Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Brena na poternici
02.10.2009.
Izvor: Kurir

Brena na poternici
Zbrka.com

Najpopularnija pevačica na prostorima bivše Jugoslavije Lepa Brena mogla bi se naći na poternici ukoliko državni tužilac Republike Hrvatske prihvati krivičnu prijavu koju je protiv pevačice podnelo hrvatsko udruženje vojnih veterana „Hvidra“.

Ova organizacija je, naime, podnela prijavu protiv Brene zbog, kako navode „delovanja protiv Republike Hrvatske i osnovane sumnje da je počinila krivično delo protiv vrednosti zaštićenih međunarodnim pravom“?!

Prema mišljenju predsednika ovog udruženja Ivana Pandže, sva nadležna tela u Hrvatskoj dužna su da spreče „propagandu protiv slobode i dostojanstva čoveka i zaštiti vrednosti domovinskog rata jer su Brenine izazovne i uvredljive izjave, da joj se dokaže učestvovanje u ratnom zločinu, vređale istinu“.

- Prijavu smo podneli zbog snimaka koje su nam razni ljudi poslali, a na kojima se Brena očitovala tokom rata pevajući vojnicima tzv. Krajine. A cela priča o njenom ocu je neistina. Sad i Ceca skuplja potpise da peva...

Naša država je vrlo čudna. Kako to da DORH još uvijek nije reagovao - izjavio je Pandža za hrvatske medije (Slobodna Dalmacija).

Ukoliko državni tužilac susedne države prihvati prijavu i podigne optužnicu protiv pevačice, Brena bi se uskoro mogla naći na poternici, te bi u tom slučaju bila privedena prilikom prvog pokušaja da uđe u „lepu njihovu“.

Nakon svega, postavlja se pitanje šta bi trebalo da se desi Marku Perkoviću Tompsonu, samoproklamovanom ustaši, koji i dan-danas na svojim koncertima poziva na linč Srba i svega što je srpsko. Pevaču je pre dva dana zbog fašizma zabranjen ulazak u Švajcarsku, a ranije u još nekoliko zemalja EU.

Tu je i Kolonija, koja će za nekoliko dana održati koncert u Beogradu, nakon pevanja na uvce Branimiru Glavašu, krvniku Srba. Zašto ne postoji krivična prijava protiv dotične?

Bilo kako bilo, ovo je još jedna u nizu političkih provokacija i nastojanja da se spreči proboj srpske muzike na hrvatsko tržište, koje, ako je suditi po posećenosti Breninih koncerata, za njom vapi.

Ovim povodom kontaktirali smo s našom divom, ali ona je na naše pitanje samo kratko rekla: „Nemam komentar!“

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Severina snimila novi film
Severina snimila novi film
Play - Brena na rubu nervnog sloma
Brena na rubu nervnog sloma
Play - Parovi - Zamalo tuča zbog gljivica
Parovi - Zamalo tuča zbog gljivica
Play - Skaj Vikler i Marija Karan u vezi ?
Skaj Vikler i Marija Karan u vezi ?
Play - Brena pravi pometnju u Hrvatskoj
Brena pravi pometnju u Hrvatskoj
Play - Lepa Lukić - Tužiću Eru
Lepa Lukić - Tužiću Eru
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt