Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Nedeljko Bajić - Mrze nas jer smo uspešni
24.11.2010.
Izvor: Press Online

Nedeljko Bajić - Mrze nas jer smo uspešni
Zbrka.com

Nedeljko Bajić je kao direktor serije „Selo gori, a baba se češlja" uspešno priveo kraju četvorogodišnji posao u sagi o srpskom selu, dok je kao glumac ulogom Radoslava zasenio mnoga poznatija glumačka imena. U intervjuu za Press, sin Radoša Bajića kaže da „Selo gori" kritikuju oni koji nisu pogledali ni sekund serije i da na taj način nipodaštavaju ukus 70 odsto građana Srbije, koji redovno prate avanture iz Petlovca.

- Konkurencija je neophodna - ona nas tera da budemo bolji! Ona treba da stremi ka tome da nas skine sa prvog mesta gledanosti, na kom se nalazimo već četiri godine, a ne da promoviše svoje delo negativnim komentarisanjem „nekih drugih serija", kako neki vole to da kažu.

Kada kritikuju, neka slobodno kažu „Selo gori" - nećemo im mi ništa. Ima onih koji, iz samo njima poznatih razloga, mrze svaki sekund naše serije, a da pri tom ništa ne rade, sem što pljuju i kritikuju, obavijeni velom anonimnosti koji im pruža moderna tehnologija. Na taj način nipodaštavaju 70 odsto građana Srbije, koji gledaju i raduju se seriji svake subote. Opštepoznata stvar u Srbiji je da ako hoćeš da te mrze - samo budi uspešan!

Jedan od negativnih komentara je da karikirate srpskog seljaka.

- Imam jedno kratko pitanje za njih: „Da li je možda svaki stanovnik Londona, koji pri tom živi u delu grada koji se zove Pekam, isti ili identičan kao Derek Troter, poznatiji kao Del Boj?" Ne bih rekao!

Svaki lik u našoj seriji ima svoju priču, sudbinu i dušu. Kada je reč o ljudima koji rade u filmskoj i TV produkciji, oni su merodavni da komentarišu „Selo gori" sa produkcionih, umetničkih, profesionalnih aspekata. „Kontrast studio" i ja uvek ćemo pozdraviti svaki pokušaj da naprave dobar projekat.

Kakva iskušenja očekuju Radoslava u nastavku sage o srpskom selu?

- Kada bi publika znala šta joj se sve sprema u narednih 20 epizoda, sve subote do aprila 2011. godine rezervisala bi za „Selo gori". Ulazimo u finale serije, koje će biti veoma turbulentno i interesantno.

Sve ono što je publika imala prilike da nasluti, kada su u pitanju Radoslavljeva borba i želja da konačno stane na svoje noge i oformi porodicu, sada polako počinje da se dešava. Međutim, mnogo toga će se još desiti u seriji dok Radoslav ne bude mogao mirno da spava i da se raduje životu.

Tokom serije imali ste dve supruge - Ingrid i Ivanu. Uporedite saradnju sa Anom Sakić i Marijom Petronijević.

- Da pripadamo možda nekoj drugoj veri, mogao bi pisac scenarija prilično da se raspiše... Šalim se, naravno. Ana Sakić je sa nama bila od samog početka - pune četiri godine, i smatram da je u seriji ostvarila možda najozbiljniju ulogu u dosadašnjoj karijeri.

Marija Petronijević je sa nama od 2007, a do tada njeno jedino glumačko iskustvo je bilo u filmu „Zavet" Emira Kusturice. Njena uloga je izazovna, pruža dosta prostora za razne emocije i stanja. Opravdala je ukazano poverenje i u budućnosti joj predviđam uspeh.

Iako niste završili glumačku akademiju, na vaše glumačko umeće nije bilo primedbi.

- Oduvek sam želeo da mi gluma bude poziv kojim ću se baviti, ali sam u životu krenuo nekim drugim putem. Kada je pisao prve četiri epizode, Radoš mi je ponudio ulogu Radoslava. Isprva sam bio skeptičan, ali sam ipak prihvatio taj zadatak. Uz Radoševo strpljenje, toleranciju i trud da što bolje i slikovitije objasni šta želi, i uz moju profesionalnost i prihvatanje saveta od njega i drugih iskusnih glumaca, rezultat je bio dobar. Ponosan sam na svoj glumački doprinos uspehu serije, kao na nešto što ću celog života pamtiti. Ako bude prave prilike, možda se iz toga iznedri nešto što se može nazvati karijerom, o tom-potom...

Kako iz vizure direktora serije tumačite fenomen „Sela gori"?

- Neki od osnovnih sinonima za „Selo gori" su autentičnost, iskrenost, porodica - kao stub društva, ljudska dobrota, istina, ljubav, zemlja, priroda, vera, nada... „Selo gori" se definiše kao uspeh u poslovnom, programskom, umetničkom i jednom opštem smislu - to je tako iz više razloga.

Prvi razlog je taj što mi domaćinski pristupamo poslu i što smo serijal gradili kao svoju kuću, vredno, čestito, pošteno i iskreno. Da je to zaista tako, mogu da potvrde stotine naših saradnika. To publika može da oseti i zato nas i prati pune četiri godine.

Ono što je očigledno jeste da je „Selo gori" za mnoge pogled u ogledalo njihovih duša, da ih dodiruje tamo gde ih najviše boli, da im pruža mogućnost da se nađu u mnogim temama koje Radoš kao autor otvara i neguje... Daje im prostor da se slatko nasmeju, ali i da zaplaču, da se sete, da se zapitaju, da se probude iz zaborava, ali i da se bore i opstanu.

Porodični posao

Projekat „Selo gori" je, na neki način, porodični posao Bajića. Da li je takav način funkcionisanja recept za uspeh?

- Da, to je recept za uspeh! Verujem da je porodica najbitnija u životu svih ljudi, tako sam odgojen i iskreno to mislim, bez foliranja i želje da se bavim stereotipima. Naravno, vrlo je bitno da je porodica prava, jedinstvena i složna, jer nažalost u današnje vreme ima mnogo primera u kojima institucija porodice prosto ne funkcioniše.

Mi smo kao porodica uspeli da se održimo i da opstanemo. Upravo energija naše porodice, kao i osećaj pripadnosti i zajedničkih napora za istu stvar, rezultirali su mnogo šire, tako da su se svi učesnici u projektu osećali kao deo te familije, što je danas vrlo retko i zbog toga je i toliko dragoceno.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Aca Lukas i Danijela Vranić u velikoj ljubavi
Aca Lukas i Danijela Vranić u velikoj ljubavi
Play - Milena Ćeranić izašla iz ilegale
Milena Ćeranić izašla iz ilegale
Play - Svadba - Venčali se Seka i Veljko
Svadba - Venčali se Seka i Veljko
Play - Mitar Mirić - Saša Popović i ja odavno imamo neraščišćene račune
Mitar Mirić - Saša Popović i ja odavno imamo neraščišćene račune
Play - Dvojnica Seke Aleksić
Dvojnica Seke Aleksić
Play - Napravila bih seču knezova
Napravila bih seču knezova
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt