Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Ja sam autor čitulje za Eskobara
15.02.2008.
Izvor: Press Online

Ja sam autor čitulje za Eskobara
Zbrka.com

Dejan Jelovčić Jelovac: Iza jedne od najvećih tajni devedesetih godina, čitulje Pablu Eskobaru u „Politici, stojimo moj drugar Davor Obradović i ja

Kako Press ekskluzivno saznaje, Beograđani Dejan Jelovčić Jelovac i Davor Obradović jesu momci koji su 1993. godine platili čitulju mafijaškom bosu Pablu Eskobaru u dnevnom listu „Politika i time zaprepastili domaću javnost. Pitanje njihovog identiteta pokrenuto je 2006. godine, kada je režiser i scenarista Milorad Milinković Debeli došao na ideju da snimi film „Čitulja za Eskobara, inspirisan potezom dvojice Beograđana.

Danas, petnaest godina kasnije, Dejan ima 38 godina. Od detinjstva živi na Čuburi, zakleti je navijač Crvene zvezde i trenutno se bavi elektronikom, i radi kao prodavac igračaka u Zoološkom vrtu i garderober u noćnom klubu. O Davoru već dugi niz godina ne zna ništa, osim da živi u inostranstvu.

Producenti domaće crne krimi komedije „Čitulja za Eskobara, uoči premijere 13. marta, objavili su oglas u kome traže dvojicu autora stvarne čitulje u Politici. Jelovčić za Press kaže da je čitulja Eskobaru bila običan, kako je rekao, geg.

- Davor i ja smo tog dana sedeli sa drugarima u Čumićevom sokačetu, gde sam u to vreme radio kao obezbeđenje, a on je nabavljao na veliko patike iz Koreje. I dok smo pili jutarnju kafu i čitali novine u kojima je osvanula vest da su ubili Eskobara, sinula mi je ideja da mu damo čitulju. Otišli smo u „Politiku i tamo nam je žena tražila sliku pokojnika, ali mi nismo imali, nego smo joj pokazali novine sa tekstom, i rekli: „Evo, vidite, ubili su čoveka i mi hoćemo da mu damo čitulju - seća se Jelovac.

n Kako je glasila čitulja?

- Ne mogu da se setim. Iz mog društva je potekla priča da smo napisali: „Poslednji pozdrav Eskobaru, poslednjem kralju bele tehnike, od Jelovca i Davora, međutim to nije bilo baš tako.

n Što ste je dali Eskobaru?

- Bio nam je zanimljiv kao lik, jer se u Srbiji u to vreme sve vrtelo oko para. Živelo se od plate od tri marke. Eskobar je bio na Forbsovoj listi, i bio najkontroverzniji među bogatašima. On jeste bio veliki ubica i opasan diler droge, ali nije trovao bilo koga, već američki džetset, i davao je siromašnima. U toj humanosti je njegova veličina.

n Kako su na taj geg reagovali ljudi iz vašeg okruženja ?

- Mama je bila zgrožena i pitala me: „Pa, dobro, sine, što nisi dao čitulju Ivi Andriću nego kriminalcu svetskog kova. Bili smo glavne face, ko je znao nas, znao je i za priču o čitulji. Čumić je tada bio stecište svih gradskih likova i svi su umirali od smeha zbog našeg gega.

n Ubrzo ste uhapšeni zbog svog gesta?

- Policija nas je privela pet dana od objavljivanja čitulje. Nisam doživeo nikakvu torturu, jer su inspektori ubrzo shvatili da je u pitanju šala, pošto su prethodnih dana dobro iscimali Davora. Znali su da nemam veze sa Eskobarom, jer da imam, imao bih mnogo više od 40 kvadrata u dvorišnoj kući, gde sa svojom porodicom preživljavam ceo život.

Da mi „Pink podupre kuću da se ne sruši

Jelovčić za Press otkriva da će već danas stupiti u kontakt sa producentima filma nakon što je prekjuče kuća „Pink films internešenel dala oglas u kome se traže momci koji su dali čitulju za Eskobara i obećava im se nagrada:

- Za početak hoću 100 karata za premijeru da odvedem sve moje drugare, ili da mi makar podupru kuću da se ne sruši. Očekujem da ćemo se nekako dogovoriti - kaže Jelovčić.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Povratak otpisanih farmera
Povratak otpisanih farmera
Play - Parovi - Ivana nudila Milošu analni seks
Parovi - Ivana nudila Milošu analni seks
Play - Ekrem optužen za seksualno zlostavljanje Vendi
Ekrem optužen za seksualno zlostavljanje Vendi
Play - Marijan zaradio tešku upalu pluća
Marijan zaradio tešku upalu pluća
Play - Sergej Trifunović - Zatezanje očnih kapaka
Sergej Trifunović - Zatezanje očnih kapaka
Play - Željko dočekao Ruslanu
Željko dočekao Ruslanu
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt