Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Nova nagodba sa Cecom
17.04.2011.
Izvor: Alo!

Nova nagodba sa Cecom
Zbrka.com

Svetlana Ražnatović (37) i Više tužilaštvo u Beogradu, zbog pritiska građana i stručne javnosti, pokušavaju da nađu kompromisno rešenje - u toku su pregovori da Arkanova udovica, umesto 1,5 miliona evra, plati do 2,3 miliona, odnosno do 800.000 evra više, za koliko je prvobitno bila optužena prilikom prodaje fudbalera Obilića, saznaje „Alo!“.

Naš sagovornik iz vrha srpskog tužilaštva tvrdi da su pregovori počeli odmah pošto su mediji objavili detalje sporazuma, po kojem bi se Ražnatovićeva, pored uplate od 1,5 miliona evra, „banjala“ u kućnom pritvoru u vili u Ljutice Bogdana osam meseci, s elektronskom narukvicom oko noge.

- Obe strane pokušavaju da reše ovaj slučaj, jer se niko nije nadao da će ovakva nagodba naići na revolt i javnosti i kolega. Već sledećeg dana, pošto su u javnost procurili detalji nagodbe, krenulo se u nove pregovore. Dat je predlog da se povisi nagodba do 2,3 miliona evra, za koliko je tereti optužnica za zloupotrebu službenog položaja. Dakle, vrlo je moguće da Viši sud odbaci sadašnju nagodbu. U tom slučaju, tužilaštvo i pevačica kreću u novu nagodbu.

Ukoliko sud i to odbaci, ceo postupak ide na sud, počinje suđenje i zakazuje se glavni pretres. U slučaju da sud prihvati nagodbu, Svetlana Ražnatović će morati da dokazuje poreklo novca koji mora da plati državi na ime krivice koju je priznala. A poreklo para utvrđuje poreska policija - objašnjava izvor „Alo!“ iz tužilaštva.

Prema saznanjima našeg lista, Ražnatovićeva je tužilaštvu tokom pregovora ponudila da plati porez od Obilića, ukoliko je za to terete.

- Ako sam utajila porez za Obilić, platiću mnogo veću sumu, samo je obračunajte - rekla je Ražnatovićeva tužiocu, a saznaje „Alo“.

- Predložila im je da pregledaju i dokumentaciju iz Obilića, iz koje se vidi da nije oštetila klub, ali da oni nisu hteli da je pogledaju. Rekla im je da se iz tih dokumenata vidi gde je otišao svaki dinar, da je to potvrdio i finansijski veštak, ali su joj u tužilaštvu odgovorili da je optužnica već podignuta i da je ne mogu menjati - kaže pevačicin prijatelj, navodeći da je Ceca na kraju pristala da prizna krivicu, kako se ne bi godinama povlačila na sudu.

- Svesna je da bi joj suđenje onemogućilo da ide na koncerte, da bi joj možda i pasoš bio oduzet, pa je prelomila. Rekla mi je: „Nastradala sam zato što sam Arkanova udovica“ - priča prijatelj folkerke.

Kako „Alo“ saznaje, Ražnatovićeva je već dala državi hipoteku na kuću na Dedinju, koja se procenjuje na dva miliona evra.

- Ceca je dala hipotekarnu izjavu na kuću, kojom se država obezbeđuje u slučaju da ne isplati pare za nagodbu. Na dan izricanja presude, moraće sudu da da dokaz da je hipotekarna izjava upisana u sudu. Ceca je od jedne banke uzela deo kredita da bi mogla da plati prvu ratu nagodbe. Njen uslov za nagodbu je i bio da je plati u ratama u naredne dve godine.

Tužilaštvu je rekla da nema novac i da jedino može da založi kuću na Dedinju, pošto je kuću na Kipru kupila na kredit - otkriva za „Alo“ izvor blizak pevačici i napominje da Cecina kuća na Kipru nije velika, već više liči na neku prosečnu vikendicu u okolini Beograda.

- Kuće na Kipru su vrlo skupe, a Cecina više liči na vikendicu. Inače, u toj kući žive i njena sestra Lidija Ocokoljić sa suprugom Predragom, koji tamo igra fudbal već nekoliko godina - kaže naš sagovornik. On navodi i da je Ražnatovićeva od svog oca Slobodana Veličkovića krila da će se nagoditi sa tužilaštvom.

U optužnici se samo navodi da je Ražnatovićeva sa sestrom Lidijom Veličković-Ocokoljić (36) od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003, kao predsednik FK Obilić, prilikom transfera fudbalera u inostrane klubove pribavila sebi imovinsku korist u ukupnom iznosu od 4.100.000 maraka i 3. 480.000 dolara (u dinarskoj protivvrednosti 235.507.689,00 dinara). Tužilaštvo tvrdi da novac nije uplaćivala na račun kluba, već da ga je prikazivala kao svoje lično ulaganje u klub, u čemu joj je pomogla sestra.

Prema nagodbi koju je Ražnatovićeva sklopila sa tužilaštvom, ona će provesti osam meseci u kućnom pritvoru u svojoj vili na Dedinju i uplatiti 1,5 miliona evra u državni budžet. Njena sestra Lidija, koja je tokom akcije „Sablja“ u pritvoru provela dva meseca, sa sestrom će u kućnom pritvoru provesti četiri meseca.

Snimaće i spotove

Kako „Alo!“ saznaje, Svetlana Ražnatović je prilikom sklapanja nagodbe od tužilaštva zatražila da može da snima spotove za svoj novi album, koji će da izda tokom kućnog pritvora.

- Plan joj je da snimi album, a od tužilaštva je zatražila da može da ode u studio i na lokacije gde planira da snima spotove. Tužilaštvo joj je to dozvolilo, kao i da obavlja sve poslove koji su vezani za album, osim koncerata - kaže za „Alo“ izvor blizak pevačici.

Možda završi i na sudu

„Sud može da usvoji, odbaci ili odbije sporazum o priznanju krivice. Sporazum može biti odbačen ako se na ročištu ne pojavi okrivljeni, koji je o tome na vreme obavešten, a protiv tog rešenja žalba nije dozvoljena“, kaže Dušica Ristić, portparol Višeg suda.

- U tom slučaju, krivični postupak se nastavlja pred sudom - kaže portparolka suda.

Do odbijanja sporazuma može doći kada kazna ne odgovara težini krivičnog dela koje je okrivljeni priznao.

- Sud tada donosi rešenje kojim se sporazum o priznanju krivice odbija, a priznanje okrivljenog dato u sporazumu ne može biti dokaz u krivičnom postupku. Kada rešenje postane pravosnažno, sporazum i svi spisi koji su s njim povezani, uništavaju se pred sudom, o čemu se sastavlja službena beleška, a sudija koji je doneo rešenje ne može učestvovati u daljem postupku.

Protiv rešenja suda o odbijanju sporazuma o priznanju krivice, žalbu mogu izjaviti javni tužilac, okrivljeni i njegov branilac. Nakon što rešenje o odbijanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, nastavlja se krivični postupak, ali pred drugim predsednikom veća - objašnjava Dušica Ristić.

Država joj uzela triput više

Kako „Alo!“ saznaje, Svetlana - Ceca Ražnatović (37) oštetila je državni budžet za oko 500.000 evra, jer nije plaćala porez dok je bila na čelu Fudbalskog kluba Obilić, a država joj je uzela triput više.

- Fudbalski klub Obilić nije državna institucija, već privatna firma. Tužilaštvo ne zanima kako je funkcionisao klub, već koliko je budžet oštećen. Na taj način, Republika Srbija je od Cece uzela nekoliko puta više nego što je „ojađena“. Odnosno, triput više, pa se tako došlo do sume od 1,5 miliona evra - objašnjava naš sagovornik iz Ministarstva pravde.

Toma Fila: Hapsite i tajkune

Advokat Toma Fila kaže da Ceca plaća ceh svog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana (48).

- Na nju su se ostrvili zbog Arkana, a mnogo je više tajkuna koji kradu, pa nikom ništa. Što njih ne hapse i sklapaju nagodbe - kaže Fila.

Advokat Žarko Bogdanović smatra da tužilaštvo ima „tanku“ optužnicu protiv Ražnatovićeve, te da se zbog toga odlučilo za nagodbu s njom.

- Tužilaštvo na taj način elegantno rešava slučaj - kaže Bogdanović.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Estrada kod psihijatra
Estrada kod psihijatra
Play - Ivan Marinković - Goca me neće prevariti u Survajveru
Ivan Marinković - Goca me neće prevariti u Survajveru
Play - Olja Bećković odbila da ugosti Maju Nikolić
Olja Bećković odbila da ugosti Maju Nikolić
Play - Stoja - Grupnjak do gole kože
Stoja - Grupnjak do gole kože
Play - Kosovo.com na aukciji
Kosovo.com na aukciji
Play - Milan verio Severinu prstenom od 30 000 evra
Milan verio Severinu prstenom od 30 000 evra
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt