Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Prekršena pravila Beovizije
03.02.2009.
Izvor: Press Online

Prekršena pravila Beovizije
Zbrka.com

Autori pesama traže od Tijanića da se diskvalifikuju svi koji su konkurisali posle zakonskog roka. Sporni Nataša Bekvalac, Oskar, Danijel i Milica...

Selekciona komisija RTS-a objavila je u petak imena 20 učesnika festivala „Beovizija", a gotovo svi srpski mediji već su pronašli nepravilnosti koje prete da ugroze regularnost predtakmičenja za „Evrosong". Naime, greškom organizatora, nekoliko pesama koje su ušle u finale prekršilo je pravila konkursa pošto su predate sa tri i više dana zakašnjenja.

Među autorima koji su „probili" zakonski rok, 23. januar, nalaze se najveći favoriti - Nataša Bekvalac, Oskar, „Bjuti kvins" i Đorđe Marjanović, kao i dvojac iz „Operacije Trijumf" - Danijel i Milica.

Nepotpune pesme Nataše, Oskara, Danijela

Kako saznaje Press, Nataša Bekvalac pesmu „Bili smo najlepši" predala je sa zakašnjenjem, i to nepotpuno otpevanu. Đorđe Marjanović je svoju deonicu u pesmi koju izvodi sa Oskarom i „Bjuti kvinsima" snimio tek u utorak, 27. januara, a Danijel i Milica numeru „Hejter" otpevali su u studiju Marka Kona u noći između 27. i 28. januara. Dana 26. 1. predate su još najmanje tri pesme koje su se ušle u 20 finalista i četiri rezerve.

Kako saznaje Press, u toku jučerašnjeg dana prigovor na odluku selekcione komisije da u finale uđu pesme koje su prekršile pravila zvanično je podneo Skaj Vikler, autor numere „Moja noć", koja se našla na mestu treće rezerve:

- Nije problem u tome što moja pesma nije prošla u finale direktno, već to što su mnogi autori koji su ušli u finale svoje pesme po završetku konkursa tek snimali i predavali s tri i više dana zakašnjenja. Za ovo postoje dokazi, brojni svedoci, ali i pisani tragovi u pisarnici RTS-a, gde je tačno zaveden datum prijema svake pesme - kaže Vikler, i traži od Aleksandra Tijanića da ne žmuri pred greškom koju su napravili njegovi saradnici:

- Nijednog trenutka ne želim da osporim ukus članova selekcione komisije, iako je neverovatno da jedan autor, koji godinama na „Beoviziji" forsira narodnjake, u finale uđe sa četiri pesme. Čuo sam se i sa drugim autorima i niko ne sumnja u to da je gospodin Tijanić imao nameru da spreči muvanja i kršenja pravila, ali nečijom greškom pravila jesu prekršena, i to na našu štetu. Zato tražim da oni tu grešku isprave i da sve one koji su, iz bilo kog razloga, konkurisali posle roka eliminišu. Ako Tijanić to ne uradi, pokazaće da je borba za poštovanje pravila samo mrtvo slovo na papiru. Iz poštovanja prema trudu 70 autora nije pošteno da greška ostane neispravljena.

Konkurs za „Beoviziju" raspisan je 23. decembra na sajtu RTS-a i dan kasnije u javnim glasilima, i trajao je tačno 30 dana - do 23. januara 2009.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Ksenija Pajčin na Kipru
Ksenija Pajčin na Kipru
Play - Iznutrice se sručile na Biljanu
Iznutrice se sručile na Biljanu
Play - Lažna Anabela vređala kolege
Lažna Anabela vređala kolege
Play - Mina i Igor - Više se nećemo javno svađati
Mina i Igor - Više se nećemo javno svađati
Play - Vendi ulazi u Dvor
Vendi ulazi u Dvor
Play - Ceca ima jak uticaj na narod
Ceca ima jak uticaj na narod
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt