Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Mila Jovović - Šteta što ne znam jugoslovenski jezik
23.03.2010.
Izvor: Press Online

Mila Jovović - Šteta što ne znam jugoslovenski jezik
Zbrka.com

Glumica Mila Jovović, rodom sa naših prostora, tokom posete Madridu iznenadila je novinare hrvatskih medija pristankom da, makar i nakratko, govori o svojoj porodici, što inače izbegava po svaku cenu. Lepa glumica i akciona zvezda uspela je čak i da kaže jednu reč na jeziku svog oca - „molim"!

Mila je rekla da je ogorčena zbog toga što je otac Bogić nije naučio da govori, kako je rekla, jugoslovenski jezik.

- Nažalost, otac me nije naučio jugoslovenski jezik. To me veoma ljuti. Ali, mama me je naučila ruski. Bolje mi ide ruski od jugoslovenskog - rekla je lepa glumica.

Zahvalna roditeljima

Ona je ispričala na koji način joj je emigracija izmenila sudbinu.

- Meni je emigracija u tako ranim godinama, sa mojim roditeljima, promenila život. Imali smo misiju, želeli smo da uspemo u novoj zemlji. Moj život bio je drugačiji od života dece s kojom sam odrastala u Americi. Naravno, možda se nisam igrala sa prijateljima kao druga deca, ali sam zato stekla disciplinu i odlične radne navike. Naučila sam razne veštine i sada, sa 34 godine, veoma sam uspešna. Zahvalna sam roditeljima na vaspitanju i disciplini koje su mi usadili - rekla je Mila.

Ono što je Mila, ipak, prećutala, i ono zbog čega izbegava da govori o svojoj porodici, jeste činjenica da je prelazak njene porodice u Ameriku obavijen velom misterije.

Njen deda Bogdan Jovović bio je komandant vojnog područja Priština, a kasnije je postao vojni finansijski inspektor, otkrivši ubrzo veliku proneveru zlata. Kažnjen je jer je odbio da optuži svog prijatelja za taj zločin.

Kasnije, komunistička vlada Jugoslavije ga je utamničila na Golom otoku. Bojeći se da će ponovo biti uhapšen, pobegao je u Albaniju, a kasnije je prešao u Sovjetski Savez, u Kijev.

Otac osuđen na 30 godina

Pre nekoliko decenija, njen otac, Bogić Jovović, srpsko-ruski emigrant, bio je velika enigma za FBI. Bogić Jovović upisao je medicinu u Kijevu i oženio se najlepšom glumicom ukrajinske kinematografije Galinom Loginovom.

Da bi se dokopali Holivuda, o kome je cela porodica sanjala, posebno glumica Galina, najpre su se preselili u London, jer je odatle Amerika bila bliža. Čim su stigli u Kaliforniju sedamdesetih godina, Bogić i njegova žena kupili su kuću u holivudskim brdima.

Tek kada je 1983. izbio skandal sa ruskom mafijom, koja je uspela da američkom zdravstvenom osiguranju uzme milijardu dolara, otkriveno je da je otac Mile Jovović bio saučesnik, kome je pripao kolač od „samo" stotinak miliona!

Sud je utvrdio da je Bogić Jovović naduvavao račune za medicinsku negu starih i iznemoglih koji su bili na teretu državnog osiguranja. Po čitavoj Americi imao je ambulante za preventivnu negu, preko kojih je naplaćivao svoje napumpane račune.

Profit od ovog ilegalnog posla ulagao je, kako je tužba mislila, u šverc droge preko Meksika. To je bio dovoljan razlog da FBI prati i tajno snima Bogića i prikuplja dokaze.

Sud je bio nemilosrdan prema imigrantu lepljivih prstiju - Bogić Jovović je osuđen na trideset godina robije!

Danas Bogić živi slobodno u Holivudu.

Majčinstvo me promenilo

Mila Jovović

Mila je počela karijeru kao manekenka i vrlo brzo se probila na naslovne strane. Prvi put se udala sa samo 16 godina, a danas je u srećnom braku sa režiserom Polom Andersonom, sa kojim ima ćerkicu.

- Majčinstvo mi je promenilo život. To je najbolja stvar koja mi se ikada dogodila. Osećam se većom i boljom osobom i imam više strpljenja i razumevanja. Dok sam bila glumica u usponu imala sam mnoge dileme - o svom poslu, da li mi dobro ide ili ne.

Sada je sve mnogo jednostavnije. Imam ćerku i jedino što me zanima jeste da nije nazebla, da li je dobro jela... Fizički je to teže, ali je emotivno mnogo lakše - ispovedila se Mila.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Gagi se požalio - Ja sam žrtva a ne Anabela
Gagi se požalio - Ja sam žrtva a ne Anabela
Play - Brena na rubu nervnog sloma
Brena na rubu nervnog sloma
Play - Seka Aleksić - Hoću decu u 2010
Seka Aleksić - Hoću decu u 2010
Play - Olja Crnogorac - Nove grudi
Olja Crnogorac - Nove grudi
Play - Tijana Dapčević - Tužna
Tijana Dapčević - Tužna
Play - Ana Ivanović - Najlepša teniserka sveta
Ana Ivanović - Najlepša teniserka sveta
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt