Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Kraj Evrosonga
31.05.2008.
Izvor: Press Online

Kraj Evrosonga
Zbrka.com

„Pesma Evrovizije" od sledeće godine ostaje bez Britanaca, Nemaca, Francuza, Iraca i Španaca, koji su razočarani višegodišnjom dominacijom istočnog bloka

Ovogodišnji „Evrosong" ostaće upamćen po najvećem broju zemalja učesnika koji će, po svemu sudeći, već sledeće godine biti umanjen. Kako saznaje Press, odustajanje od „Pesme Evrovizije" nezvanično su najavili pripadnici velike četvorke - Britanije, Nemačke, Francuske i Španije - nezadovoljni činjenicom da su i pored promenjenih pravila i dobrih pesama bili plasirani daleko iza istočnoevropskih zemalja.

- U prvih 10 plasiranih, osim Norveške, nema nijedne zemlje smeštene zapadnije od Bosne, a Britanci su sasvim razočarani - kaže Teri Vogan, BBC-jev novinar, i dodaje: - Ovo je razočaravajuće, naš predstavnik je dao sve od sebe i imao je pesmu koja je sigurno bolja od većine izvedenih na „Evrosongu". Ovo više nije muzičko takmičenje, već festival istočnog bloka - naveo je u svom izveštaju komentator koji već 35 godina prati „Evrosong".

Ostrvski mediji uveliko spekulišu da bi Britanci sa Amerikancima mogli već naredne godine da organizuju svoju manifestaciju, klonirano takmičenje „Evrosonga", na kojoj bi se našli Nemci i Francuzi, kao i Italija, Luksemburg, Monako i Austrija, koji su ranije već odustali od „Evrosonga". Najavljeno je da bi na taj paralelni festival bili pozvani i Šveđani, koji su završili na 18. mestu, kao i sedmostruki pobednici Irci, koji u Srbiji nisu uspeli ni da uđu u finale.

Vratiti glasanje stručnog žirija

Na ovogodišnjem „Evrosongu" promenjena su neka pravila koja je trebalo da spreče da istočnoevropske zemlje da jedna drugoj dele bodove zarad dobrosusedskih odnosa, ali se ispostavilo da je odlična francuska pesma završila na 19. mestu, Nemačka na 23, a Britanija na samom začelju (25). Među nekim predlozima koje već godinama zagovaraju zapadnjaci jesu i najave da bi trebalo da se zabrani glasanje za susede, kao i da se vrati sistem glasanja stručnog žirija, kome bi se u odgovarajućem procentu dodali SMS glasovi publike.

Hari Mata Hari: to je propast

- Ili neka glasaju neutralne zemlje, ali sam više za varijantu da u žiriju sede eminentni stručnjaci koji će stajati iza svoje odluke i javno prokomentarisati kome su dali 12 bodova i zbog čega - kaže Hari, i obrazlaže zašto je tačno da je Srbija pobedila: - Sva 43 izvođača su falširala. Šou je bio iznad izvođača. Sve je izgledalo kao da će na binu izaći Robi Vilijams ili Elton Džon, a izašli su amateri - kaže Hari Mata Hari.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Indi zabranjen ulazak na TV Pink
Indi zabranjen ulazak na TV Pink
Play - VB 2009 - Violeta - Karlo ja te volim
VB 2009 - Violeta - Karlo ja te volim
Play - Prostitucija na estradi
Prostitucija na estradi
Play - Ana Nikolić i Aca Lukas u noćnom provodu
Ana Nikolić i Aca Lukas u noćnom provodu
Play - Severina traži oca svoga deteta
Severina traži oca svoga deteta
Play - VB 2009 - Raskinuli Kiki i Manuel
VB 2009 - Raskinuli Kiki i Manuel
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt