Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Kristina Kovač bez premca
02.02.2008.
Izvor: Blic Online

Kristina Kovač bez premca
Zbrka.com

Najprodavaniji album u prodavnicama IPS-a u prošloj godini je „U nebranom grožđu“ Kristine Kovač. Ovo je prvi solo album pevačice poznate najpre kroz rad u uspešnoj grupi „K2“, a njen solo album je odlično prihvaćen kod publike. Tome ide u prilog i podatak da je ovo najprodavaniji album iako još nije održana koncertna promocija širom Srbije.

Na drugom mestu je izdanje „EKV Revisted“ sa poznatim pesmama kultne beogradske grupe „EKV“. Za ovaj album Ivan Fece Firči, bivši bubnjar grupe, u Njujorku je ponovo odsvirao većinu instrumenata. Kao ekskluzivitet na albumu se nalazi i Firčijev telefonski razgovor sa danas pokojnom Margitom Stefanović. Već duže vreme najpopularniji pevač na ovim prostorima Zdravko Čolić sa albumom „Zavičaj“ završio je 2007. godinu na trećem mestu. Iako nema najprodavaniji album, Čola je svoju popularnost dokazao ponovo napunivši stadion „Marakana“. Jedno mesto ispod Čolića zauzeo je kralj romske muzike Šaban Bajramović. On je jednim modernim pristupom svojoj muzici na novom albumu privukao i brojne ljubitelje džeza i etno muzike, što se odrazilo na dobru prodaju albuma „Romano raj“. Na petom mestu su „Neverne bebe“ koje su upravo brojnim koncertima okupile mnogo fanova, pa je i njihov album „Iza oblaka“ po prodaji završio na visokom petom mestu. Aleksandra Kovač sa albumom „Med i mleko“ nalazi se pet mesta ispod rođene sestre, ali je njen album stariji i probio je led kada su njihove solo karijere u pitanju. Duško Gojković, legendarni džez trubač sa inostranom karijerom, nalazi se na šestom mestu. Njegov album „Samba Tzigane“ kojim se vratio svojoj ranoj brazilskoj inspiraciji pokazao se kao veoma uspešan.

Dugoočekivani album „Sloboda ili ništa“ grupe „Partibrejkers“ prodajom u prošloj godini je dokazao da postoji veliko interesovanje kada je kvalitetan domaći rokenrol zvuk u pitanju.

Bebi Dol je nakon višegodišnje pauze objavila album naslovljen sa „Čovek rado izvan sebe živi“ na kome su obrade klasika poput „Help“, „Papa’s Got A Brand New Bag“, „Moon River“ i „Lush Life“. Ovaj album je na godišnjoj listi prodaje završio na devetom mestu. Interesovanje je vladalo i za kompilaciju „Sigurno najbolji“ na kojoj su domaći autori - od rokenrola, preko etna, do plesne muzike. Jedanaesto mesto je zauzeo mladi pop pevač Saša Kovačević, mesto ispod njega je Bilja Krstić sa albumom „Tarpos“, a na trinaestom mestu je album „Kolo“ grupe „Van Gog“ koja je u 2007. pored izuzetnog koncerta u „Areni“ osvojila i MTV nagradu. Dalje na listi je grupa „Flamingosi“ i album „Gordost i predrasude“, a četrnaesto mesto po prodaju albuma zauzima popularna rep grupa „Beogradski sindikat“ sa albumom „Sindikalna borba“.

Strani albumi

Kada su u pitanju strani izvođači čiji su albumi licencno objavljeni u Srbiji, najprodavaniji u 2007. godini je „Igra bez granica“, tragično preminulog makedonskog pevača Tošeta Proeskog. Na drugom mestu je album „Pola moga svijeta“ Sergeja Ćetkovića, a treći je ponovo Toše Proeski, sada sa albumom „Bozilak ranbow“. Jedno mesto ispod njega je Darko Rundek sa izdanjem „Mhm A-ha Oh Yeah“, a na petom mestu po prodaji je hrvatska grupa „Cubizmo“ i album „Autobus calypso“.

Top 10

1. Kristina Kovač - „U nebranom grožđu“

2. „EKV Revisted“ - „EKV Revisted“

3. Zdravko Čolić - „Zavičaj“

4. Šaban Bajramović - „Romano raj“

5. Neverne bebe - „Iza oblaka“

6. Aleksandra Kovač - „Med i mleko“

7. Duško Gojković - „Samba Tzigane“

8. Partibrejkers - „Sloboda ili ništa“

9. Bebi Dol - „Čovek rado izvan sebe živi“

10. Razni izvođači - „Sigurno najbolji“

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Kako je Alka Vujica smuvala Bregu
Kako je Alka Vujica smuvala Bregu
Play - Reality Šhow Farma - Četrdeset poznatih u igri za šou
Reality Šhow Farma - Četrdeset poznatih u igri za šou
Play - Operacija trijumf: Seksi voditeljka
Operacija trijumf: Seksi voditeljka
Play - VB 2009 - Onanisanje završilo pred RRA
VB 2009 - Onanisanje završilo pred RRA
Play - Veljko popio flašu u glavu
Veljko popio flašu u glavu
Play - Pretučena Selma Bajrami
Pretučena Selma Bajrami
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt