Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Evrosong ostaje u Beogradu
22.02.2008.
Izvor: Press Online

Evrosong ostaje u Beogradu
Zbrka.com

Čelnici Pesme Evrovizije doneli konačnu odluku da ovogodišnji Evrosong ipak bude održan u Srbiji

Kasno sinoć, posle sastanka na najvišem nivou, čelnici Evropske unije emitera (EBU) doneli su konačnu odluku: ovogodišnji 53. izbor za Pesmu Evrovizije definitivno će biti održan u Beogradu! Tako su prekinute sve spekulacije da Evrosong 2008. ipak može da bude održan van srpske prestonice, usled potencijalnih rizika koji su nastali kao posledica događaja u vezi sa proglašenjem nezavisnosti Kosova. Sastanak Evropske unije emitera (EBU) zakazan je juče sa ciljem da se utvrdi da li su neredi u Beogradu dovoljan razlog za oduzimanje Beogradu privilegije da, kao pobednik prošlogodišnjeg Evrosonga, udomi svečane ceremonije polufinala i finala koje su zakazane za 20. i 22. maj.

Kako je bilo navedeno na sajtu Evrovizije, u toku jučerašnjeg dana Mića Molk, predstavnik Slovenije, zatražio je da EBU pronađe alternativno rešenje, jer se delegacija ove bivše jugoslovenske republike neće osećati bezbedno u Srbiji. Odmah su se pojavile spekulacije da je nekoliko zemalja spremno da se kandiduje za rezervnu lokaciju Evrosonga: Švedska, zbog velikog iskustva u organizaciji ovakvih događaja i spremne infrastrukture, Ukrajina, koja je prošle godine bila drugoplasirana na Evrosongu, kao i prošlogodišnji domaćin - Finska.

Kako su preneli estonski mediji, menadžer Pesme Evrovizije Kjel Ekholm izjavio je da se nada da će se takmičenje ipak održati u Beogradu, a ako se pokaže da to nije moguće, naveo je da bi Finska bila idealno rešenje usled iskustva koje je stekla na prošlom takmičenju. Takođe, Helsinki i dalje raspolaže većim delom prošlogodišnje infrastrukture, navode estonski mediji argumente Kjela Ekholma u prilog izboru finske prestonice za alternativnu lokaciju ovogodišnjeg izbora.

Ipak, Bjorn Eriksen, direktor Evrovizije, i Svante Stokselius, izvršni direktor Evrosonga, ipak su kasno sinoć doneli odluku i zvanično saopštenje Evrosonga glasi:

- Evropska unija emitera održala je sastanak i, posle konsultacija s lokalnim emiterom RTS-om, odlučeno je da nema razloga da dođe do bilo kakvih promena, a EBU ne planira da se 53. Evrosong seli van Srbije. Imamo u vidu razumevanje za novonastale probleme u Srbiji, a RTS se obavezao da će, u saradnji sa Vladom Srbije, moći da garantuje apsolutnu sigurnost svim učesnicima ovog takmičenja. EBU će, pored svega, dati punu podršku Srbiji i RTS-u u naporima za što uspešnije organizovanje ovog spektakla - navedeno je u saopštenju.

Sandra Šuša: Beovizija od 9. do 11. marta

Izvršni producent Beovizije i Evrovizije Sandra Šuša odbacila je spekulacije da će zbog nastale situacije posle jednostranog proglašenja Kosova doći do otkazivanja evrovizijskog takmičenja u Srbiji.

- Ni u čemu se ne kasni, sve pripreme su u toku - rekla je Šuša, i dodala da će se sastanak svih delegacija zemalja učesnica održati 17. marta, i da će se tada znati da li neke od delegacija zahtevaju pojačano obezbeđenje tokom boravka u Beogradu na Evroviziji u maju ove godine.

Šuša je dodala i da će festival Beovizija biti održan ili 9. i 10. marta ili 10. i 11. marta.

GUBITNICI, DALJE RUKE OD SRBIJE!!!

Posle objavljivanja vesti o sastanku na kome se raspravljalo o mogućem oduzimanju „Evrosonga Srbiji, na sajtu „Pesme Evrovizije pojavili su se brojni komentari fanova iz čitavog sveta, koji su ovu mogućnost uglavnom nazvali skandalom.

„Sramota, dokle ćete više da ponižavate Srbiju, „Beograd je najsigurniji grad na svetu, ako ne verujete, probajte da organizujete ‘Evrosong' u Prištini, „Strašno! Gubitnici, ne budite nefer prema pobednicima i dalje ruke od Srbije, samo su neki od komentara posetilaca sajta „Evrosonga.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Tošetu u čast
Tošetu u čast
Play - Jelena Tomašević se odmarala u Grčkoj
Jelena Tomašević se odmarala u Grčkoj
Play - Spasao sam majku od silovanja!
Spasao sam majku od silovanja!
Play - Novi film o Betmenu za jedan dan zaradio 66 miliona dolara
Novi film o Betmenu za jedan dan zaradio 66 miliona dolara
Play - Mili radi novi Cecin album
Mili radi novi Cecin album
Play - Ceca - Srećna sam sa Vladom
Ceca - Srećna sam sa Vladom
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt