Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Marija Šerifović - Uz Tomu do kraja
28.01.2008.
Izvor: Press Online

Marija Šerifović - Uz Tomu do kraja
Zbrka.com

Pevaću u „Areni 31. januara na završnoj konvenciji Srpske radikalne stranke, kao znak podrške Tomislavu Nikoliću, kaže pobednica „Evrosonga

Pobednica prošlogodišnjeg „Evrosonga Marija Šerifović ne odustaje od podrške predsedničkom kandidatu SRS-a Tomislavu Nikoliću i pored najave da bi Evropska komisija mogla da joj oduzme titulu ambasadora. Portparol Evropske komisije Džon Mekdonald izjavio je pre dva dana da će EU analizirati izjave Šerifovićeve date u predsedničkoj kampanji i preispitati njen status koji ima u EU.

Marija, koja se trenutno nalazi na Tajlandu, kaže za Press da će bez obzira na najave iz Evropske unije 31. januara pevati u „Beogradskoj areni na završnoj konvenciji predsedničkog kandidata SRS-a Tomislava Nikolića.

- Vraćam se krajem meseca i nastupiću na završnom skupu SRS-a kao znak podrške gospodinu Nikoliću. Svim srcem sam pobedila u Evropi i zato želim da svim srcem pobedimo i u Srbiji! Ponavljam da ja samo želim bolju, lepšu i pošteniju Srbiju - kaže Marija.

Srpska manipulacija

Saša Mirković, menadžer naše poznate pevačice, tvrdi za Press da Evropska unija ne preispituje Marijin status kao njihovog ambasadora i da je reč o „manipulaciji novinara agencije Beta.

- Novinar Bete je postavio sugestivno pitanje Mekdonaldu, iz koga se moglo zaključiti da je Marija davala neke neprimerene izjave tokom kampanje. On je, zatečen takvom tvrdnjom, izjavio da će proveriti o čemu se radi. Niko iz EU nije postavio pitanje njenog statusa, iako se redovno čujemo sa evropskim komesarom Janom Figelom i njegovim saradnicima. Da je reč o podloj manipulaciji dokaz je da je Marija do sada u kampanji dala jednu jedinu izjavu koja glasi: „Ovo je molitva za jednu bolju, lepšu i nadasve pošteniju Srbiju - kaže Mirković.

Komentarišući izjave predsednika Srbije Borisa Tadića i šefa diplomatije Vuka Jeremića koji su stali u odbranu Marije, Mirković kaže da njima „ne treba ničija zaštita.

- Niko nas nije branio kada Mariju nisu pozvali u Skupštinu grada na svečanost predaje ključeva Helsinkija Beogradu. Nije nas branio ni od napada direktora RTS-a, ni kada su govornici na mitinzima DS-a vređali Mariju jer podržava Nikolića. Neka nas niko ne brani ni sada - kaže Mirković.

Romi: Eu da kazni Mariju zbog SRS

Unija Roma Srbije zatražiće od EK da Mariji Šerifović oduzme titulu ambasadora ukoliko se javno ne distancira od SRS-a. Unija je izrazila nezadovoljstvo zbog Marijinog aktivnog učešća u kampanji radikala. Oni su optužili SRS za pokušaj razbijanja te stranke.

- Prema našim saznanjima, slogan radikala „svim srcem koristila je nacistička partija Nemačke nakon kojih je Hitler postao kancelar - navodi Unija.

Bajaga brani Mariju

Pevač Momčilo Bajagić Bajaga, koji podržava predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića, kaže za Press da Marija Šerifović nije učinila ništa loše i da nema potrebe da snosi posledice zbog podrške Tomislavu Nikoliću.

- Ne znam kakva su pravila Evropske komisije, ali ne vidim zašto se dovodi u pitanje njena funkcija ambasadora EU. Mislim da niko ne treba da snosi posledice zbog svojih političkih stavova. Ništa što je Marija uradila ili rekla meni nije sporno i stvar je njenog slobodnog izbora koga će podržavati na izborima - kaže Bajaga.

Fakti

- Marija Šerifović je u decembru 2007. godine izabrana za jednog od 15 ambasadora EU za program „Godina interkulturalnog dijaloga

- Portparol Evropske komisije izjavio je u četvrtak da će ispitati izjave Marije Šerifović tokom kampanje u Srbiji

- Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je istog dana da to što Marija Šerifović ima drugačije političko uverenje ni na koji način ne sme i ne može da umanji njen veliki uspeh, niti mogućnost da predstavlja Srbiju

- Šef diplomatije Vuk Jeremić najavio da će intervenisati u Evropskoj komisiji da se pobednici „Evrosonga Mariji Šerifović ne oduzme počasna titula ambasadora kulturnog dijaloga

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Prostitucija na estradi
Prostitucija na estradi
Play - Porodica Dina Dvornika se prepucava u medijima
Porodica Dina Dvornika se prepucava u medijima
Play - Mile Jovanovski - Maja je smrduša i aljkavuša
Mile Jovanovski - Maja je smrduša i aljkavuša
Play - Filip Živojinović prevario Cecu
Filip Živojinović prevario Cecu
Play - Večni Toma Zdravković
Večni Toma Zdravković
Play - Karleuša nosi iste naočare 7 godina
Karleuša nosi iste naočare 7 godina
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt