Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Kusta podiže spomenik Džoniju Depu
23.12.2009.
Izvor: Press Online

Kusta podiže spomenik Džoniju Depu
Zbrka.com

Režiser Emir Kusturica podići će spomenik slavnom holivudskom glumcu Džoniju Depu!

Kusta je najavio da će tokom festivala „Kustendorf", koji će biti održan od 13. do 19. januara 2010. na Mokroj Gori, otkriti bistu Džoniju Depu i to u prisustvu slavnog glumca.

- Dosta smo ubijali Brusa Vilisa. Ta ideja je potrošena - rekao je Kusturica na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture Srbije, i najavio da će spomenik Depu biti „namerno u prirodnoj veličini":

- Vidimo da u Prištini podižu Klintonov spomenik, nekoliko puta veći od Klintona. Za Depa, koji nije političar, dovoljno je da spomenik bude u prirodnoj veličini - rekao je režiser.

Povodom dolaska Depa, Kusturica je primetio da taj slavni glumac „možda po jednom osnovu najmanje pripada ovom festivalu", i dodao je da je to „površno gledanje".

- Suštinsko gledanje u njegovu biografiju pokazuje da on nije od onih holivudskih lutaka kojima su drugi formirali karijeru. Insistirajući da glumi u dobrim filmovima i sa rediteljima koji su autori, on je dospeo na pozornicu na kojoj su mu dva-tri filma imala najveću zaradu - rekao je Emir.

Kusturica je najavio da će „festival po treći put ustanoviti vrednost sklopljenu iz više delova, a jedna od njih je da tu nema reklama niti brendova, koji su postali odlučujući u svemu, pa i u kulturi".

- Na našu sreću, imamo razumevanje i podršku države, pa ne moramo da moljakamo za novac okolo. Ulažemo i od onoga što zaradimo sopstvenim snagama, svirajući po svetu i štedeći. Činimo sve da udomimo ono što postaje zaboravljeni aspekt kinematografije, a to su autori. Filmu se sprema teška sudbina, jer je počeo da se menja u druge forme. Nedavno je jedan film, zapravo više video-igra iz Holivuda, za 24 sata napravio 370 miliona dolara - izjavio je Kusturica.

Ministar kulture Nebojša Bradić kaže da je „kreator festivala Emir Kusturica, jedan od najuglednijih srpskih reditelja, prepoznao značaj kreativnosti mladih ljudi".

- Posebna privilegija je ostvarivanje novog prostora kulture u zapadnom delu Srbije, na jednoj čarobnoj planini, koja se filmom i umetnošću transformiše u nešto što je prostor za kreativnost. U tom smislu Ministarstvo kulture će i ove godine dati podršku - rekao je Bradić, i dodao da je za ovogodišnji festival država izdvojila 15 miliona dinara, što je za pet miliona manje nego prošle godine.

Autorka „Persepolisa" na čelu žirija

Na festivalu „Kustendorf", radove mladih filmskih stvaralaca ocenjivaće žiri čiji je predsednik autorka stripova i rediteljka Marjane Satrapi, koja se proslavila dugometražnim animiranim filmom „Persepolis". Članovi su filmska producentkinja i autorka Sara Driver i holivudski producent Džonatan Vajsgal.

Kusturica će održati radionicu na temu češkog filma. U tom ciklusu biće prikazani ruski fim „Car" Pavela Lungina, „Vreme koje preostaje" palestinskog reditelja Elije Sulejmanija, iranski film „Sve o Eli" Aghara Farhadija, „Zakopane tajne" autorke iz Tunisa Radže Amari, „Granice kontrole" Džima Džarmuša i „Soul kičen" Fatiha Akina.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Seka napunila diskoteku u Hrvatskoj
Seka napunila diskoteku u Hrvatskoj
Play - Seka Aleksić i Ana Nikolić u venčanicama!
Seka Aleksić i Ana Nikolić u venčanicama!
Play - Limuzina za Ekrema, pedala za Katarinu
Limuzina za Ekrema, pedala za Katarinu
Play - Raskinuli Aca Lukas i Danijela Vranić
Raskinuli Aca Lukas i Danijela Vranić
Play - Plavi Orkestar - Veliki povratak
Plavi Orkestar - Veliki povratak
Play - Podignuta optužnica protiv Cece Ražnatović
Podignuta optužnica protiv Cece Ražnatović
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt