Home | O nama | Marketing | Kontakt | Sitemap
Home Page
  tv uživo   radio uživo   filmovi   klipovi   funny flash   igrice   slike   jet set  
zbrka.com
  jet set
Najnoviji naslovi

1 . Ceca - Izdržaću i ovo
2 . Severina traži oca svoga deteta
3 . Lester zbog Brendona izdepilirao noge
4 . Slavica Ćukteraš maznula pesmu Ani Nikolić
5 . Marijana izvređala novinare
zbrka.com
zbrka.com
  Pretraga

 
  Zanimljivosti i Jet Set nazad sve vesti  
Sarajevo neće Bajagu
09.03.2008.
Izvor: Kurir Info

Sarajevo neće Bajagu
Zbrka.com

Nevladina organizacija „Fridom of Srebrenica“ protivi se održavanju Bajaginog koncerta u Sarajevu

Nevladina organizacija Fridom of Srebrenica najavila je da će uputiti protestno pismo Mesudu Rizvi, direktoru agencije Panta rei, koja organizuje Bajagin koncert u Sarajevu, zbog toga što oni smatraju da je Bajaga podržavao bivši režim Slobodana Miloševića, saznaje Kurir iz dobro obaveštenih izvora.

Opšte je poznata stvar da pevači koji iz Srbije idu u Federaciju uglavnom nailaze na linč mnogih nevladinih organizacija, ali ne i naroda koji tamo živi. Portparol ove nevladine organizacije Alen Redžović za Kurir kaže: - Ne možemo dozvoliti da muzičari koji su otvoreno pružali podršku Miloševiću i njegovoj ideologiji drže koncerte i uživaju u Sarajevu ili u drugim našim gradovima nakon svega što se desilo. Imamo mnogo pristalica i staćemo im na put! - izričit je Alen i dodaje:

- Nemoguće je ne pomešati kulturu i politiku ako je ta ista kultura stajala na strani politike. Ustaćemo protiv svakog ko je radio protiv ovog naroda a sada hoće da peva tom istom. Najavljuju mi ovde i Cecu i ostalu gardu, pa, neće moći dok je nas! - kaže vidno iznerviran sagovornik Kurira. Na naše pitanje kako objašnjava to što je Srbija preplavljena pevačima iz Bosne, Redžović kratko odgovara: Ne interesuju me ti izdajnici!

Direktor agencije Panta rei kaže da do njega nikakvo pismo još nije stiglo, ali da ga to neće mnogo omesti u planovima jer za koncert koji je najavljen za početak aprila ima sve potrebne dozvole, tako da sada sve ide po planu.

Koncert je, inače, zakazan za peti april, u sarajevskom Domu mladih. Za komentar smo pitali i Bajagu, koji nam je rekao:

- Smešno je reći da sam podržavao Miloševića i da imam bilo kakve veze s politikom. Oni koji me poznaju, znaju i da je to što mi se stavlja na teret jako smešno. Bio sam izraziti protivnik svih ratova na prostorima bivše Jugoslavije i mislim da je to najgluplji rat koji se mogao desiti. Već sam pevao po na celoj teritoriji Jugoslavije nakon svih tih ratova i nigde nisam imao problema. Moja publika zna ko sam i šta sam, i ja ću pevati na svakom mestu gde ima poklonika moje muzike.

Ostaje nam da sačekamo taj famozni peti april i vidimo da li će, kad je o muzici reč, bošnjačke šoviniste uspeti da pokvare saradnju između dve države.

Zbrka.com

Pošalji prijatelju:
Zbrka.com - pošalji prijatelju
eRepublik - The New World Bookmark & share:

Share |
Play - Ceca i Aca Lukas
Ceca i Aca Lukas
Play - Gradonačelnik Novog Bečeja poklonio kuću Severini
Gradonačelnik Novog Bečeja poklonio kuću Severini
Play - Urška - Joco uđi mi u gaćice
Urška - Joco uđi mi u gaćice
Play - Bićko postao otac po treći put
Bićko postao otac po treći put
Play - Ana Nikolić peva za novog dečka
Ana Nikolić peva za novog dečka
Play - Saša Ćurčić osnovao folk bend
Saša Ćurčić osnovao folk bend
 

Zbrka.com
Zbrka.com
COPYRIGHT © 2007 - 2008. zbrka.com ALL RIGHTS RESERVED players / software | uslovi korišćenja | privacy | kontakt