma su stoka
Play - Bebi Dol zaspala bez gaća
Bebi Dol zaspala bez gaća
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt