Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Dača Ikodinović izašao iz bolnice
29.08.2008.
Izvor: Press Online

Dača Ikodinović izašao iz bolnice
Zbrka.com

Tačno dva meseca posle teške saobraćajne nesreće, Danilo Ikodinović je juče napustio Klinički centar u Novom Sadu i oporavak će nastaviti u svom domu

Danilo Ikodinović je juče ujutro napustio Klinički centar u Novom Sadu, gde se dva meseca lečio od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći! Posle jutarnje lekarske vizite, Ikodinović je u pratnji supruge Nataše Bekvalac neopaženo izašao iz bolničkog kruga i otišao u svoj stan u novosadskom naselju Lipov gaj.

Vaterpolo as je na noge stao mnogo pre nego što su lekari i javnost to očekivali. Iako vidno smršao i nesigurnog koraka, on je juče ujutro uz osmeh ušao u svoje dvorište i konačno odahnuo jer su dani kritične borbe za život iza njega.

Medicinsko čudo

- Doktori su pre izlaska detaljno pregledali i previli njegovu teško povređenu desnu ruku i definitivno odlučili da mu odobre izlazak iz bolnice - kaže izvor Pressa iz novosadske bolnice. - On će sigurno još neko vreme svakih nekoliko dana morati da dolazi na preglede i previjanja, a onda će otići i u neki centar na dodatnu rehabilitaciju i oporavak organizma.

Kako Press saznaje, Ikodinović će sledećih mesec dana provesti u Novom Sadu, jer je stanje njegove ruke i dalje takvo da iziskuje ozbiljnu lekarsku negu. Ipak, sada je sve mnogo lakše i za Daču i za celu njegovu porodicu, pošto je najteža kriza prošla.

Po onome što smo juče čuli u Kliničkom centru u Novom Sadu, Danilo je pravo medicinsko čudo.

- Ovo što je on uspeo, da se ovako brzo oporavi od tako ozbiljnih povreda, nisam još čuo da se desilo u praksi - rekao nam je jedan od lekara. - Ikodinović je za medicinske udžbenike, posebno zbog onoga što je preživeo posle same nesreće, u kojoj je samo čudom ostao živ.

Po onome što smo čuli, Danilu je život bio ugrožen naročito zato što je odmah posle udesa dugo bio bez kiseonika. Lekari objašnjavaju da je njegov mozak izdržao samo zbog toga što je vrhunski sportista u punoj snazi. Pri tom, izuzetno mu je pomogla kondicija iz bazena, u kome je navikao da dugo ostaje bez vazduha.

Dramatičnih mesec dana

Danilo Ikodinović je primljen u Klinički centar u Novom Sadu 27. juna oko 21 sat, posle strahovite saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu u blizini Kaća. On je u punoj brzini motorom udario u „juga" koji se kretao u istom pravcu. Bez svesti i u stanju opasnom po život odmah je unet u operacionu salu novosadske bolnice. Lekari su se čitave te noći borili za Ikodinovićev život. Sledećih nekoliko dana vladala je prava drama hoće li preživeti. Doktori koji su ga operisali i pratili razvoj njegovog stanja dugo nisu hteli da daju nikakve prognoze.

Vaterpolista je tada priključen na aparate za disanje u šok-sobi odeljenja za intenzivnu negu. Sledećih skoro mesec dana Ikodinović je proveo u veštački izazvanoj komi, zbog teškog stanja u kome je bila njegova desna ruka. Lekari su čak pominjali da će biti neophodna amputacija, zbog iskidanih krvnih sudova, zbog čega je izgubio i mnogo krvi. Iz dana u dan, međutim, njegovo stanje se popravljalo. Na radost porodice i čitave srpske javnosti, koja je od prvog trenutka bila uz Ikodinovića.

Da će stvari, ipak, ići dobrim tokom bilo je jasno krajem jula, kada se mogućnost za infekciju i komplikacije na povređenoj ruci drastično smanjila. Već 1. avgusta napustio je šok-sobu. Nadalje stizale su samo dobre vesti. Dača je ubrzo počeo da hoda, a kada ga je u bolnici posetila i ćerka Hana bilo je jasno da je potpuno ozdravljenje blizu.

Pomalo neočekivano, juče je stigla informacija da je Ikodinović na svoju izričitu želju već napustio bolnicu, u kojoj je bio tačno dva meseca. Na nogama i uz osmeh.

Porodica i dalje ćuti

Ikodinović je posle odlaska u stan u naselju Lipov gaj potpuno nedodirljiv za medije. Odluka porodice da zvanično ništa ne govori u vezi s njegovim stanjem, kako saznajemo, i dalje je na snazi. Elitno naselje u Novom Sadu u kome Dača i Nataša Bekvalac žive ograđeno je i u njega mogu da uđu samo stanari i oni koji dobiju dozvolu za ulazak.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Prvi javni poljubac Noleta i Jelene
Prvi javni poljubac Noleta i Jelene
Play - Moja vožnja sa Madonom
Moja vožnja sa Madonom
Play - Menadžer tuži Ekrema za 100.000 evra
Menadžer tuži Ekrema za 100.000 evra
Play - Parovi - Ivana nudila Milošu analni seks
Parovi - Ivana nudila Milošu analni seks
Play - Milan Boričić - Svi ukućani su glupi
Milan Boričić - Svi ukućani su glupi
Play - Brega - Džabe su hapsili Radovana
Brega - Džabe su hapsili Radovana
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt