Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Policija češlja TV Pink u Hrvatskoj
07.05.2008.
Izvor: Press Online

Policija češlja TV Pink u Hrvatskoj
Zbrka.com

Ulazak Željka Mitrovića i Kompanije „Pink“ u Hrvatsku napravio je pravu buru na medijskom tržištu. Kako saznajemo, hrvatska policija juče je ušla u TV „Net“, iz Kutine (prva lokalna televizija koju je Mitrović kupio), kako bi proverila njeno finansijsko poslovanje, što juče nije bilo moguće proveriti na pomenutoj televiziji, a kako nam je rečeno, direktor Zvonimir Kabelka tek za dva dana biće dostupan za komentar.

Vlasnik Televizije „Pink“ Željko Mitrović potvrdio je nedavno da je postigao dogovor o kupovini te kutinske medijske kuće za oko 2,5 miliona evra. Televizija „Net“ iz Kutine, koja pokriva područje Bjelovara i severne Hrvatske, 28. aprila je dobila županijsku koncesiju (pravo na korišćenje frekvencije u narednih 12 godina). Međutim, u Hrvatskoj se spekuliše da bi problem mogao da bude u tome što Televizija „Net“, inače najgledanija lokalna TV stanica u Hrvatskoj, u svom zahtevu za produženje koncesije nije navela da je u međuvremenu promenila vlasnika, što je u suprotnosti sa hrvatskim Zakonom o radiodifuziji.

- Potpuno mi je svejedno da li je vlasnik firme koja obavlja delatnost televizije iz Hrvatske, Nemačke, Rusije, Srbije ili Albanije. Sve dok je legalno postao vlasnik te firme, tu ne vidim problem. Kapital ne poznaje granice - rekao je predsednik Veća za elektronske medije Denis Peričić povodom ulaska „Pinka“ na hrvatsko medijsko nebo.

„Pink medija grup“ želi da, osim TV „Net“, kupi Gradsku televiziju „Zadar“ i TV „Dalmacija“, dok pregovori s riječkim RiTV-om još traju, a da potom umrežavanjem tih jakih lokalnih hrvatskih televizijskih stanica projekat „Pink Hrvatska“ postane realnost. Takođe, u Hrvatskoj se govori i da Mitrović pregovara i sa lokalnim TV stanicama OTV-om iz Zagreba, NIT-om iz Pazina, kao i s TV „Slavonija i Baranja“ iz Osijeka.

- Televizija „Pink“ je najtraženiji izvozni produkt u Hrvatskoj zadnje dve godine. Tamošnja publika je veoma dobro upućena u naše programe putem satelita. Takođe, muzičke zvezde „Grand“ produkcije su više od dve godine izuzetno popularne u Hrvatskoj. Što se tiče tamošnje publike, sigurni smo da jedva čekaju da se sistem „Pink HR“ stavi u pogon i da budu u prilici da dvadeset i četiri sata dnevno prate naše emisije. Prema anketama koje su sproveli hrvatski mediji, veliki broj ljudi bi voleo da u budućnosti prati program „Pink HR“. Koliko znam, za sada su pregovori potpuno korektni i u pitanju je čist biznis. Mi želimo da proširimo svoju gledanost na ceo region bivše Jugoslavije i nastupamo kao bilo koji poslovni partneri iz Evrope ili sveta. Nije mi poznato da je do sada bilo ko sprečavao pregovore. Verujem da će sve to biti uskoro završeno na najbolji način - kaže za „Blic“ Tanja Vojtehovski, portparol TV „Pink“.

Prema njenim rečima, dogovor je potpun sa tri televizije i one će biti preuzete do početka juna, dok sa još tri očekuju potpisivanje ugovora do kraja leta.

- To znači da bi u septembru trebalo da dođe do umrežavanja i stvaranja sistema koji će moći da prati više od 70 odsto hrvatskog stanovništva - kaže Vojtehovska, koja nije upoznata sa informacijama do kojih je „Blic“ došao, prema kojima policija „češlja“ poslovanje televizija koje je Mitrović kupio.

Koje televizije Pink želi da kupi

„Net tv“ - Kutina

Gradska televizija - Zadar

Otv - Zagreb

Tv Dalmacija - Split

TV NIT - Pazina

TV Slavonija i Baranja - Osijek

Ritv - Rijeka

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - VB 2009 - Seksi medicinska sestra obradovala ukućane
VB 2009 - Seksi medicinska sestra obradovala ukućane
Play - Operacija Trijumf - Pobednik Adnan
Operacija Trijumf - Pobednik Adnan
Play - Seka snima pesmu u tehno fazonu
Seka snima pesmu u tehno fazonu
Play - Nataša Bekvalac - Tanji i Dači želim svu sreću
Nataša Bekvalac - Tanji i Dači želim svu sreću
Play - VB 2011 - Sorajino pravo lice
VB 2011 - Sorajino pravo lice
Play - Zamalo tuča Peđe i Džimija
Zamalo tuča Peđe i Džimija
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt