Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
15 miliona evra za Exit
18.06.2008.
Izvor: Press Online

15 miliona evra za Exit
Zbrka.com

Najveća svetska koncertna agencija „Lajv nejšn" želi da otkupi prava na organizovanje „Egzita". Kako saznaje Press iz dobro obaveštenih izvora, Madonina koncertna agencija ponudila je Udruženju „Egzit" 15 miliona evra kako bi otkupila pravo na 10-godišnje organizovanje najvećeg srpskog muzičkog festivala, ali i „Grin festa" i „Sinema siti" filmskog festivala. Prema istim izvorima, srpski pregovarači navodno su tražili 18 miliona evra.

- „Lajv nejšn" već dugo želi da uđe na ovo tržište, a „Egzit" pikiraju odavno - kaže izvor Pressa, koji je insistirao na anonimnosti, i dodaje: - Iako su upoznati sa sukobom koji već godinama postoji na relaciji „Egzit tim" i Udruženje „Egzit", a koji se tiče spornih osnivačkih prava, ljudi iz „Lajv nejšna" ponudili su, nezvanično - 15 miliona evra.

Za taj novac, najveća svetska koncertna agencija želi da obezbedi prava na desetogodišnju organizaciju „Egzita", ali i „Grin festa" i filmskog „Sinema siti" festivala. U ovu cifru bili bi uključeni i svi ovogodišnji, već napravljeni ugovori za „Egzit 08". Odgovor srpskih pregovarača nije bio odričan, a nezvanično njima je traženo 18 miliona evra, pa su pregovori trenutno ušli u ćorsokak - zaključuje sagovornik Pressa.

„Egzit" kupovali Ćatović, Hrvati, Austrijanci i Crnogorci

Prva velika ponuda za kupovinu festivala „Egzit" učinjena je još 19. januara 2007, kad je „Komuna" ponudila da na pet godina preuzme tehničku realizaciju „Egzita". Direktor „Komune" Maksa Ćatović tada je svakom od trojice osnivača festivala, Dušanu Kovačeviću, Bojanu Boškoviću i Ivanu Milivojevu, ponudio naknadu od najmanje 200.000 evra godišnje. Zanimljivo je da je upravo Ćatović organizator budvanskog koncerta Madone, koju zastupa agencija „Lajv nejšn".

Nakon ove ponude, usledila je i ona hrvatske kompanije „Arian zabava", koja je želela da otkupi festival za tri miliona evra. I ova ponuda je odbijena, kao i sledeće dve koje su došle iz Crne Gore i Austrije.

Fakti

Osnivači „Egzita" su Ivan Milivojev, Bojan Bošković (iz Udruženja „Egzit") i Dušan Kovačević („Egzit tim"), a spor njih trojice oko prava na korišćenje imena i logoa festivala nastao je pre dve godine

„Lajv nejšn" je najveća svetska koncertna agencija i organizatori su spektakala Madone, Dženifer Lopez, „Koldplej" i drugih svetskih zvezda

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Djordje Marjanović, Oskar i Bjuti Kvins zajedno na sceni
Djordje Marjanović, Oskar i Bjuti Kvins zajedno na sceni
Play - Labris optužio B92 i Skaj Viklera
Labris optužio B92 i Skaj Viklera
Play - Aco Pejović - Estrada nije za žene
Aco Pejović - Estrada nije za žene
Play - Marijan polio Vendi hladnom vodom
Marijan polio Vendi hladnom vodom
Play - Prvo polufinale evrosonga
Prvo polufinale evrosonga
Play - Sunčane skale - Skandali u izobilju
Sunčane skale - Skandali u izobilju
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt