Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Hoću da budem Seka Jeca Ceca
20.06.2010.
Izvor: Press Online

Hoću da budem Seka Jeca Ceca
Zbrka.com

Tinejdžerke u Srbiji žele da liče na glavne estradne zvezde, a prema anketi, i mlade Hrvatice su Cecu Ražnatović i Seku Aleksić istakle kao najveće idole.

Prema nedavno objavljenoj anketi, na srpske folk zvezde Seku Aleksić i Cecu Ražnatović volelo bi da liči više od 15.000 Hrvatica! Naime, u onlajn istraživanju popularnog hrvatskog portala Folk-novosti. com, u kome je učestvovalo više od 20.000 devojaka, Hrvatice su za omiljene modne ikone proglasile srpske zvezde Seku i Cecu.

Na pitanje „Poput koje zvezde biste voleli da izgledate?", čak 10.546 njih glasalo je za Seku, a nešto više od 5.000 za Cecu. Ludilo za estradnim idolima ništa manje nije ni u Srbiji. Tinejdžerke idu do te mere da kopiraju frizure, garderobu, stajling, pa čak i ponašanje, a izbor se svodi uglavnom na tri imena - Seka, Ceca i Jeca.

Zavladala epidemija

Kolika je epidemija sekomanije, cecomanije i karleušomanije možda se najbolje vidi na koncertima i nastupima ovih muzičkih zvezda, kada u publici histerično vrište njihovi klonovi, što pevačicama nimalo ne smeta. Štaviše, imponuje im. Tako je Seka izjavila:

- Pored pesama i nastupa u koje dosta ulažem, vodim računa i o tome da uvek budem originalna u svom odevanju. Devojke koje me kopiraju žele da izgledaju prirodno, a ne da budu botoksirane ili skroz izoperisane. Te pevačice, koje uvek kopiraju druge, nažalost mogu same sebe da nazivaju modnim ikonama. Svakako nisam jedna od tih - kaže Seka.

I Ceca Ražnatović je otkrila da joj imponuje što je uzor mnogim devojkama.

- Veliki je kompliment što devojke vole moj stil i žele da se ugledaju na mene. Oduvek sam vodila računa o izgledu, a devojke su godinama kopirale moje frizure i stil odevanja. Trudim se da uvek dam dobar primer, da poštujem kodeks oblačenja i da u svakom javnom pojavljivanju budem odmereno obučena i prirodna - rekla je Ceca.

Uzor klinkama

Njihova koleginica Jelena Karleuša, na čijim su nastupima obavezne devojke koje su joj skoro identične, kaže:

- Trudim se da budem odličan uzor! Uvek sam isticala zdrav život, oduvek sam bila borac protiv svih vrsta poroka, a najviše protiv droge, koja je zatrovala našu omladinu.

Od mene mogu i da nauče da je sve u samopouzdanju, hrabrosti i visoko podignutoj glavi i kada je najteže. Svesna sam svog uticaja i drago mi je što tinejdžerke slede i kopiraju mene, a ne neke tragične primere ličnosti na estradi, koja je, generalno, jedno grotlo polulikova.

Urednica jednih dnevnih novina, koje su pre nekoliko godina organizovale izbor za dvojnicu Seke Aleksić, kaže da nije ni slutila da će biti toliki odziv.

- U to vreme elektronska pošta nije bila toliko u upotrebi, pa su prijave stizale u pismima koja su napunila celu kancelariju. Prijave su stizale iz svih krajeva Srbije. Nijedna naslovna strana, a ni novinska priča do tada nije napravila toliki skok tiraža kao izbor za dvojnicu Seke Aleksić - ispričala nam je koleginica.

Mladi vole Novaka Đokovića i Anu Ivanović

Istraživanje Instituta za psihologiju pokazalo je da su najpopularnije osobe iz javnog života među mladima u Srbiji Anđelina Džoli, Svetlana Ražnatović, Ana Ivanović i Novak Đoković.

- Ispitivali smo privatne uzore mladih, kao i uzore iz javnog života. Nešto više od polovine ispitanika navodi da ima uzor iz privatnog života. Majke su najčešći uzori, potom očevi, braća i sestre. Nešto manje od polovine ispitanika navodi da ima uzore iz javnog života. To su najčešće muzičari, glumci, sportisti, voditelji i osobe koje se često pojavljuju u medijima - navodi se u istraživanju „Svakodnevica mladih u Srbiji".

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Izbor najgore odevenih javnih ličnosti u Srbiji
Izbor najgore odevenih javnih ličnosti u Srbiji
Play - Jelena Tomašević - Razočarana sam
Jelena Tomašević - Razočarana sam
Play - Novi likovi - staro blamiranje
Novi likovi - staro blamiranje
Play - VB 2009 - Indiana - Dragica bi se sa svima kresnula
VB 2009 - Indiana - Dragica bi se sa svima kresnula
Play - VB 2009 - Ukućani izbacili Viki
VB 2009 - Ukućani izbacili Viki
Play - Lepi - Prebiću Novaka Djokovića (Video)
Lepi - Prebiću Novaka Djokovića (Video)
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt