Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Goca Tržan optužuje Željka Joksimovića
18.03.2008.
Izvor: Press Online

Goca Tržan optužuje Željka Joksimovića
Zbrka.com

Goca Tržan optužila Željka Joksimovića da namešta pobede na festivalima i da će uz sukob interesa ostvariti autorsku korist na „Evrosongu

Muzički festival „Beovizija završen je pre nedelju dana, ali reakcije pojedinih učesnika, poznatih izvođača i autora i dalje ne prestaju da pune naslovne strane i izazivaju burne reakcije.

Goca Tržan, jedna od najboljih srpskih pevačica, izrazila je sumnju da je Željko Joksimović, autor pobedničke pesme „Oro koju izvodi Jelena Tomašević, uticao na rad žirija, i direktno je optužila kolegu da u svoju korist namešta muzičke festivale. Goca je u emisiji „E-majliranje, koja se emitovala prošlog petka na Radio Pingvinu, izjavila i da je Joksimovićev ovogodišnji angažman na „Evrosongu (Željko je autor pobedničke pesme, vodiće program i imaće svoj mini-šou) - „sukob interesa.

- Iako poštujem Željka Joksimovića i kao izvođača i kao autora, moram da kažem da sam pre nekoliko godina doživela istu stvar na festivalu „Sunčane skale u Herceg Novom kao što su sada na „Beoviziji prošle „Zana i Ivana Negativ. Znam da se tada, a verovatno i sada, sto odsto moralo glasati za Željkovu pesmu i da je ona morala da pobedi. Jedan gospodin koji je bio u žiriju ove godine na „Beoviziji, ali i te godine u žiriju na hercegnovskom festivalu, kasnije mi je pokazao poruku na mobilnom koju mu je poslao lično Joksimović, a u kojoj je pisalo: „Nemoj da se igraš, znaš za koga treba da glasaš„ - rekla je Goca, i istakla da se na „Beoviziji unapred određuje pobednik, jer pojedinci na tom i sličnim festivalima ubiraju veliku sumu novca od autorskih prava:

- „Beovizija je festival na kome se vrti veoma puno para i, da se ne lažemo, pobednik se unapred zna, a klanovi ubiraju materijalnu korist. Na „Beoviziji se ne krve izvođači, već lobiji - Braja, Graja i razni drugi - istakla je Goca, i iznela još jednu optužbu na račun Joksimovića zbog njegovog planiranog mini šou-programa na „Evrosongu, kao njegove treće uloge na najznačajnijem muzičkom takmičenju u Evropi, pored autorske i voditeljske.

- Ne znam zašto će Željko Joksimović imati šou na „Evroviziji, pogotovo što čovek nikada nije pobedio, već je bio drugi. Nije mi jasno kojim pravom on može da ima taj šou. To bi trebalo da izvede Marija Šerifović, jer je pobedila na „Evroviziji i dovela je u Beograd, naravno, uz pomoć RTS-a. Sve je potpuno jasno - Željko će u toku tog svog mini šou-programa izvesti četiri, pet pesama. To vam je 300 miliona gledanosti puta autorska prava od šest ili sedam odsto, a sve to se uplaćuje SOKOJ-u, sa kojim je Joksimović veoma blizak, i tu postoje dil i podela novca - zaključila je Goca.

Željko: Nisam samoživ, nema sukoba interesa

Željko Joksimović u istoj emisiji odgovorio je Goci Tržan samo na deo optužbi:

- Mislim da ne postoji sukob interesa, jer ja ne mogu ni na koji način uticati na javnost i naterati je da glasa za Jeleninu pesmu. Ako Evropska komisija utvrdi da neki sukob interesa postoji, svakako neću biti toliko samoživ da odustanem od pesme, već od toga što treba da vodim. Marija apsolutno zaslužuje da bude deo programa i to joj niko ne može oduzeti, jer ona je konačno dovela „Evrosong u Beograd. Inače, Marija i ja se jako površno poznajemo, mi smo na zdravo-zdravo u prolazu, nikada nismo ni pričali ni sarađivali - navodi Joksimović, koji juče nije odgovarao na pozive novinara Pressa, da objasni da li je ikada uticao na rad nekog člana festivalskih žirija.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Krao u supermarketu sa 60.000 evra u džepu
Krao u supermarketu sa 60.000 evra u džepu
Play - Top 5 svađa i skandala na Farmi
Top 5 svađa i skandala na Farmi
Play - Zdravko Čolić u Kragujevcu
Zdravko Čolić u Kragujevcu
Play - Hrvati odlepili za Karleušom
Hrvati odlepili za Karleušom
Play - Veljko popio flašu u glavu
Veljko popio flašu u glavu
Play - Firči - Još nisam dobio pare od Farme
Firči - Još nisam dobio pare od Farme
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt