Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Koliko naplaćuju pevanje na svadbi
04.09.2009.
Izvor: Press Online

Koliko naplaćuju pevanje na svadbi
Zbrka.com

Suočene sa posledicama svetske ekonomske krize, najveće srpske estradne zvezde sve češće pristaju da pevaju na svadbama za mnogo manje novca nego ranije.

Iako se do juče većina folkera zgražavala na pomen šatri, vašara i ciganskih svadbi, danas mnogi od njih priznaju da su to postali najisplativiji angažmani, na kojima može da se zaradi i do 7.000 evra, plus bakšiš!

- Mnogi folk pevači se trude da u javnosti stvore lažnu sliku o sebi i tvrde da zarađuju i do pet puta veće honorare, ali svi znamo da za svadbeni nastup najviše dobija Ljuba Aličić - 7.000 evra - otkriva izvor Pressa, koji je insistirao na anonimnosti.

Naš sagovornik navodi koje su tarife ostalih folk prvoligaša:

Šaban Šaulić- Šaban Šaulić, Sinan Sakić i Tanja Savić uzimaju oko 5.000 evra, afirmisane „Zvezde Granda" oko 4.000, dok za 3.000 evra i manje pristaju da pevaju Džej, Keba, Snežana Đurišić, Goca Božinovska, Nada Topčagić, Đani.

Naravno, kada se nude, oni gazdama prijavljuju da im je tarifa mnogo veća, a kad javno treba da priznaju koliki su im honorari, onda ćute, jer se plaše poreske inspekcije - zaključuje izvor Pressa, inače poznati estradni menadžer.

Jedna od popularnijih srpskih pevačica, koja je takođe insistirala na anonimnosti da se ne bi zamerila kolegama, za Press otkriva da je Tanja Savić miljenica Roma.

- Tanja je, uz Ljubu Aličića, najtraženija na romskim svadbama i nastupa za 5.000 evra, dok sa bakšišom ponekad zaradi još toliko. Isti iznos dobijaju i Šaban i Sinan. Romi obožavaju Aličića i nije im žao da izdvoje 7.000 evra za njegov nastup. „Zvezde Granda" zarađuju na svadbama 3.000-4.000 evra, a pored Tanje tražene su Slavica Ćukteraš i Radmila Manojlović, koje zarade oko 3.500 evra.

Dragan Kojić Keba ne želi da otkrije visinu honorara, ali priznaje da peva na svadbama.

- Volim da uveseljavam ljude, nije mi važno da li je svadba u Beogradu ili u inostranstvu. Ali, smatram da je nekulturno čoveku zavirivati u dušu i džep - kaže Keba.

Nada Topčagić

Nada Topčagić bila je rečitija od Kebe i ne krije da se sad najviše zarađuje na svadbenim veseljima.

- Svadbe su nam spas, ali se na njima sad peva za mnogo manje para nego ranije. Zbog krize ove godine je znatno opao posao. Moje kolege, koje su do juče odbijale da pevaju Romima, sad jedva čekaju da se neki Ciga oženi jer znaju da će tad najbolje zaraditi.

Većina kolega krije da nastupa na ciganskim svadbama, a pevali bi i u šupi za pare koje dobijaju. Ni Cigani nisu kao pre i neće da im svako peva na svadbi, a ja sam presrećna što me često zovu. Svoju egzistenciju obezbedila sam pevajući upravo njima - zaključuje Topčagićeva.

U poslednjih nekoliko godina na svadbama u većim srpskim gradovima sve su traženiji pop-rok bendovi. Na ovim veseljima izvode se poznati domaći i strani hitovi, a honorar za čitav bend kreće se oko 2.000 evra.

Slavica Ćukteraš i Džej

Cecina tarifa od 50.000 do 100.000 evra!

Nastup Cece Ražnatović na svadbi mogu da priušte samo oni sa zaista dubokim džepom. Na svadbi manekenke Jelene Jakovljević i arapskog šeika Saida Bin Draija Ceca je prošle godine zaradila 100.000 evra.

Isti honorar dobila je pre tri godine u Argentini uveseljavajući goste na svadbi kontroverznog srpskog milionera Dragoslava Ilića, a za nedavni nastup na svadbi sina Svetozara Marovića dobila je 50.000 evra.

Najplaćeniji svadbaroši

1. Ljuba Aličić 7.000 evra
2. Šaban Šaulić, Sinan Sakić i Tanja Savić 5.000 evra
3. „Zvezde Granda" 4.000 evra
4. Slavica Ćukteraš i Radmila Manojlović 3.500 evra
5. Džej, Keba, Snežana Đurišić, Goca Božinovska, Nada Topčagić, Đani... 3.000 evra

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - VB 2011 - Striptiz uživo
VB 2011 - Striptiz uživo
Play - Nataša i Dača u seksi pozama
Nataša i Dača u seksi pozama
Play - Sladja i Milić Vukašinović u duetu
Sladja i Milić Vukašinović u duetu
Play - Gde odmaraju Željko, Jovana i Brena
Gde odmaraju Željko, Jovana i Brena
Play - Mila Jovović - Šteta što ne znam jugoslovenski jezik
Mila Jovović - Šteta što ne znam jugoslovenski jezik
Play - Veliki Brat All Stars počinje u ponedeljak
Veliki Brat All Stars počinje u ponedeljak
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt