Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Krvavi Rambo
11.02.2008.
Izvor: Press Online

Krvavi Rambo
Zbrka.com

Novinar „Los Anđeles tajmsa izračunao da u filmu „Rambo 4 pogine 2,59 osoba po minuti

Svetski hit „Rambo 4, sa Silvesterom Staloneom u glavnoj ulozi, ubedljivo je najkrvaviji deo serijala o vijetnamskom veteranu Džonu Rambu, a verovatno i jedan od najkrvavijih filmova svih vremena - u njemu se, naime, događa 2,59 ubistava po minuti.

„Rambo 4 po broju ubistava daleko prednjači u odnosu na prethodne, takođe vrlo krvave delove serijala, pokazuju podaci Džona Milera, novinara lista „Los Anđeles tajms.

- U novoj epizodi Rambovih akcija ubijeno je 236 ljudi. Poređenja radi, u „Rambu 3 ubijene su 132 osobe, u „Rambu 2 69, dok je u originalnom filmu, takođe izuzetno nasilnom, direktno ubijen samo jedan čovek. I njega je usmrtio Rambo. U poslednjem filmu Rambo je ubio čak 83 osobe, dok su njegovi saborci likvidirali 40 - otkriva Miler u svom istraživanju.

U prvom filmu po minuti ubijen je 0,01 čovek, u drugom 0,72, u trećem 1,73, a u četvrtom 2,59. U prvom „Rambu, prva pogibija se dogodila u 29,31 minut, u drugom - u 33,34 minuta. Treći film je prvu žrtvu doneo u 41. minutu, a četvrti u - trećem minutu i 22 sekunde.

Naslovni junak serijala, kojeg je ovekovečio Stalone, uživa kultni status širom sveta, a u vreme ogromnog komercijalnog uspeha filma „Rambo 2 (1985) smatran je simbolom politike koju je vodila administracija tadašnjeg predsednika SAD Ronalda Regana.

Ime Rambo - koje je odavno ušlo u svakodnevni rečnik popularne kulture - „sinonim je za taktiku vojne agresije i osobu koja iskazuje heroizam kroz ekstremno nasilje, naročito kad je brojem protivnika nadjačana u borbi, navodi internet enciklopedija „Vikipedija.

Prvi film, „Rambo - prva krv Teda Kočefa iz 1982. godine, inspirisan je romanom „Prva krv Dejvida Morela, koji se bavio eksplozijom „vijetnamskog sindroma kod ratnog veterana Ramba, nakon što ga je maltretirao šerif jednog gradića u SAD.

Drugi film, koji je režirao Džon Pan Kosmatos, vratio je Ramba u Vijetnam da spasava američke zarobljenike rata, dok ga je treći film, snimljen 1988. godine, prikazivao kako spasava u Avganistanu svog bivšeg zapovednika. Radnja četvrtog „Ramba (2008) smeštena je u Mjanmar, bivšu Burmu, gde je ovaj film u međuvremenu zabranjen za prikazivanje.

Poslednji „Rambo je, inače, slabo gledan u srpskim bioskopima, s obzirom da ga je za dve nedelje prikazivanja videlo 2.807 ljudi, a tokom prošlog vikenda - 248. Film je tek na 25. mestu vikend top-liste distributerske kuće „Tak - u konkurenciji 37 filmova.

Srpski reditelji: Što je mnogo, mnogo je

Domaći reditelji godinama nisu bili baš alergični na broj mrtvih u svojim filmovima, posebno onim sa revolucionarnom tematikom, ali ne smatraju ni da ovakve statistike imaju mnogo veze sa kvalitetom filma.

Dejan Zečević, reditelj između ostalog i prilično krvavog „TT sindroma, za Press kaže da nije gledao „Rambo 4 i da nema nameru:

- Privatno, nisam veliki ljubitelj filmova sa previše nasilja. Stvarno, što je mnogo, mnogo je. Nisam fan ni horora, pa sam ipak snimao takve filmove, ali zaista nisam brojao koliko je bilo mrtvih u filmovima koje sam ja režirao. Mislim da postoje neki drugi parametri za ocenjivanje kvaliteta filma.

Reditelj trenutno najaktuelnijeg srpskog hita „Čarlston za Ognjenku, Uroš Stojanović, saglasan je da se u „Rambu 4 stvarno preteralo sa nasiljem.

- Postoje fantastični, romantični filmovi u kojima ima mnogo mrtvih, i to nije ništa neobično - kaže Stojanović, i dodaje: - Ima, nažalost, i onih odvratnih sa mnogo nepotrebnog nasilja. Ja nisam brojao mrtve u „Ognjenki, ali to se ionako ne može porediti.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Marija Šerifović se sasušila
Marija Šerifović se sasušila
Play - Pomirile se seljanke
Pomirile se seljanke
Play - Novi detalji iz istrage - Kapisoda planirao da ubije Kseniju
Novi detalji iz istrage - Kapisoda planirao da ubije Kseniju
Play - Milica Todorović i Darko Lazić za dlaku izbegli smrt
Milica Todorović i Darko Lazić za dlaku izbegli smrt
Play - Ceca dala Šiptaru ogrlicu vrednu 500.000 evra
Ceca dala Šiptaru ogrlicu vrednu 500.000 evra
Play - Katarina - Rodiću Banetu petoro dece
Katarina - Rodiću Banetu petoro dece
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt