Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Pink pravi zemljotres u Hrvatskoj
02.05.2008.
Izvor: Press Online

Pink pravi zemljotres u Hrvatskoj
Zbrka.com

Vest da Željko Mitrović uskoro otvara Pink u Hrvatskoj napravila pravu pometnju na tamošnjoj medijskoj, javnoj i političkoj sceni

Vest da će nakon kupovine i umrežavanja nekoliko hrvatskih lokalnih televizijskih stanica za nekoliko meseci početi da funkcioniše Pink Hrvatska izazvala je pravi medijski zemljotres u susednoj državi. Željko Mitrović, prvi čovek „Pink medija grupe, potvrdio je da će do kraja godine biti formirana Pinkova TV mreža, a tamošnji mediji, po starom, dobro oprobanom receptu već pokušavaju da publici „ogade svoje buduće konkurente.

I dok „Večernji list podseća kako je Pink nastao 1994. godine, navodeći podrugljivo da je najgledaniji srpski kanal u poslednjih 10 godina bio simbol za „sise, narodnjake, šampanjac i blokbastere, kolege iz „Jutarnjeg lista spekulišu da bi navodni Mitrovićevi motivi mogli biti i političke prirode. Naučna fantastika nastala iz straha od konkurencije ide dotle da se sumnja kako „bi iza Mitrovićeve medijske akcije mogao da stoji Ratko Maček (bivši portparol premijera Ive Sanadera), koji navodno u Srbiji radi PR za DSS. Novinari „Jutarnjeg lista dodaju ipak da „Pink ne čini samo narodna muzika i da će sigurno dodatno obogatiti hrvatski medijski prostor.

I hrvatske javne ličnosti vest o ulasku Pinka u Hrvatsku dočekale su u različitom raspoloženju. Dok pevačica Nina Badrić navodi da je svako ulaganje stranih investitora, pa tako i Pinka, dobro za Hrvatsku, njen kolega, provereni srbofiličar Oliver Dragojević kaže: - O dolasku TV Pinka ne mislim ništa dobro. Na to gledam kao na veliki hrvatski propust, ali time se ne zamaram.

To, inače, navodi čovek čiji se spotovi neprestano vrte na Pinkovom satelitskom muzičkom kanalu. Oliverovo mišljenje ne deli Mislav Bago, poznati TV voditelj: - Ne trpim licemerje. Aplaudiramo na svaku hrvatsku kupovinu u Srbiji, a srpske dolaske kod nas prozivamo.

Član Predsedništva HDZ-a Andrija Hebrang zgrožen je odlukom vlasnika tri lokalne televizije da prodaju pogone Željku Mitroviću.

- Žalosno je što postoje ljudi u Hrvatskoj kojima je novac uvek ispred nacionalnih interesa - kaže Hebrang, a na pitanje zašto smatra da je ulazak TV Pinka protivan hrvatskim interesima, Hebrang kaže da je to zato što se na toj televiziji „sigurno neće baviti stvarima koje su važne za Hrvatsku.

Fakti

Hrvati tvrde da je Mitrović već ušao u kutinsku TV Net, splitsku TV Dalmaciju, Gradsku televiziju Zadar, a da će ga kupovina tih i još nekoliko lokalnih stanica koštati oko 20 miliona evra

Pink je najveća medijska grupacija na prostorima bivše Jugoslavije, a osim u Srbiji, gde je već godinama u vrhu gledanosti, jednako visok rejting ima i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Programi Pink BH i satelitski Pink Plus vrlo su gledani u hrvatskim TV mrežama

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - VB 2009 - Nataša Bekvalac VIP izdanju Velikog Brata
VB 2009 - Nataša Bekvalac VIP izdanju Velikog Brata
Play - Bucka šiša po kućama
Bucka šiša po kućama
Play - Bane Vidaković i Radiša VB na Farmi
Bane Vidaković i Radiša VB na Farmi
Play - Selo gori a baba se češlja - Nove epizode
Selo gori a baba se češlja - Nove epizode
Play - Zorana - Masturbiram šest puta dnevno
Zorana - Masturbiram šest puta dnevno
Play - Ceca i Veljko - Svadba - Luda žurka do zore
Ceca i Veljko - Svadba - Luda žurka do zore
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt