Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Floyd opet vozi - Nacionalna klasa 2
17.06.2009.
Izvor: Press Online

Floyd opet vozi - Nacionalna klasa 2
Zbrka.com

Kultni film „Nacionalna klasa" trebalo bi uskoro da dobije nastavak. U ulozi penzionisanog automobiliste Brane Flojda ponovo će se naći Dragan Nikolić, a glavni junak filma biće njegov sin Flojd junior

Film „Nacionalna klasa" uskoro bi trebalo da dobije nastavak. Kako Press saznaje, jedan od velikih proizvođača automobila planira da opet oživi Branu Flojda, Šilju, Mileta, majstor Žiku, Slaveta Dušanovića i da producira jedno od najznačajnih filmskih ostvarenja u istoriji srpske kinematografije, koje je još 1979. godine režirao Goran Marković.

Slavni reditelj, kao i tumač glavne uloge Dragan Nikolić, veoma su zainteresovani da ponovo snimaju dogodovštine Brane Flojda (Gaga Nikolić), Mileta Rent-a-bubrega (Bogdan Diklić), Šilje (Gorica Popović) i ostale junake „Nacionalne klase", kaže izvor Pressa, i dodaje:

- Prema jednoj od zamisli, Brana Flojd više ne bi vozio „fiću", niti bi učestvovao na trkama, kao nekada u „Nacionalnoj klasi", već bi svog sina Flojda juniora podučavao i pripremao za velika trkačka dela. Naravno, ni Flojdov sin ne bi se trkao „zastavom 750", već vozilom jednog velikog proizvođača automobila, i upravo tu bi bio interes te kuće da uđe u jedan ovakav projekat. O marketinškom aspektu i popularizaciji automobila, kroz film koji je uživao ogromnu popularnost širom bivše Jugoslavije i koji je nebrojeno mnogo puta repriziran, ne treba trošiti reči.

Reditelj i scenarista filma Goran Marković (kome je scenario za „Nacionalnu klasu" bio prvi u karijeri), kaže za Press da je zainteresovan da napiše i izrežira nastavak.

- Naravno da sam zainteresovan da snimam nastavak „Nacionalne klase". Do sada nikakvi konkretni dogovori nisu obavljeni i još uvek je sve u domenu ideje, koja je veoma primamljiva. To je za sada samo teoretska opcija, ali se nadam da će biti ostvarena i u praksi - kaže Goran Marković.

Ni jedan od naših najznačajnijih glumačkih imena Dragan Nikolić, bez koga se nastavak filma ne bi mogao ni zamisliti, nema ništa protiv takve ideje.

- Vrlo rado bih se ponovo našao u ulozi Brane Flojda. Ukoliko taj film bude bio sniman, sa uživanjem ću prihvatiti da se u njemu nađem kao penzionisani šampion automobilizma - kaže Nikolić za Press.

Čuvene replike, najbolji glumci

Film je snimljen u leto ‘79. i od premijere svakim repriziranjem dobija nove obožavaoce. Nebrojeno mnogo replika iz filma koristi se u svakodnevnom govoru kao pošalica. Pored Dragana Nikolića, zapažene uloge ostvarili su i Bogdan Diklić, Gorica Popović, Bora Todorović, Voja Brajović, Aleksandar Berček, kao i Rade i Olivera Marković, roditelji reditelja Gorana Markovića. Da bi se postigla uverljivost trkačkog ambijenta, na filmu su se pojavili najistaknutiji automobilisti tog vremena: Pavle Komnenović, Branimir Perić Džo...

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Ekrem nije prošao psihotest za Dvor
Ekrem nije prošao psihotest za Dvor
Play - Brega promrzao na dočeku
Brega promrzao na dočeku
Play - Maca postao Veliki Brat
Maca postao Veliki Brat
Play - Katarina - Boki svinjo debela marš iz mog separea
Katarina - Boki svinjo debela marš iz mog separea
Play - Umalo tuča - Isidora Bjelica vs Verica Rakočević
Umalo tuča - Isidora Bjelica vs Verica Rakočević
Play - Danijela Vranić - Nepristojna ponuda
Danijela Vranić - Nepristojna ponuda
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt