Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Lepa Brena intervju
11.05.2008.
Izvor: Press Online

Lepa Brena intervju
Zbrka.com

Sve ove godine pokušavala sam da pronađem pesme i tekstove koji odgovaraju mom senzibilitetu i zrelosti. U ovom suludom vremenu, gde su tekstovi previše seksepilni i agresivni,želela sam da pronađem neku malu nit ljubavi i nežnosti za kojom svi mi u stvari čeznemo

Najveća zvezda srpske estrade Lepa Brena uveliko priprema pompezan povratak na ovdašnju muzičku scenu, sa koje je, dobrovoljno, bila odsutna skoro deceniju. Posle osmogodišnje pauze, uz vrhunske hitmejkere, kompozitora Aleksandra Milića Milija i tekstopisca Marinu Tucaković Brena snima novi album. Materijal bi trebalo da se pojavi na tržištu već u junu, pa zato Brena ovih dana skoro da ni ne izlazi iz studija produkcijske kuće „Miligram".

Zašto ste napravili ovako dugu pauzu?

- Sve ove godine pokušavala sam da pronađem pesme i tekstove koji odgovaraju mom senzibilitetu i zrelosti. Želela sam da to bude drugačije. U ovom suludom vremenu, gde su tekstovi previše seksepilni i agresivni, želela sam da pronađem neku malu nit ljubavi i nežnosti za kojom svi mi u stvari čeznemo. Sad smo na pravom putu, jer je Marina u izuzetnom kreativnom i emotivnom stanju, a Mili je napravio dosta pesama u kojima će prepoznati mene kao nekad i ono kako sada želim da pevam.

Svi očekuju da vaš povratnički album bude nešto neviđeno na našem muzičkom tržištu...

- Ne umem da pričam o nečemu što će tek uslediti, jer to nije sarma, pa da znaš šta su sastojci i kako će ispasti. Lakše mi je da napravim pitu sirnicu nego da predvidim kako će album odjeknuti. I za jelo treba biti umetnik, a kamoli za muziku. Mnogo je važno da se sve kockice poklope, da se podudare i kompozitor, i tekstopisac, i pevač, koji na kraju treba da iznese svoju emociju kroz te stihove. Mili i Marina su najbolji na ovim prostorima, pa album ne može da bude loš.

Priča se da ćete objaviti autobiografsku knjigu. Koliko ima istine u tome?

- Kad je reč o knjizi, počela sam da vraćam film i shvatila da ću kroz svoju priču morati da pomenem i neke ljude koji su korov među cvećem. A pominjati njih ovoga trenutka je isto što i staviti prste direktno u 220 volti. Nemoguće je izbeći ih, a ne želim da im stvaram publicitet, koji nisu zaslužili. Za sada sam tu priču stopirala, jer je rano za moju biografiju.

A da li je tačno da ćete uz novi album završiti i snimanje trećeg nastavka filma „Hajde da se volimo"?

- Mislim da publici treba ponuditi jedno po jedno. Prvo radimo album, jer je to veoma zahtevan posao, kako za rad, tako i za promociju. Publici i medijima to uvek izgleda lako, međutim, nije tako. Ono što ja želim jeste da uživam u svakom projektu, da radim studiozno i polako. Ne želim da padam u euforiju i ludilo u kom sam živela 80-ih godina kad nisam znala ni kako se zovem, a kamoli koliko vremena imam da se posvetim nečemu. Da nisam upoznala Bobu, ne bih ni stala!

Ti gde ljubiš...

Brena kaže da joj je veoma bitno da su pesme emotivne i da je uvek neki stih dirne u dušu.

- To je moje poimanje muzike. Mogu vam otkriti stihove koji su mi se posebno dopali: „Znala sam o tebi, znala sve / Pala ti na grudi ledene / Tamo samo kamen kuca / Ti gde ljubiš, koža puca..."

Majstor za stoni fudbal

U jednoj od pauzi tokom snimanja, Brena i Mili napravili su predah igrajući stoni fudbal, gde su odneli pobedu nad protivničkim timom!

- Raditi po sedam-osam sati u studiju podrazumeva da imate ogromnu energiju. Pogotovu meni to može da bude veoma zamorno, jer sam svih tih osam sati zapravo pred mikrofonom i pevam. Čovek mora da nađe način da se opusti i odmori da bi mogao da nastavi da radi. Mili i ja smo igrali stoni fudbal protiv ekipe u kojoj su bili Filip i Ilke, snimatelji u „Miligramu", i mogu da vam se pohvalim da smo odneli pobedu sa 6:2!

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Farma - Sale napao Maju - svađa Big Mame i Topalka
Farma - Sale napao Maju - svađa Big Mame i Topalka
Play - Danijela Vranić - Nepristojna ponuda
Danijela Vranić - Nepristojna ponuda
Play - Marijan Rističević - Opomena pred tužbu
Marijan Rističević - Opomena pred tužbu
Play - VB 2011 - Slaven - Ne kajem se ni zbog čega
VB 2011 - Slaven - Ne kajem se ni zbog čega
Play - Mitrović u bolnici igra fudbal i svira
Mitrović u bolnici igra fudbal i svira
Play - Elton Džon će u Beogradu provesti samo sedam sati
Elton Džon će u Beogradu provesti samo sedam sati
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt