Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Ceca tužila Press - Traži 30 miliona
31.03.2010.
Izvor: Press Online

Ceca tužila Press - Traži 30 miliona
Zbrka.com

Svetlana Ceca Ražnatović i njena deca Veljko i Anastasija tužili su Press zbog prenošenja izjave bivšeg ministra policije Radmila Bogdanovića?!

Ceca od Pressa i glavnog urednika Dragana J. Vučićevića, na ime „pretrpljenih psihičkih bolova, povrede časti i ugleda", traži čak 30 miliona dinara, što je najveći odštetni zahtev u istoriji srpske štampe!!!

Povod za Cecinu tužbu protiv Pressa jeste intervju bivšeg ministra Radmila Bogdanovića za nedeljnik NIN, u kome je on, upitan šta se krije iza ubistva Željka Ražnatovića Arkana, između ostalog, rekao: „Mnoge su mi tu stvari bile čudne još od prvog dana i policajcima sam i rekao: Pođite vi i ispitajte zašto je Ceca sa sestrom otišla u butik, a on je ostao tu, ispred recepcije 'Interkontinentala' da je čeka"...

Press - Sporni tekst o Ceci

Press je preneo ovaj Bogdanovićev citat poštujući sva pravila novinarske profesije.

NUNS i UNS: Nedopustivo!

Predstavnici udruženja novinara i advokati, nakon uvida u tužbu koju je protiv Pressa podnela Ražnatovićka, ocenili su da je odštetni zahtev preteran i da ne vide u čemu je krivica Pressa, s obzirom na to da je preneta izjava čoveka koji je bio na odgovornoj poziciji.

Potpredsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Jelka Jovanović kaže da je izvesno da je Ceca na pogrešnu adresu uputila tužbu, a da je odštetni zahtev tako visok da bi, ako bi bio usvojen, urušio svaki medij!

- NUNS se načelno protivi suđenjima povedenim zbog prenošenja izjava relevantnih sagovornika, što je, nesumnjivo, bivši ministar policije Radmilo Bogdanović kada je reč o ubistvu Željka Ražnatovića Arkana. Razumljiva je, s druge strane, povređenost udovice Ražnatović, ali adresa kojoj bi eventualnom tužbom trebalo da se obrati izvesno nisu mediji... - kaže Jovanovićeva, i nastavlja:

- Javne ličnosti moraju imati viši prag tolerancije kada je u pitanju pisanje o njima, ali i veću odgovornost kada je reč o davanju informacija. Kada je reč o izjavi Radmila Bogdanovića, pretpostavljam da postoje službene beleške kojima on može da potkrepi svoje sumnje. Ukoliko nije tako, on je jedina adresa kojoj gospođa Ražnatović treba da se obrati. Napokon, odštetni zahtev je tako visok, da bi sasvim izvesno urušio svaki medij ukoliko bi mu bilo udovoljeno... - upozorava Jovanovićeva.

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović kaže da je Cecin zahtev za odštetu zaprepašćujuće visok!

- Smatram to direktnom posledicom izmena Zakona o informisanju, kojim su letos uvedene drakonske kazne za izdavače, urednike i novinare. Te kazne prouzrokovale su povećanje apetita za naknadu štete zbog povrede časti i uvrede. Nikada pre nije bilo ovako astronomskih zahteva. Ako bi sudovi usvajali takve zahteve za naknadu štete, to bi vodilo gušenju medija - kaže Smajlovićeva.

Zašto nije tužila NIN?

Advokat Snežana Đokić kaže da u ovom predmetu ne vidi krivicu Pressa, a da je odštetni zahtev previsok!

- Odštetni zahtev je stvar procene suda, a treba imati u vidu da je citirana javna ličnost, i to pod punim imenom i prezimenom. Citirana je osoba koja je obavljala odgovornu funkciju. S obzirom na to, ne vidim odgovornost novinara - kaže Đokićeva.

Sasvim je, inače, zanimljivo da je Ražnatovićka tužila Press, ali ne i nedeljnik NIN, koji je objavio intervju sa bivšim ministrom Bogdanovićem?! Cecina PR služba juče je bila bez komentara.

Sporna izjava Radmila Bogdanovića

Press je 19. marta preneo intervju koji je samo dan pre objavio nedeljnik NIN. U tom intervjuu je Radmilo Bogdanović, koji je bio ministar policije do 9. marta 1991, na pitanje kako danas gleda na ubistvo Arkana, rekao: „Isto kao i posle pet dana", i pojasnio:

- Čim su ubili Arkana, odmah sam se pitao šta će taj Garić pored njega. Garić je bio kod mene u Upravi za strance. On je sa Kosova, otac mu je takođe bio policajac. Istražujući to kako se Garić zbližio sa Arkanom, došao sam do odgovora.

Dragan Garić je igrao sportsku prognozu sa Arkanom, a ovaj bi, kad je trebalo, izdejstvovao neočekivani rezultat neke utakmice i tako su uzimali pare na kladionicama.

To ih je zbližilo... Jer, inače, Garić nije mogao nikako drugačije da priđe Arkanu, a eto, i on je poginuo. Mnoge su mi tu stvari bile čudne još od prvog dana i policajcima sam i rekao:

„Pođite vi i ispitajte zašto je Ceca sa sestrom otišla u butik, a on je ostao tu, ispred recepcije 'Interkontinentala' da je čeka"... - rekao je Bogdanović, koji nije detaljnije objasnio svoju sumnju.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Veliki Brat VIP - Nominovani Zorica i Bićko
Veliki Brat VIP - Nominovani Zorica i Bićko
Play - Maja Nikolić našla novog sponzora
Maja Nikolić našla novog sponzora
Play - Švaba - Vreme prolazi rane ostaju
Švaba - Vreme prolazi rane ostaju
Play - Goca skinula gaće Aleksandri
Goca skinula gaće Aleksandri
Play - Evrosong ostaje u Beogradu
Evrosong ostaje u Beogradu
Play - Severina zapalila Novi Sad
Severina zapalila Novi Sad
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt