Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Opasnost: Dača vozi kola jednom rukom !
20.02.2009.
Izvor: Press Online

Opasnost: Dača vozi kola jednom rukom !
Zbrka.com

Vaterpolista Danilo Ikodinović snimljen kako vozi kola iako desnu ruku uopšte ne može da koristi! Stručnjaci tvrde da je Dača ovakvim ponašanjem ugrozio bezbednost saobraćaja!

Komitet za bezbednost u saobraćaju zatražio je od srpske policije da hitno reaguje i pokrene postupak kojim će se ustanoviti da li vaterpolista Danilo Dača Ikodinović ugrožava bezbednost tako što vozi kola jednom rukom! Komitet je ovaj apel uputio juče, neposredno pošto je u novosadskom „Svetu" objavljena fotografija na kojoj se vidi kako teško povređeni Ikodinović vozi svoj „mini moris"!

Iz Komiteta za bezbednost podsećaju da posle prošlogodišnje teške saobraćajne nesreće Ikodinović ne može uopšte da koristi desnu ruku i da je pitanje kako on sada uopšte vozi kola. Damir Okanović, direktor ovog Komiteta, kaže da je Ikodinović, iako ima važeću vozačku dozvolu, na ovaj način ugrozio bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju!

- To što Ikodinović vozi jednom rukom, to formalno nije nezakonito. On, naime, ima važeću dozvolu, koju mu još niko nije oduzeo, i ima pravo da vozi kola, ali ovakvo ponašanje je neodgovorno prema drugim učesnicima u saobraćaju! Saobraćajna policija bi morala odmah da reaguje. Policija bi trebalo da već danas uputi Ikodinovića na vanredni lekarski pregled, kojim bi bilo utvrđeno da li je on sposoban da vozi - kaže Okanović, i napominje da je policija dužna da Ikodinoviću oduzme vozačku dozvolu ako se utvrdi da on nije sposoban za vožnju.

- Dozvola bi mu se oduzela privremeno, dok se ne utvrdi pod kojim uslovima može da vozi - navodi Okanović.

Međutim, u policiji kažu da neće preduzimati nikakve predistražne radnje protiv Ikodinovića sve dok ga neki od saobraćajnih policajaca lično ne zaustavi i uveri se da vozi jednom rukom (?!?).

- Ne možemo ništa da preuzmemo na osnovu fotografije. Saobraćajni policajac na terenu može samo da konstatuje takvu situaciju i da zatim vozača pošalje na ciljani lekarski pregled, kada lekari odlučuju da li je zdravstveno sposoban za vožnju. Tek pošto se obavi takav pregled i utvrdi da nije sposoban, može da se izrekne oduzimanje vozačke dozvole. Policiju o tome obaveštava zdravstvena ustanova u kojoj se vozač leči ili Centar za socijalni rad - objasnili su nam u policiji.

Visoki oficir srpske Saobraćajne policije koji je insistirao na anonimnosti kaže da Ikodinović, bez sumnje, ugrožava živote drugih učesnika u saobraćaju i da će saobraćajcima u Novom Sadu biti izdat nalog da obrate pažnju na slavnog vaterpolistu.

- Svima je drago da je Dači svakim danom sve bolje, ali vozeći jednom rukom auto koji nije prilagođen njegovoj povredi može da izazove novi težak udes i ugrozi i sebe i druge - kaže izvor Pressa.

Damir Okanović ponavlja da policija mora hitno, bez odlaganja, da reaguje.

- Policija mora da deluje preventivno. Fotografija nije dokaz, ali jeste povod za konkretnu akciju. Pa, nećemo valjda čekati da se nešto desi da bismo reagovali?! - pita se Okanović.

Danilo Ikodinović juče nije odgovarao na pozive novinara Pressa.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Ceca i Bora ruku pod ruku
Ceca i Bora ruku pod ruku
Play - Vlade Divac ponovo glumi
Vlade Divac ponovo glumi
Play - Troicki smuvao Olju Crnogorac
Troicki smuvao Olju Crnogorac
Play - Skandal u Ohridu
Skandal u Ohridu
Play - Embargo na Zvezde Granda?
Embargo na Zvezde Granda?
Play - Ivan Gavrilović prodao samo sedam karata
Ivan Gavrilović prodao samo sedam karata
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt