Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Evrovizija - bruka ili ?
30.01.2008.
Izvor: Kurir

Evrovizija - bruka ili ?
Zbrka.com

Zašto je Željko Joksimović nastupio na žrebanju za Beoviziju umesto Marije Šerifović - jer je politički podoban, ili zato što bolje peva, ili ima bolju frizuru...

Nakon što su je nagazile evropske ćate i ćifuti, Marija Šerifović, barem na prvi pogled, nastavlja da doživljava poniženja, čini se dobrim delom zbog svoje podrške Tomi Nikoliću.

Da je nepoželjna na nacionalnoj televiziji, Javnom servisu Srbije koji se finansira iz džepova građana, kao i na gotovo svim manifestacijama koji ova kuća organizuje, dokazalo je polusvečano žrebanje za ovogodišnju Beoviziju. Iako bi bilo logično da se Marija pojavila u Skupštini grada, gde je ovaj događaj održan, te otpevala pobedničku pesmu koja je i dovela Evrosong u Beograd, njeno mesto je zauzeo Željko Joksimović, koga je pre tri godine na istom takmičenju potukla Ruslana za prsa, mada se ne može reći da je Ukrajinka u tom segmentu nešto nadarena.

Nema greške da je ovako karte promešao Aleksandar Tijanić, direktor RTS, koji je već duže vreme u sukobu s Marijinim menadžerom, a posredno i sa Marijom. Pri tom, ne treba zaboraviti da ju je upravo on sačekao po povratku iz Helsinkija i grlato obećao da će potegnuti sve svoje političke veze, odnosno da će zauzeti i kod predsednika i kod premijera da Marija bude nagrađena u rangu osvajača zlatnih medalja u sportu - minimum! Kako stvari stoje, Marija ne samo da neće dobiti protivvrednost zlatne medalje u novcu već nije daleko pomisliti da nje uopšte i neće biti na Evrosongu u Beogradu, ako se trend njene degradacije i marginalizacije nastavi.

MARIJINO „MOLITVENO“ PISMO

Videvši da joj pevanje „Molitve“ ne pomaže da reši neka praktična pitanja, Marija je, čini se iz teškog očaja, odlučila da pošalje tzv. otvoreno pismo (zatvoreno verovatno niko ne bi ni čitao) na adrese predsednika Tadića i ministra Dinkića (valjda jer odlično razume muzikantsku tugu i dušu), a u kojem je sitnim slovima izlila mnogo žuči, baš ovako: „Obraćam vam se da, po ko zna koji put, ukažem na iste stvari koje me prate još od momenta kada sam kročila na tlo Srbije posle moje pobede u Helsinkiju. Srce mi je udaralo u grudima iščekujući taj momenat da podignem tri prsta pred svojim narodom. Na balkonu Gradske skupštine, tom balkonu o kome mašta svaki sportista, svaki građanin, toj srpskoj Trijumfalnoj kapiji, plakala sam kao malo dete, plakala od sreće. Nekome sam i dan-danas kriva zbog toga.

Moja želja i obaveza jeste bila da donesem pobedu Srbiji na Evrosongu i ja sa to uradila.

Vi, gospodine Dinkiću, kao muzičar, trebalo bi da znate koliko je truda, odricanja i napora potrebno za to. Ne tražim ništa, ne tražim što nije moje i što mi ne pripada. Kao predsednik organizacionog odbora Evrosonga, volela bih da poštujete slova moga imena koja stoje pored reči POBEDNIK. Ne dozvoljavam da mi uzimaju pravo da primim ključeve grada Helsinkija, da ugostim referentnu grupu i izvršnog producenta Evrosonga u svojoj Srbiji, da pevam na žrebanju za redosled takmičara i da svojim nastupom, kao i svaki pobednik do sada, otvorim finale Evrosonga u Beogradu! Ja nemam ništa protiv da bilo ko od mojih kolega učestvuje na Evrosongu i bude domaćin u Srbiji, kao što je sada Željko Joksimović, ali pre toga treba da pobedi na Evrosongu i da on dovede Evropu u Srbiju. Ovakvim stavom RST i mog kolege mislim da je izvršena manipulacija kao i krađa mog uspeha u ime Srbije na Evrosongu.

Mene ovih dana „štiti“ i predsednik Boris Tadić. Hvala vam, gospodine Tadiću, što se borite za moja prava i izdajete naređenja ministrima da me brane od nepostojećih i isceniranih napada Evropske komisije. To nisam tražila od vas, lepo što se „trudite“. Ako vam je do toga, gospodine Tadiću, zaštite me od SVOJIH. Ne morate da trošite telefonske impulse ka Evropi. Dovoljan je lokalni poziv, do kancelarije generalnog direktora RTS, gde sedi Aleksandar Tijanić. Ništa od obećanja koja je izustio Aleksandar Tijanić nisam dobila i nijedno njegovo obećanje dato meni pred odlazak na Evrosong on nije ispunio. Naprotiv - on me je vređao, kako mene tako i mog menadžera, nazivajući nas najpogrdnijim imenima. Mi smo verovatno krivi gospodinu Tijaniću što je Evrosong došao u Beograd, što je televizija dobila veliku donaciju u opremi, (kako se ne bi potrošio novac građana Srbije za kupovinu iste) i što smo se svim srcem trudili da na najlepši način predstavimo našu zemlju: od zastave na ramenu do svakog intervjua datog o našoj prelepoj Srbiji, koju kao i svaki pošteni građanin neizmerno volim. U svakom njenom segmentu nedeljivo i celovito.

Ja ne moram više da se dokazujem nikom u Evropi jer sam u Evropi pobedila muzikom, ljubavlju i srcem. Svako ko je na pobedničkom postolju zaslužuje da mu se omogući da se predstavi svojoj Srbiji i Evropi kao dobar domaćin. I to pravo mi je oduzeto.

Nemojte da mi oduzimate čast da još jednom predstavim svoju zemlju u najboljem svetlu i kao dobar domaćin, jer time nećete poniziti mene već sve građane Srbije. Zašto se dozvoljava da ljudi iz vašeg okruženja i dalje manipulišu mojim rodoljubivim osećajima zarad lečenja svoje sujete i kompleksa više vrednosti. Imam svega 23 godine i vrlo sam potresena, kao i moja porodica, svime što nam se dešava. Ne mogu da verujem da vi, gospodine predsedniče, zagovarate državu sa demokratskim načelima, a vi ste prvi koji ih kršite. Ja sam primer toga. Meni je Srbija jedina otadžbina, rezervnu nemam. Od svojih stavova i uverenja nikada neću odustati. Evropu sam osvojila, zajedno sa svojim narodom koji je svim srcem bio uz mene, ali nikad se neću na uštrb svog nacionalnog bića - istoj i prodati.

Kada su Srbija i bilo kakvi drugi interesi u pitanju, biram bezrezervno ljubav prema Srbiji.

Nadam se da ću boreći se za iskreniju i pošteniju Srbiju ponovo steći oduzeto pravo da budem to što jesam - pobednik Evrosonga i domaćin u Srbiji.

Evrovizijski pobednik 2007.

IZVUČENI POLUFINALISTI ZA EVROSONG

Beograd je domaćin najprestižnije muzičke manifestacije zahvaljujući pobedi Marije Šerifović u maju prošle godine u Helsinkiju. Izbor za najbolju pesmu Evrope biće održan u maju u Beogradskoj areni, ali sa izvesnim razlikama u odnosu na prethodne.

Prvo polufinale biće održano 20. maja, drugo 22. maja, dok je veliko finale zakazano za 24 maj.

Svaka zemlja moći će da emituje polufinale u kojem učestvuje, dok će preuzimanje drugog polufinala biti izbor lokalnih TV stanica.

Pet zemalja sa prethodnog izbora automatski su se kvalifikovale za finale, pored Srbije to su Španija, Velika Britanija, Nemačka i Francuska.

U javnom žrebanju održanom u Skupštini grada Beograda izvučeno je po 19 zemalja polufinalista koje će učestvovati u maju na predstojeća dva polufinalna izbora, pre velikog finala.

Srbija će svog predstavnika na Evroviziji izabrati na tradicionalnom takmičenju Beovizija, od 19. do 20. februara u beogradskom Centru „Sava“. Prve večeri biće izvedeno 20 kompozicija, od kojih će gledaoci i stručni žiri izabrati 10 koje će se plasirati u finale.

Voditeljski parovi takođe će biti izabrani selekcijom i javnim glasanjem u emisiji „Evrolice“ RTS.

BANE OBRADOVIĆ: POZIV JE USLEDIO SA RTS

- Željka Joksimovića su pozvali iz Javnog servisa da peva na ovom skupu i on je pristao. Zašto Marija ne učestvuje, zaista ne znam, niti želim da se mešam u to - izjavio je menadžer Željka Joksimovića.

SAŠA MIRKOVIĆ: TADIĆ NAS BRANI OD VETRENJAČA IZ ZAPADNE EVROPE

- Slažem se sa Marijinim tvrdnjama u njenom otvorenom pismu. Tadić nas brani od vetrenjača iz Zapadne Evrope koje ne postoje! Sad nam zajedno sa Joksimovićem krade pobedu na Evroviziji. Tadić sa svojim pristalicama pokušava da oduzme i ospori glasove koje je Marija osvojila u Helsinkiju. I to baš sada. Malo čudno zar ne?! - rekao nam je menadžer Marije Šerifović i dodao:

- Oni mogu prećutno da joj ukinu prava koja joj kao pobedniku Evrosonga pripadaju, kao što već jesu time što su pozvali Željka Joksimovića i Gorana Bregovića da gostuju u šou programu na završnoj večeri Evrosonga, a nju preskočili. Joksimović je takođe pozvan i da na jučerašnjem žrebanju otpeva dve kompozicije. Mi nemamo ništa protiv njega, ali neka se prvo ispoštuje pobednik. Kada Željko pobedi, podržaćemo ga - kaže Mirković, dodajući da je Mariju sve to veoma potreslo i da će po povratku sa odmora organizovati konferenciju.

SANJA ŠUŠA: SA MARIJOM NIKADA NISMO IMALI PROBLEM

- Ni na jednom zvaničnom žrebanju do sada nije prisustvovao pobednik prethodnog. Ovo je prva u nizu manifestacija promovisanja predstojećih festivala. Imamo nameru da pozovemo Mariju i ističem da sa Marijom Šerifović nikada nismo imali ikakav problem, ali tim oko Marije je izneo mnoštvo neistina na račun RTS. Nadam se da će ona naći interes da bude deo Evrosonga 2008. godine - istakla je urednica zabavnog programa RTS.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Ceca ne koristi Fejsbuk
Ceca ne koristi Fejsbuk
Play - Nataša pobegla sa finala VB
Nataša pobegla sa finala VB
Play - Nikola Burovac u Gej skandalu
Nikola Burovac u Gej skandalu
Play - Maja Nikolić - Topalko rodiću ti sina
Maja Nikolić - Topalko rodiću ti sina
Play - Milan Stanković stiže na farmu
Milan Stanković stiže na farmu
Play - Haos na Dvoru - Maja pretila Miki smrću
Haos na Dvoru - Maja pretila Miki smrću
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt