Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Kole - Brod od 25 miliona evra
05.07.2008.
Izvor: Press Online

Kole - Brod od 25 miliona evra
Zbrka.com

Srpski biznismen Miodrag Kostić Kole, predsednik „MK grupe", kupio prekookeanski brod dugačak 50 metara. Kostić kaže da brod nije kupio iz luksuza, već da bi na njemu zaradio

Srpski biznismen, predsednik „MK grupe" Miodrag Kostić Kole kupio je najveći brod u jugoistočnoj Evropi koji košta oko 25 miliona evra, otkriva Press! Reč je o jahti koja je registrovana za prekookeansku plovidbu, dugačka je 48,9 metara i teška 500 tona. Ovaj brod izgrađen je u brodogradilištu u italijanskom gradu Ankoni. Kostić kaže za Press da ovaj brod nije kupio da bi se luksuzirao, već da bi na njegovom izdavanju zaradio. Kole će, naime, izdavati ovaj brod za 185.000 dolara nedeljno, a već unapred ima deset rasprodatih nedelja!

Ova megajahta nosi oznaku ISA 480 i zove se „Aleksandar V" (ime dobila po Kostićevom sinu i po tome što mu je ovo peta jahta). Brod će, inače, biti kompletno gotov 1. avgusta.

Miodrag Kostić ekskluzivno za Press otkriva sve o svom novom morskom „ljubimcu":

- Kupovina ovakvog broda, koji je registrovan za prekookeansku plovidbu, za mene je samo još jedan dobar biznis. Ovakav brod sa svom opremom koštaće na kraju oko 25 miliona evra, ali ja već danas imam klijente koji će ovaj broj iznajmiti na deset nedelja, i to po ceni od 185.000 dolara nedeljno! Jednostavno, brod sam kupio da bih na njemu zaradio, a ne da bih se samo ja na njemu luksuzirao. Prema mojoj računici, ukoliko 2,5 meseca rentiram brod, i sam ga koristim četiri meseca u toku godine, kada odbijem sve troškove održavanja, posade i kredita, planiram da zaradim između 200.000 i 250.000 evra za godinu dana. Što je, morate priznate, dobar biznis - kaže Kostić.

Još jedan posao

Kostić ističe da je ovaj broj trenutno najveći u ovom delu Evrope.

- Brod je dužine 48,9 metara, ima stalnih pet članova posade i može da primi 12 putnika. Unutrašnjost i enterijer broda, u čijem sam izboru direktno učestvovao, u skladu su sa najnovijim trendovima i nisu raskošni kako bi neki i pomislili. Trenutno svi brodovi se opremaju u minimalističkom stilu, ali sa najboljim materijalima i funkcionalnost je na prvom mestu. Sam brod, njegova veličina i snaga su luksuz, a zato i za njegov nedeljni najam treba izdvojiti 185.000 dolara. Ako hoćete da brod izdajete za ovoliki novac, onda on i mora da bude skup! Da biste stekli utisak o kakvom je brodu reč, reći ću vam da on može bez dodatnog dolivanja goriva da pređe put od Budve do Njujorka, što je oko 4.500 nautičkih milja - kaže Kostić.

Na Crnogorskom primorju, inače, ne postoji marina u koju bi mogao da uplovi ovaj brod, ali Kostić kaže da će se sa vlastima u Budvi ipak dogovoriti da pripreme posebno pristanište za njega!?!

Možda i u Budvi

- Ovaj brod može da pristane na dok u Kotoru, ali u Crnoj Gori nema marine u koju bi mogao da stane. Jedino mesto je privatna marina u Baru. Razgovarao sam sa ljudima iz Budve da u njihovom pristaništu obezbede malo više mesta kako bi i ovaj brod mogao da uplovi, ali videćemo da li ću uspeti da ovim brodom stignem u Budvu - kaže Kostić.

Vlasnik najvećeg broda u ovom delu Evrope kaže na kraju da će brod preuzeti 1. avgusta, posle svih testova.

- Izgradnja broda je završena, sada se u Ankoni samo rade finalni radovi na enterijeru. Kada se to završi, ostaje samo da se urade i svi potrebni testovi i brod je onda spreman za plovidbu. Planirano je da 1. avgusta krenemo na plovidbu - kaže na kraju Kostić.

Zašto sam kupio brod baš od 50 metara

- Odlučio sam se za brod koji ima ispod 50 metara, jer je po pravilima za ovu dužinu potrebno da na njemu bude najmanje 5 stalnih članova posade. Za brodove koji imaju više od 50 metara dužine na njemu mora da bude i brodski lekar, kao i 12 članova posade... Samo troškovi posade na mom brodu godišnje iznose oko pola miliona evra - kaže Kostić.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Farma - Zamalo tuča Rake i Đusa
Farma - Zamalo tuča Rake i Đusa
Play - Lepa Lukić - Zorica je budaletina
Lepa Lukić - Zorica je budaletina
Play - Milica Majstorović i Ivan Lendjer u vezi
Milica Majstorović i Ivan Lendjer u vezi
Play - Sladja Delibašić - Zanosne obline na jahti
Sladja Delibašić - Zanosne obline na jahti
Play - Dragan Bjelogrlić kao Del Boj
Dragan Bjelogrlić kao Del Boj
Play - Đani se danas vraća u Parove
Đani se danas vraća u Parove
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt