Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Rambo od fanova skuplja pare za novi album
11.01.2008.
Izvor: Blic Online

Rambo od fanova skuplja pare za novi album
Zbrka.com

Rambo Amadeus, poznati muzičar, odlučio je da osigura sebi bezbrižan rad na novom albumu „Hipišizik metafizik“ te je otvorio dinarski i devizni račun kako bi svi donatori, odnosno fanovi uplaćivali honorar po svojoj želji, a on bi se više koncentrisao na svoj umetnički rad.

„Priznaćete, Rambovi tekstovi i muzika su ono što je najzanimljivije u njegovom delovanju, tako da pokušavamo da pronađemo bezbolan način da mu se osigura bezbrižan rad u studiju na novoj ploči ‘Hipišizik metafizik’ i ostalim porizvodima. U nameri da stimulišemo autorski rad sve inspirisanijeg RASMC-a, pokrenuli smo sledeću akciju: Pozivamo vas da mu uplatite honorar po sopstvenom nahođenju, u visini koju sami odredite, uz naznaku na uplati ‘Skromni doprinos autorskom radu’. Ukoliko odaziv bude OK, Rambo će se više koncentrisati na stvaranje novih dela, rasterećen ekonomskim nužnostima koje donosi savremeni porodični život. Manje će se baviti poslovima koji su nevezani za muziku, samim tim od njega ćemo dobiti više“, stoji u saopštenju na Rambovom zvaničnom sajtu, potpisanom sa „Glavni Štab“. Na kraju saopštenju pod stavkom P.S. piše: „Logično je očekivati da oni koji budu uplaćivali više mogu očekivati i neke ekskluzivne materijale kojih zapravo nema ni u slobodnoj prodaji ni na netu.“

- Svestan sam činjenice da će ovo izazvati podsmeh kod većeg dela auditorijuma, ali ja sam navikao na to. I onaj što je izmislio točak, bio je nekome smešan - kaže Rambo Amadeus za „Blic“ i ističe da izlazak novog albuma ipak neće zavisiti od uplaćene svote na računu.

- Album neće zavisiti od toga. Ovo je skretanje pažnje tržišta da, ukoliko čovek sledi svoj ukus, onda ima poteškoća sa finansijskim efektom svog rada. Ipak, neće biti kompromisa kada je u pitanju krajnji oblik proizvoda - kaže popularni muzičar i dodaje da u prvih 48 sati niko ništa nije uplatio.

- Očekujem, čak, da ne dobijem nijedan dinar. To je više ispitivanje fenomena modernog tržišta. Ja posmatram to kao sociološki fenomen - priča on o ovom revolucionarnom pokušaju u Srbiji. Rambo je i do sada bio poznat kao muzičar koji na razne načine iznenađuje publiku.

- Nije teško u jednoj provincijalnoj zemlji biti prvi. Mi smo nekrofilsko društvo i jedva čekamo da neko umre da počnemo da ga cenimo i ističemo njegove zasluge. Mene to ne uzbuđuje, više volim da sada živim dobro - zaključuje Rambo Amadeus koji, inače, nije usamljen u ovakvom razmišljanju i „interakciji“ sa fanovima. Kultni riječki bend „Let 3“ pokrenuo je sredinom 2005. neobičnu akciju pod nazivom „Plati, pa kreiraj“ u kojoj su fanovi, koji uplate određeni novčani iznos na račun benda, mogli da utiču na izbor pesama i izgled omota albuma „Bombardiranje Srbije i Čačka“. Naravno, ljudi koji su donirali više para imali su i više uticaja pa su mogli da utiču čak i na sadržaj spotova ili izbor odeće koje će članovi grupe nositi na koncertima! Na kraju akcije, oduševljeni Riječani su saopštili da je sakupljeno čak 4.200 evra...

„Radiohead“ ušli u istoriju

Popularni britanski bend „Radiohead“ je krajem prošle godine napravio pravu revoluciju u muzičkoj industriji. Naime, Tom Jork i ekipa su svoj novi album „In Rainbows“ ponudili na prodaju preko interneta, i to za onoliko para koliko fanovi žele da daju, što znači da ste album mogli da skinete i besplatno! Prvog dana prodaje, oficijelni sajt benda je posetilo više od milion ljudi, a iako još nema preciznih podataka (britanski mediji tvrde da su fanovi, u proseku, plaćali jednu funtu ili manje, za album) o efektima ove originalne prodaje, „Radiohead“ su ozbiljno zabrinuli velike muzičke kuće.

Zbrka.com


Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Prljavi inspektor Blaža u privatnom životu - dreser pasa
Prljavi inspektor Blaža u privatnom životu - dreser pasa
Play - Jelena Karleuša štedi za svadbu
Jelena Karleuša štedi za svadbu
Play - Seka Aleksić - Svadba u Egiptu
Seka Aleksić - Svadba u Egiptu
Play - Ksenija Pajčin - Srednji prst novinarima
Ksenija Pajčin - Srednji prst novinarima
Play - Beovizija 2009 - Spisak izvodjača i pesama
Beovizija 2009 - Spisak izvodjača i pesama
Play - Operacija trijumf: Seksi voditeljka
Operacija trijumf: Seksi voditeljka
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt