Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  filmovi
EX YU FILMOVI OPISI BESPLATNO

Filmovi

Serije

Predstave

zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Filmovi - Opisi besplatno nazad kompletan spisak  
Zbrka.com
Guča
Godina: 2006. Guča
Zemlja: Srbija
Režija: Dušan Milić
Uloge: Marko Marković, Aleksandra Manasijević, Mladen Nelević, Olga Odanović, Marko Jeremić, Jovo Maksić, Radovan Miljanić, Slavoljub Pešić, Svetislav Pešić, Zumrita Jakupović, Mira Đurđević, Nenad Okanović
 
Guča

Tinejdžerka Julijana, ćerka najvećeg belog trubača u zemlji Sačma Trndafilovića, zaljubljena je u svog vršnjaka Romea, perspektivnog trubača iz ciganskog orkestra Sandokanovi Tigrovi.

Sačmo neće ni da čuje za njihovu ljubav. Učiniće sve da ih razdvoji, jer ne želi nekog različite boje kože pored svoje ćerke.

Ipak, pošto je i sam dobio nadimak po legendarnom Luju Sačmu Amstrongu, o kome nikad nije razmišljao kao o nekom ko je crnac, biva primoran da pred velikim rodbinskim skupom obeća da će svoju ćerku Julijanu da pusti za ciganina ako ga ovaj dobije na velikom Saboru trubača u Guči.

Finale u Dragačevu je jedina šansa za nesrećne ljubavnike. Romeo mora da učini nemoguće i nadsvira nepobedivog Julijaninog oca i na taj način osvoji svoju ljubav. Ipak, njegov korumpirani i zli polubrat Roki, koji sam želi da se domogne prve trube u orkestru i tako takmiči za najprestižniju nagradu, pomrsiće mu račune i učiniti njegov napor skoro uzaludnim.

O FILMU

Film Dušana Milića "Guča" prvi je igrani film o srpskoj trubi. U pitanju je romantična ljubavna priča povezana s čuvenim saborom trubača. Pored nekoliko profesionalnih glumaca, u filmu igra dosta naturščika, a glavne uloge igraju osamnaestogodišnji Marko Marković, sin Bobana Markovića, i sedamnaestogodišnja Vranjanka Aleksandra Manasijević.

Ovo je u dobroj meri muzički film, jer u njemu ima oko 50 minuta muzike, koju je napisao Dejan Pejović, a izvode je orkestri Bobana Markovića i Dragana Ignjića.

O REŽISERU

Dušan Milić (reditelj i scenarista)
Debitovao je 2003. godine filmom "Jagoda u supermarketu", za koji je napisao i scenario. U produkciji ovog filma učestvovao je i Emir Kusturica. Reditelj i scenarista Dušan Milić smatra da je Guča najpoznatiji srpski brend i da će ovaj film biti veoma uspešan kako u zemlji tako i u inostranstvu.

 

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Zbrka.com
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt