Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Fudbalska mafija -Ceca ponovo na udaru
07.10.2009.
Izvor: Press Online

Fudbalska mafija -Ceca ponovo na udaru
Zbrka.com

Okružni sud u Beogradu dobio je obimnu dokumentaciju fudbalskih klubova iz Turske, Francuske i Bugarske, u kojoj se nalazi sasvim dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Svetlane Cece Ražnatović zbog nelegalne prodaje fudbalera Obilića, potvrđeno je juče Pressu u ovom sudu.

Kako saznajemo, sud je dobio kompletnu dokumentaciju o prodaji fudbalera Nikole Lazetića turskom Fenerbahčeu, na kome je Ceca, navodno, nezakonito prisvojila čitavih pet miliona maraka!

Nikola Lazetić

U sudu tvrde i da je kompletiran slučaj prodaje fudbalera Ivana Vukomanovića francuskom „Bordou". Na ovom transferu je, prema navodima iz istrage, Ceca Ražnatović bez osnova prisvojila više od tri miliona maraka.

- Nekoliko stotina strana dokumentacije stiglo je pre dve nedelje iz Turske i još se prevodi. Međutim, na osnovu onoga što smo da sada videli, postoji dovoljno dokaza da se protiv Ražnatovićeve podigne optužnica. O tome će, međutim, odlučiti tužilac... - rečeno je Press u Okružnom sudu.

I portparol ovog suda Ivana Ramić izjavila je da je, putem međunarodne pravne pomoći, iz više zemalja našim vlastima dostavljen deo dokumentacije u vezi sa istragom protiv Ražnatovićke.

- Do sada su pisanu dokumentaciju dostavile Francuska, Bugarska i Turska, a očekuje se dokumentacija iz Austrije, Rusije i Grčke - rekla je Ramićeva.

S druge strane, Svetlana Ražnatović nije želela za Press da prokomentariše informacije Okružnog suda u Beogradu.

- Zaista ne bih da to komentarišem. Nemam šta da kažem, jer i ranije nisam htela da govorim o tome. To je sve - kaže za Press Ceca.

Istraga protiv Svetlane Ražnatović počela je tokom akcije „Sablja" u martu 2003, kad je dva meseca provela u pritvoru. Tužilac je tada pokrenuo istragu zbog sumnje da je na prodaji 15 fudbalera Obilića u inostranstvo protivzakonito prisvojila i oštetila klub za 22,5 miliona maraka i 480.000 dolara.

Pored nje, za saučesništvo je osumnjičena i Cecina sestra Lidija Veličković. Tužilaštvo je do sada tri puta tražilo proširenje istrage protiv Svetlane Ražnatović i sada se očekuje da se izjasni da li će protiv nje podići optužnicu.

Izveštaj SBPOK-a o Cecinim mahinacijama

Press je još u junu prošle godine objavio izveštaj SBPOK-a o istrazi protiv Svetlane Ražnatović. U ovom izveštaju navode se dokumenti i transkripti izjava svedoka iz kojih se vidi kako je Ceca nezakonito prisvojila milione maraka od prodaje fudbalera.

Prema ovim dokumentima, Nikola Lazetić je 2000. prodat turskom Fenerbahčeu za šest miliona maraka, od čega je posrednicima pripao milion maraka.

Ostalih pet miliona u čekovima predato je Stanislavi Čočorovski-Poletan (Cecina i Arkanova poslovna saradnica, uhapšena u Srbiji 2007. godine zbog šverca pola tona kokaina), koja je deo novca uplatila Obiliću na račun kojim je mogla da raspolaže samo Ceca, deo Cecinoj sestri, a deo firmi „BC invest" iz Lugana.

Kod prodaje Ivana Vukomanovića 1998. godine za 6,7 miliona maraka francuskom Bordou, Ceci su na lični račun uplaćena 3,3 miliona maraka, a potom još oko 700.000. Od ukupne sume na račun Cecinog advokata uplaćeno je 1,86 miliona maraka.

SBPOK je kao sporne transfere naveo i prelazak Milana Lešnjaka u FK „Briž" iz Belgije, Nenada Grozdića u holandski Vitese, Nebojše Jelenkovića i Marjana Živkovića u Liteks iz Bugarske, Miroslava Savića u grčki Aris, Dragana Šarca u FK „Austrija" i Milana Obradovića u FK „Lokomotiva".

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Srbi TV manijaci
Srbi TV manijaci
Play - Zaraza preti Parovima
Zaraza preti Parovima
Play - Ana Nikolić - Ućebana
Ana Nikolić - Ućebana
Play - Brega promrzao na dočeku
Brega promrzao na dočeku
Play - Marija Šerifović - Liposukcija
Marija Šerifović - Liposukcija
Play - Lajbah u Operaciji Trijumf
Lajbah u Operaciji Trijumf
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt