Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Jelena Tomašević - Favorit i po svetskim kladionicama
19.03.2008.
Izvor: Press Online

Jelena Tomašević - Favorit i po svetskim kladionicama
Zbrka.com

Jelena Tomašević sa pesmom „Oro veliki favorit za pobedu na „Evrosongu u Beogradu, tvrde eksperti iz najvećih svetskih kladionica

Srpska pevačica Jelena Tomašević jedan je od najvećih favorita za pobedu na „Pesmi Evrovizije koja će od 20. do 24. maja biti održana u „Beogradskoj areni. Iako je Marija Šerifović prošle godine Srbiji izvojevala prvo mesto, svetske kladionice pesmi „Oro, koju je napisao Željko Joksimović, daju velike šanse da ponovi uspeh Graićeve „Molitve.

Prema prognozama jedne od najpoznatijih britanskih kladionica „Pedi pauer, Tomaševićeva je treći favorit, a kvota na njenu pobedu je 5,50 (na jedan uplaćeni evro, u slučaju pobede, dobija se pet i po evra). Ispred Srbije trenutno se nalaze samo Irska i Rusija. Irski lutak Dastin glavni je favorit, sa kvotom 4,00, a ispred Srbije je još samo ruski predstavnik Dima Bilan, sa kvotom 5,00. Iza Srbije nalaze se Jermenija i Ukrajina, sa kvotama 6,00.

Slične prognoze ima i druga velika britanska kladionica „Viljem Hil, koja se takođe pokazala uspešnom kada je u pitanju prognoziranje rezultata „Evrosonga (prošle godine predvideli su pobedu Marije Šerifović u Finskoj). Uz navedene države, „Viljem Hil predviđa da bi u borbu za pobedu mogla da se umeša i švedska predstavnica Šarlote Pereli.

Irski predstavnici u Beograd dolaze sa Dastinom, krpenom lutkom koja predstavlja ćurku i koja je velika zvezda u ovoj zemlji poslednjih 18 godina. Dastin je do sada snimio 14 singlova i šest albuma, kao i duete sa svetskim zvezdama kao što je Bob Geldof.

U istoriji „Pesme Evrovizije više puta se događalo da pobednik ponovi trijumf i naredne godine. Na prvom „Evrosongu, 1956. u Luganu, pobedila je Lis Asija, upravo iz Švajcarske. U Španiji 1969. pesma domaćina, koju je izvodila Salome, podelila je prvo mesto sa predstavnicima Francuske, Holandije i Velike Britanije. Pobeda domaćina ponovila se i 1973, kada je u Luksemburgu pobedila Ana-Mari Dejvid. Godine 1979. takmičenje je održano u Izraelu, a pobedio je ponovo Izrael, pesmom Galija Atarija. Irci su čak dva puta uzastopno pobeđivali na svom terenu. Pobedu koju im je donela Linda Martin u Švedskoj „materijalizovali su i u Milstritu 1993, pobedom Nijam Kavanog, i 1994. u Dablinu, trijumfom Pola Haringtona i Čarli Megetigen.

AVNOJ: Bosanci solidni, Crnogorci na začelju

Od bivših jugoslovenskih republika, posle Srbije kladionice najviše šanse daju Bosni i Hercegovini, čiji pevač Laka ima kvotu 20. Iza su Slovenci (kvota 50,00), slede Hrvati i Makedonci (100,00), a najmanje šanse daju se crnogorskom predstavniku. Ukoliko uložite evro na pesmu „Zauvijek volim te i Stevan Filipović na kraju pobedi, zaradićete čitavih 150 evra.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Velja Ilić napravio udes, izvredjao taksistu i otišao
Velja Ilić napravio udes, izvredjao taksistu i otišao
Play - Severinin koncert otkazan pod pritiskom Jadranke Kosor
Severinin koncert otkazan pod pritiskom Jadranke Kosor
Play - Sandra i Andrej na Severininom koncertu
Sandra i Andrej na Severininom koncertu
Play - Sandra Obradović - Kresnula sam se sa Igorom
Sandra Obradović - Kresnula sam se sa Igorom
Play - VB 2009 - kuća velikog razvrata
VB 2009 - kuća velikog razvrata
Play - Bojanić - Vendi se bavila prostitucijom
Bojanić - Vendi se bavila prostitucijom
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt