Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Mrknonjić i Velja Ilić u Guči
07.08.2008.
Izvor: Press Online

Mrknonjić i Velja Ilić u Guči
Zbrka.com

Sabor trubača u Guči ipak otvorio Velimir Ilić, koji je ceo dan, uz dobru kapljicu, proveo zagrljen sa naslednikom Mrkonjićem

Sabor trubača u Guči, 48. po redu, zvanično je počeo juče podizanjem saborske zastave. Iako je bilo najavljeno da će to uraditi ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, on je tu čast džentlmenski ustupio domaćinu ovogodišnjeg sabora i svom prethodniku u ministarskoj fotelji Velimiru Iliću.

Bivši i sadašnji ministar su potom s domaćinima nazdravili i prošetali svetskom prestonicom trube.

Šetnja bivšeg i sadašnjeg ministra potrajala je još dugo, a hroničari Sabora primetili su da je, posle svake nove čašice rakije, hod dva političara bio sve nestabilniji.

Tokom prve zvanične pres-konferencije, kada je spiker najavio Velju Ilića, ministar Mrkonjić je počeo da aplaudira. Stotinak novinara prisutnih na konferenciji „iskuliralo" je Velju, tako da su se čuli jedino Mrkini aplauzi.

Dok su političari šetali, ugostitelji su privodili kraju poslednje pripreme. Gostiju još nema u velikom broju, a glavna najezda poklonika trube očekuje se sutra posle podne i u subotu. Za petak uveče najavljen je i koncert Bobana Zdravkovića, koji je na prošlom saboru okupio oko 20.000 gledalaca.

Najavljen je dolazak gostiju iz Hrvatske, dok su Slovenci i Francuzi pod Jelicom već nekoliko godina „domaći". Tokom ranog prepodneva, sreli smo Martina i Kristinu, koji su tek prevalili dvadesetu. S rančevima na leđima tražili su smeštaj. Kažu da su za Guču saznali preko interneta, čitali su i gledali snimke, i rešili da to dožive i uživo. Obećali su da će svoje utiske izneti u nedelju, poslednjeg dana sabora. U Guču je pristiglo i pet mladih Francuza, koji su putovali na malim mopedima od Pariza do Guče 15 dana.

Tokom jučerašnjeg prepodneva su spavali, umorni od puta. O Guči i svom putu snimaju film, koji će biti emitovan na nekoj od francuskih televizija.

Danas će, po tradiciji, biti održano saborsko venčanje, a za 21 sat je na platou ispred Doma kulture zakazan koncert majstora trube, gde će uz trubačke orkestre Dejana Petrovića i Dragana Ignjića iz Užica, Nenada Mladenovića iz Vranja i Veljka Ostojića iz Zlakusa nastupiti Rade Jorović i Čeda Marković.

Odlukom lokalnih vlasti, tokom sabora zabranjeno je izvođenje bilo kakve druge muzike osim trubačke, a pod šatrama i u ugostiteljskim objektima nastupaće samo akreditovani orkestri.

Ulaznice za Guču će se naplaćivati na samom ulazu u varošicu po ceni od 500 dinara i važiće za sve dane i sva događanja tokom sabora.

Ko u Guču bude želeo da uđe svojim automobilom plaćaće taj „luksuz" 500 dinara po danu, a za vozila u tranzitu naplaćivaće se kaucija u istom iznosu, koja će se vraćati na izlazu, pod uslovom da se kroz Guču prođe za pola sata.

Iz Berlina u Guču

Na ulicama Guče, uz muziku trubača, juče su na rolerima, obučeni u odeću ofarbanu u boje srpske trobojke, đuskali Irena i Miladin Davinić iz Berlina. Miladin je, u stvari, iz Trnave kod Čačka, decenijama živi u Berlinu, a Irena je njegova supruga, Nemica.

- Mnogo dobra truuuuubbbaaaaa! - dovikuje Irena na čistom srpskom, dok se na rolerima klati u ritmu truba.

- Sama je naučila srpski. Poludela je za trubom i Gučom. Evo, 44 godine dolazimo na sabor - kaže Miladin.

Paprene cene ića i pića

pljeskavica 250 din.

kobasice 200 din.

piletina 100 din.

pivo 150 din.

voda 0,5 100 din.

koka-kola 200-250 din.

rakija 70 din.

jagnjetina, 1 kg 1000-1.200 din.

prasetina, 1 kg 800-1000 din.

kajmak, 100 gr 200 din.

hleb, parče 50 din.

kafa 100 din.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Seksi Iva Štrljić
Seksi Iva Štrljić
Play - Viki Miljković - Dopada mi se Cecin dečko
Viki Miljković - Dopada mi se Cecin dečko
Play - Raskid ugovora zbog Cece
Raskid ugovora zbog Cece
Play - Nataša Bekvalac u Operaciji Trijumf
Nataša Bekvalac u Operaciji Trijumf
Play - Razvodi se Nina Badrić
Razvodi se Nina Badrić
Play - VB 2009 - Nije bilo seksa?
VB 2009 - Nije bilo seksa?
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt