Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Beovizija - Da li je bilo kašnjenja ?
05.02.2009.
Izvor: Press Online

Beovizija - Da li je bilo kašnjenja ?
Zbrka.com

Čelnici „Beovizije" ne smatraju da su napravili skandaloznu grešku koja preti da ugrozi regularnost ovogodišnjeg festivala. RTS je stao iza odluke svoje selekcione komisije, iako su, kako saznaje Press, brojni autori zaista pesme predali sa zakašnjenjem, i to na preporuku Anje Rogljić, urednice „Beovizije".

Povodom intervjua u kome je jedan od autora, Đorđe Miljenović (Skaj Vikler), izrazio sumnju da su njegova i još 70-ak pesama dovedene u neravnopravan položaj, RTS je izdao sledeće saopštenje: „U intervjuu gospodin Miljenović izjavljuje: ‘Mnogi autori koji su ušli u finale svoje pesme su predavali sa tri i više dana zakašnjenja.

Za ovo postoje dokazi, brojni svedoci, ali i pisani tragovi u pisarnici RTS-a, gde je tačno zaveden datum prispeća svake pesme.' Gospodin Miljenović očigledno nije proučio pravilnik konkursa. Uslov za prijem rada nije da on bude zaveden u pisarnici RTS-a, već da u propisanom roku stigne u Takovsku 10. Veliki broj radova dostavljen je direktno na Zabavni program, uredniku festivala (Anja Rogljić - prim. ur.). Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a radila je 28. i 29. januara na osnovu spiska u roku prispelih kompozicija, koji je dostavio urednik festivala. RTS kao organizator festivala u potpunosti stoji iza odluke stručne selekcione komisije", navodi RTS.

Nekoliko autora čije su pesme prošle na konkursu priznalo je Pressu da su svoje kompozicije svesno predali sa tri i više dana zakašnjenja. Svi oni insistirali su na anonimnosti iz straha da ne budu izbačeni s „Beovizije", ali su listom otkrili da im je obaveštenje da smeju da zakasne dala lično Anja Rogljić, urednica festivala.

Iako sa RTS-a tvrde da je sve ispravno, Anja Rogljić je, kako saznajemo, smenjena s mesta urednika „Beovizije", a na njeno mesto postavljen je Dragan Ilić.

U pravilniku festivala izričito stoji da se prijave na konkurs s radovima i dostavljaju na adresu zabavnog programa RTS-a najkasnije 30 dana od dana objavljivanja i da će se radovi koji stignu po isteku roka „smatrati neblagovremenim i selekciona komisija ih neće razmatrati".

Skaj Vikler: Neka pokažu novinarima dokaz da su pesme stigle na vreme!

U izjavi za Press Skaj Vikler ostaje pri tvrdnji da su u „Beoviziji" prekršili pravila.

- Pravilnik sam odlično proučio i zato sam ga i ispoštovao. Da se razumemo, nisam protiv „Beovizije", niti protiv bilo kog kolege, već isključivo za poštovanje pravila. Nije sporna selekciona komisija, već onaj ko je pojedince doveo u privilegovan položaj. Ako u RTS-u zaista smatraju da pojedincima nisu dozvolili kršenje pravila, zašto ne pokažu novinarima dokaz da su sve finalne pesme stigle u RTS do 23. januara - kaže Skaj Vikler.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Vendi na farmi zbog bankrota!
Vendi na farmi zbog bankrota!
Play - Knez najpoznatiji finalista
Knez najpoznatiji finalista
Play - Dačić na slavi kod Karića
Dačić na slavi kod Karića
Play - Pamelin striptiz u pariskom kabareu
Pamelin striptiz u pariskom kabareu
Play - Mira Tanga dobila batine
Mira Tanga dobila batine
Play - Seka Objavila rat kilogramima
Seka Objavila rat kilogramima
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt