Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Nova serija - Miris kiše na Balkanu
08.12.2010.
Izvor: Press Online

Nova serija - Miris kiše na Balkanu
Zbrka.com

Reditelj Ljubiša Samardžić i glavni glumci posle četiri meseca snimanja najavili emitovanje serije „Miris kiše na Balkanu" u četiri države.

Serija „Miris kiše na Balkanu" reditelja Ljubiše Samardžića u petak će početi televizijski život! Popularni Smoki najavio je prikazivanje serije, snimljene po romanu Gordane Kuić, na prvom programu RTS-a, ali i na televizijama u BiH, Bugarskoj i Hrvatskoj!

Samardžić je rekao da „i te kako ima smisla" da se na svim nacionalnim televizijama u regionu prikaže 14 nastavaka serije koja prati sudbinu jedne jevrejske porodice iz Sarajeva u turbulentnim vremenima od 1914. do 1945. godine.

- Osim u Srbiji, „Miris kiše na Balkanu" emitovaće se i u BiH i Bugarskoj. Srećan sam što će se prvi put jedna naša serija emitovati i u Hrvatskoj - rekao je Ljubiša Samardžić.

Žena ga kritikovala

Reditelj je rekao da je seriju snimao četiri meseca od Beograda i Zemuna, preko Sarajeva i Dubrovnika, do Škofje Loke u Sloveniji. Ljubiša je otkrio da ga je supruga Mira često kritikovala zbog perfekcionizma.

- Kritikovala me je što moram da realizujem ono što naumim. Tokom vremena u kom sam otkrivao sebe kao glumca upoznao sam sve svoje mane i vrline, koje sada kao reditelj pretvaram u vrednosti - rekao je Smoki.

Miris kiše na Balkanu

Ulogu oca porodice Leona igra Predrag Ejdus, majku Esteru Ljiljana Blagojević, a njihove ćerke Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Kalina Kovačević, Tamara Drakičević i Marija Vicković. U ostalim ulogama su Siniša Ubović, Stefan Buzurović, Milan Vasić, Igor Damjanović, hrvatski glumac Goran Navojec i drugi.

Ejdus kaže da je rad na seriji bio inspirativan jer Samardžić ima „neviđen filing da izvuče ono najtananije od glumca".

- Zahvaljujući velikom glumačkom iskustvu, Smoki ima razvijen radar da oseti kada glumac „maši" i „lažinja", ali i da istraje na istini i pravoj emociji. Serija govori o balkanskom mešanju nacija i različitih religijskih opredeljenja. To je donekle i „bekgraund" moje porodične priče, zbog čega s uzbuđenjem očekujem početak emitovanja serije - rekao je Ejdus.

Kalina je uživala

Lepa glumica Kalina Kovačević istakla je da joj četvoromesečno snimanje širom eks-Ju nije bilo naporno.

- Uživala sam, ništa mi nije bilo teško. Radila sam sa ljudima koji znaju svoj posao, dolaze pripremljeni na snimanje i veliki su profesionalci. Niko nije glumio velike zvezde. Tokom snimanja veoma smo se zbližili, mislim da sam radeći „Miris kiše na Balkanu" stekla prijatelje za ceo život - rekla je Kalina.

Urednik serije Marko Novaković istakao je da je pred gledaocima „moćna serija kakve smo nekad voleli da gledamo, koja zaista u sebi sadrži odličnu literaturu, nadahnutog reditelja i mladu glumačku ekipu sa podrškom bardova". „Miris kiše na Balkanu" emitovaće RTS svakog petka u udarnom terminu od 20.05.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Oženio se Aca Lukas
Oženio se Aca Lukas
Play - Pušenje protiv pušenja
Pušenje protiv pušenja
Play - Čeda Jovanović u trećem srednje pao na razredni ispit !
Čeda Jovanović u trećem srednje pao na razredni ispit !
Play - Flamingosi snimili spot za singl Sladoled
Flamingosi snimili spot za singl Sladoled
Play - Seka Aleksić - Hoću decu u 2010
Seka Aleksić - Hoću decu u 2010
Play - Nives u provodu pod strogim nadzorom
Nives u provodu pod strogim nadzorom
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt