Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Ceca i Lidija na optužnici
09.10.2009.
Izvor: Press Online

Ceca i Lidija na optužnici
Zbrka.com

Optužnica protiv Svetlane Cece Ražnatović zbog milionskih malverzacija prilikom prodaje fudbalera FK „Obilić" biće podignuta najkasnije do kraja novembra ove godine, potvrđeno je juče Pressu u više pouzdanih izvora!

Kako tvrde, na optuženičkoj klupi pored Cece bi mogla da se nađe i njena mlađa sestra Lidija!

Pressov insajder iz Tužilaštva tvrdi da, iako Okružni sud u Beogradu još nije dobio svu traženu dokumentaciju iz stranih klubova, već sada ima sasvim dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Do sada su Okružnom sudu u Beogradu pisanu dokumentaciju o sumnjivim transferima fudbalera dostavile Francuska, Bugarska i Turska, a očekuje se još dokumentacija iz Austrije, Rusije i Grčke.

- Sva dokumentacija, uključujući i onu koju je prikupio SBPOK, nalazi se kod istražnog sudije Branislava Pantelića. Čeka se još dokumentacije iz tri zemlje, ali to u ovom trenutku nije toliko bitno, jer je već sada jasno da optužnica mora biti podignuta! Najverovatnije će optužena biti i Cecina sestra Lidija. Ipak, sačekaćemo dokumenta iz Austrije, Rusije i Grčke koja će nam biti dostavljena do kraja oktobra. Realno, optužnica bi mogla da bude podignuta krajem novembra... - priča naš sagovornik iz Okružnog suda.

Samo Lazetić dovoljan

Naš sagovornik dodaje da je uvidom u do sada prikupljenu dokumentaciju utvrđeno da su sumnjivi bukvalno svi transferi u kojima je Ražnatovićka učestvovala!

- Samo transfer Nikole Lazetića u turski Fenerbahče dovoljan je za optužnicu! Postoje ozbiljni dokazi da su Ceca i Lidija na ovom transferu nezakonito uzele pet miliona maraka. A da ne govorimo o drugim transferima. Iako predmet još nije kompletiran, već se sada može reći da nijedan od 15-ak transfera u kojima je Ceca učestvovala nije urađen po zakonu... - dodaje naš sagovornik.

Portparol Okružnog suda Ivana Ramić juče nije htela da komentariše saznanja Pressa.

- Trenutno se postupa po predlogu Okružnog javnog tužilaštva za dopunu istrage. Putem međunarodne pravne pomoći našim vlastima je iz više zemalja dostavljen deo dokumentacije, a deo se još čeka. Po okončanju istrage spisi predmeta idu u tužilaštvo, koje nakon toga odlučuje o daljem postupku - objašnjava Ramićeva.

U Republikom javnom tužilaštvu juče nam je rečeno da oni ne žele unapred da najavljuju nove optužnice.

Istraga počela još 2003.

- Tužilaštvo ne želi unapred da obaveštava javnost o potezima koje će preduzeti. O svemu što budemo odlučili obavestićemo javnost... - izjavio je portparol tog tužilaštva Tomo Zorić.

Inače, istraga protiv Svetlane Ražnatović počela je tokom akcije „Sablja" u martu 2003, kad je Ceca dva meseca provela u pritvoru. Tužilac je tada pokrenuo istragu zbog sumnje da je na prodaji 15 fudbalera Obilića u inostranstvo protivzakonito prisvojila i oštetila klub za 22,5 miliona maraka i 480.000 dolara.

Tada je kao saučesnik osumnjičena i Cecina sestra Lidija Veličković. Tužilaštvo je do sada tri puta tražilo proširenje istrage protiv Svetlane Ražnatović.

Obilić - Трansferi

Ceca je i juče odbila da komentariše ovaj slučaj, a njen advokat Goran Petronijević juče nije odgovarao na naše pozive Pressa.

Milioni na privatnim računima

Press je još u junu prošle godine objavio izveštaj SBPOK-a o istrazi protiv Svetlane Ražnatović. U ovom izveštaju navode se dokumenti i transkripti izjava svedoka iz kojih se vidi kako je Ceca nezakonito prisvojila milione maraka od prodaje fudbalera.

Prema ovim dokumentima, Nikola Lazetić je 2000. prodat turskom Fenerbahčeu za šest miliona maraka, od čega je posrednicima pripao milion. Ostalih pet miliona u čekovima predato je Stanislavi Čočorovski-Poletan (Cecina i Arkanova poslovna saradnica, uhapšena u Srbiji 2007. godine zbog šverca kokaina), koja je deo novca uplatila Obiliću na račun kojim je mogla da raspolaže samo Ceca, deo Cecinoj sestri, a deo firmi „BC invest" iz Lugana.

Kod prodaje Ivana Vukomanovića 1998. godine za 6,7 miliona maraka francuskom Bordou, Ceci su na lični račun uplaćena 3,3 miliona maraka, a potom još oko 700.000. Od ukupne sume na račun Cecinog advokata uplaćeno je 1,86 miliona maraka.

SBPOK je kao sporne transfere naveo i prelazak Milana Lešnjaka u FK „Briž" iz Belgije, Nenada Grozdića u holandski Vitese, Nebojše Jelenkovića i Marjana Živkovića u bugarski Liteks iz Bugarske, Miroslava Savića u grčki Aris, Dragana Šarca u FK „Austrija" i Milana Obradovića u FK „Lokomotiva".

Cecina sestra Lidija osumnjičena je da je otvorila privatne račune u bankama Rajfajzen i Popular u Mađarskoj i na Kipru, na koje su uplaćivane pare od transfera fudbalera.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Seka Aleksić ostaje u Grandu
Seka Aleksić ostaje u Grandu
Play - Dači Ikodinoviću preti zatvor
Dači Ikodinoviću preti zatvor
Play - Milo Bojanić - Strpaću Firčija u zatvor
Milo Bojanić - Strpaću Firčija u zatvor
Play - Zdravko Čolić napravio spektakl
Zdravko Čolić napravio spektakl
Play - Hrvati poručuju - Severina snimi duet sa Cecom
Hrvati poručuju - Severina snimi duet sa Cecom
Play - Jelena Karleuša - Teška cicija
Jelena Karleuša - Teška cicija
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt