Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Fudbalska mafija - Ceca opet na dopuni
13.02.2010.
Izvor: Press Online

Fudbalska mafija - Ceca opet na dopuni
Zbrka.com

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je juče još jednu dopunu istrage protiv Svetlane Cece Ražnatović zbog malverzacija oko transfera fudbalera Obilića.

Istraga protiv Ražnatovićeve okončana je krajem prošle godine, kada se očekivalo da konačno bude doneta odluka o ovom slučaju.

Podsetimo, postupak protiv folk pevačice pokrenut je još 2003. godine, kada je uhapšena u akciji „Sablja", i od tada je više puta dopunjavan predlozima tužilaštva.

Tužilaštvo traži da tim veštaka još jednom pregleda dokumentaciju o transferima fudbalera, koja je dobijena od inostranih fudbalskih klubova. Sporna dokumenta dobijena su od fudbalskih klubova iz Rusije, Austrije, Francuske, Bugarske, Turske i Grčke.

Veštačenje ugovora

- Ovo veštačenje, prema mišljenju tužilaštva, neophodno je da bi veštak dao mišljenje o dokumentima koji su pribavljeni putem međunarodne pravne pomoći iz više zemalja.

Dopuna istrage će obuhvatiti i analizu knjigovodstvenog veštačenja koje je već izvršeno u tom predmetu. Stav tužilaštva je da je ovo poslednji korak koji mora biti preduzet kako bi tužilaštvo moglo doneti konačnu odluku u ovom predmetu - istakao je Zorić.

Predlog za dopunu istrage odnosi se na papire o transferima nekoliko fudbalera koji su nekada igrali za FK „Obilić".

U dokumentima iz inostranih klubova navode se transferi fudbalera Vladice Ćurčića i Seada Selakovića, koji su prodati ruskoj Alaniji, kao i transfer Dragana Šarca, koji je prešao u Šturm.

Najviše podataka ipak ima o prodaji fudbalera Ivana Vukomanovića francuskom Bordou i Nebojše Jelenkovića bugarskom Liteksu. Takođe, iz Grčke je dobijena sva potrebna dokumentacija u vezi sa transferom fudbalera Miroslava Savića iz Obilića u solunski Aris.

Osim ovih fudbalera i njihovih transfera, kroz istragu su se pominjali i Milan Obradović, Zoran Ranković, Milorad Korać, Nikola Lazetić...

Pod istragom i Cecina sestra

Press je juče pozvao advokata Gorana Petronijevića, branioca Svetlane Ražnatović, ali on nije mogao da komentariše informaciju da je tužilaštvo zatražilo novu dopunu istrage jer, kako kaže, još nije obavešten o tome.

- Zaista ne mogu da komentarišem predmet koji radim. Nisam dobio informaciju da je istraga proširena. Čini se da tužilaštvo voli prvo da obavesti medije, pa tek onda učesnike u postupku - rekao je kratko Petronijević.

Svetlana Ražnatović, nekadašnja predsednica Obilića, sumnjiči se da je od 1998. do 1. marta 2003. iskoristila službeni položaj i prekoračila ovlašćenja. Popularna pevačica tereti se da je prodavala igrače inostranim klubovima, a u poslovnim knjigama je prikazivala da su fudbaleri prodavani bez obeštećenja klubu.

Tužilaštvo tereti Svetlanu Ražnatović da je od prodaje 16 fudbalera stranim klubovima nezakonito prisvojila 22,5 miliona nemačkih maraka (oko 11 miliona evra) i 480.000 američkih dolara. Deo novca od prodaje udovica Željka Ražnatovića Arkana je, kako se sumnja, prikazivala i kao lična ulaganja u klub, a deo je trošila za sopstvene potrebe.

Pored Ražnatovićeve, istraga je sprovedena i protiv njene sestre Lidije Veličković, osumnjičene da joj je pomagala u sumnjivim transakcijama.

Lidija Veličković je osumnjičena da je u poslovnim knjigama prikazivala da su fudbaleri davani stranim klubovima bez obeštećenja, iako su oni prodavani. Tokom istrage saslušano je više od 30 svedoka, a na nekoliko saslušanja Ceca Ražnatović negirala je krivicu.

Sporni transferi

Nikola Lazetić     Fenerbahče, Turska

Milorad Korać     Bordo, Francuska

Zoran Ranković     Šangaj, Kina

Milan Obradović     Lokomotiva, Rusija


Vladica Ćurčić     Alanija, Rusija

ead Selaković     Alanija, Rusija

Kuzman Babeu     Slavija, Bugarska

Dragan Šarac     Šturm, Austrija

Ivan Vukomanović     Bordo, Francuska

Nebojša Jelenković     Liteks, Bugarska

Nenad Grozdić     Vitese, Holandija

Milan Lešnjak     Briž, Belgija

Milorad Korać     Erzurumspor, Turska

Saša Kovačević     Erzurumspor, Turska

Milan Savić     Aris, Grčka

Marjan Živković     Levski, Bugarska

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Menadžera Nikšu uklonio suparnik?
Menadžera Nikšu uklonio suparnik?
Play - Zbog dugova RTS-a traže da se izmesti Evrovizija
Zbog dugova RTS-a traže da se izmesti Evrovizija
Play - Dača Ikodinović izašao iz bolnice
Dača Ikodinović izašao iz bolnice
Play - Sin Dragan političar
Sin Dragan političar
Play - Mila Jovović - Šteta što ne znam jugoslovenski jezik
Mila Jovović - Šteta što ne znam jugoslovenski jezik
Play - Vendi - Imala sam sex sa Bakijem
Vendi - Imala sam sex sa Bakijem
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt